Home » Pers en Media » Persberichten » Mercateo in 2017 opnieuw winstgevend gegroeid

Omzet doorbreekt grens van een kwart miljard euro

Mercateo in 2017 opnieuw winstgevend gegroeid

De Mercateo-groep heeft in boekjaar 2017 voor het eerst de barrière van een kwart miljard euro omzet doorbroken. De cijfers voor 2017 tonen een omzet van 254 miljoen euro. De bruto-opbrengst steeg in vergelijking met vorig jaar met meer dan 20 procent tot ruim 29 miljoen euro, met een positief nettoresultaat. Sinds 2000 exploiteert Mercateo de inmiddels grootste B2B-marktplaats van Europa en in Duitsland sinds begin 2017 ook het B2B-netwerkvormingsplatform Mercateo Unite. De groep telt momenteel meer dan 500 werknemers in 14 Europese Landen.

Ook in boekjaar 2017 is Mercateo winstgevend gegroeid: “We overtroffen niet alleen de indrukwekkende grens van een kwart miljard euro omzet, maar verhoogden met een bruto-opbrengst van meer dan 29 miljoen euro ook onze winstgevendheid”, aldus Peter Ledermann, bestuurslid van Mercateo. “De omzetstijging hebben we grotendeels te danken aan groei op het gebied van systeemklanten. Deze klanten hebben actief voor ons als inkoopoplossing gekozen en zijn enthousiast over onze strategische oriëntatie. Vanwege hun potentieel worden ze ondersteund in termen van verkoop.”

In maart 2017 lanceerde Mercateo in Duitsland het B2B-netwerkvormingsplatform Unite, dat zich neutraal opstelt tegenover verkopers als ook inkopers. Binnen een jaar na de lancering van Unite werd de wereldwijd grootste aanbieder voor e-procurement-oplossingen, SAP Ariba, voor een exclusieve samenwerking gewonnen. Ook BIP Investment Partners uit Luxemburg is overtuigd van de Mercateo-visie: de strategische investeerder versterkte de kapitaalbasis van Mercateo medio 2017 met een dubbelcijferig miljoenenbedrag.

“We zijn natuurlijk blij met dit soort bevestiging van buitenaf”, zegt Ledermann. “Zonder een gemotiveerd team zouden we onze doelen niet kunnen bereiken. In het afgelopen jaar is het totale aantal fte’s van de Mercateo-groep tot 500 collega’s gegroeid. Mercateo is ook als werkgever en leerbedrijf in de markt gevestigd”, laat het directielid weten en kondigt hierbij de koers voor het nieuwe boekjaar aan: “In 2018 zijn we van plan de groei van de belangrijkste omzet- en winstcijfers te versnellen”, aldus Ledermann. “Naast onze core business focusseren we ons op de ontwikkeling van de marktpositie van Unite in Duitsland en blijven we winstgevend groeien.” Ook de internationale bedrijfsactiviteiten worden verder uitgebreid. Daarnaast zullen nog meer partnerschappen aangaan met aanbieders van e-procurement- en ERP-systemen.