Home » Mercateo-Intern » Mercateo Jaaroverzicht 2018

Mercateo Jaaroverzicht 2018

We hebben niet overdreven toen we voorspelden dat 2018 een goed jaar zou worden voor Mercateo. Reeds aan het begin van het jaar konden we aankondigen dat Mercateo in boekjaar 2017 de barrière van een kwart miljard euro aan omzet had doorbroken. Daarna volgde het ene na het andere evenement elkaar op in Europa. En we hebben voor het eerst meer dan 80 nieuwe Mercateo-collega’s in één jaar verwelkomd: een record! In onderstaand jaaroverzicht hebben we samengevat wat ons verder nog de afgelopen twaalf maanden bezig heeft gehouden. Veel leesplezier gewenst!

Groei op alle fronten

Nieuwe medewerkers en nieuwe kantoren

Ook in 2018 is Mercateo op alle locaties in Europa gegroeid: dit jaar verwelkomden we voor het eerst meer dan 80 nieuwe collega’s. In Duitsland werden er daarnaast twee nieuwe kantoorgebouwen geopend om de nodige ruimte te creëren. Met een oppervlakte van 3.000 vierkante meter is er ruimte voor nog eens 220 extra medewerkers bijgekomen. De hoogtepunten van de opening in Leipzig zijn samengevat in een video review (in het Duits).

Omzet van een kwart miljard euro

Goed nieuws aan het begin van het jaar: Mercateo heeft in boekjaar 2017 voor het eerst de barrière van een kwart miljard euro omzet doorbroken. De cijfers voor 2017 tonen een omzet van 254 miljoen euro. De bruto-opbrengst steeg in vergelijking met vorig jaar met meer dan 20 procent tot ruim 29 miljoen euro, met een positief nettoresultaat.

Mercateo onderweg

Vakbeurs Facilitair 2018 in Utrecht

Vakbeurs Facilitair 2018_01

Van 24 – 26 januari 2018 vond de 20e editie van de Vakbeurs Facilitair 2018 plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Tienduizenden professionals bezochten het evenement dat in het teken stond van het delen van kennis, informatie en innovaties. Mercateo was vertegenwoordigd met een stand op de beursvloer en verzorgde twee lezingen.

Mercateo Executive Summit 2018 in Berlijn

Executive Summit 2018_01

Tijdens de 6e Mercateo Executive Summit in Berlijn werden inkopers opgeroepen om platforms en netwerken in hun voordeel te gaan gebruiken. Maar dit vereist een volledig nieuwe manier van denken. “Want platforms ontstaan niet zomaar, vooral niet in 2018”. Onder andere auteur en netwerkeconoom Holger Schmidt en Kai Nowosel (CPO Accenture) stonden er op het podium.

21e Dag van Inkoop en Logistiek in Antwerpen

DVIL 2018_01

De Vereniging voor Inkoop en Bedrijfslogistiek (VIB) organiseerde op 24 april 2018 voor de 21ste keer de Dag van Inkoop en Logistiek in Antwerpen. Onder het motto ‘Embrace Technology, Invest in People’ kwamen ruim 350 inkoop- en supply chain management professionals bij elkaar op het netwerkevenement. Mercateo was ook dit jaar aanwezig met een stand op de beursvloer.

CEE e-Procurement Summit 2018 in Šamorín

CEE 2018_01

Op 18 april vond opnieuw de CEE e-Procurement Summit plaats in Šamorín, Slowakije. Ruim 150 deelnemers kwamen bij elkaar op het evenement dat zich richt op e-procurement experts in Midden- en Oost-Europa. Mercateo verzorgde er een interactieve workshop over inkoop en procesoptimalisatie.

Mercateo studie en proceskostencalculator op Europese tour

CPONet Convention

In 2018 heeft Mercateo de studie “Indirecte inkoop in focus” en de proceskostencalculator op evenementen in heel Europa gepresenteerd. Mercateo nam voor de 3e keer deel aan de CPOnet convention in Madrid en wekte bij het Spaanse publiek grote belangstelling. Dezelfde positieve ervaring hadden collega’s ook op de eWorld Procurement & Supply 2018 in London, waar Mercateo zich voor de vijfde keer presenteerde met een stand en een lezing over hoe bedrijven hun indirecte spend kunnen optimaliseren door een digitaal inkoopproces te implementeren. Digitalisering van de inkoop was ook een centraal onderwerp tijdens het Richmond Procurement Director Forum in Rimini. Collega’s hadden er maar liefst 24 een-op-een sessies met CPO’s van succesvolle bedrijven. Hieruit bleek dat het single creditor model van Mercateo ook aantrekkelijk is voor Italiaanse bedrijven.

Mercateo intern

Maastrichts Mooiste 2018

Een aantal sportieve Mercateos lieten zich van hun beste kant zien en deden als bedrijventeam mee aan hardloopevenement Maastrichts Mooiste 2018, één van de grootste sportevenementen van de provincie Limburg. De onverschrokken Mercateos baanden hun weg door het historische stadscentrum naar het prachtige buitengebied van Maastricht en weer terug. Het hardloopevenement vormde niet alleen op sportief gebied een uitdaging, maar het was ook het ideale moment om als team een geweldige prestatie neer te zetten.

Mercateo Zomerfeest 2018Dit jaar vond het traditionele Mercateo Zomerfeest weer plaats in Duitsland – en de meer dan 500 medewerkers uit 14 Europese landen waren hiervoor uitgenodigd. De week voorafgaand aan het zomerfeest werden er verspreid over verschillende dagen en locaties een aantal interactieve workshops, informatiebijeenkomsten en leermodules gepland over uiteenlopende thema’s. Ook wordt er buiten werktijd graag een potje voetbal en volleybal gespeeld ter ontspanning. De vele interessante gesprekken en ontmoetingen, een drukbezochte fotozuil en een heerlijk buffet maakten van het 15e Mercateo zomerfeest wederom een geslaagde midzomeravond.

2019

We zijn er zeker van dat 2019 net zo enerverend zal worden als dit jaar. Om ervoor te zorgen dat u geen nieuws mist, raden wij u aan om onze nieuws-pagina te bezoeken, waar u een selectie van nieuwsberichten, evenementen, persberichten en mediaberichten vindt. U kunt zich ook abonneren op onze mailinglijst, waardoor u altijd op de hoogte blijft van belangrijke informatie over Mercateo.

Jaaroverzicht 2018
Deel via: