Home » Nieuws

Nieuws

Mercateo Jaaroverzicht 2018

We hebben niet overdreven toen we voorspelden dat 2018 een goed jaar zou worden voor Mercateo. Reeds aan het begin van het jaar konden we aankondigen dat Mercateo in boekjaar 2017 de barrière van een kwart miljard euro aan omzet had doorbroken. Daarna volgde het ene na het andere evenement elkaar op in Europa. En we hebben voor het eerst 80 nieuwe Mercateo-collega’s in één jaar verwelkomd: een record! In het jaaroverzicht vindt u een samenvatting van wat ons de afgelopen twaalf maanden bezig heeft gehouden. Veel leesplezier gewenst!

Online proceskostencalculator berekent besparingspotentieel

Proceskosten halveren en ruim een uur aan werktijd besparen, dat maakt het verschil uit tussen een conventioneel en een gedigitaliseerd inkoopproces. Tot deze conclusie kwamen de Hogeschool voor Techniek, Economie en Cultuur Leipzig (HTWK Leipzig) en Mercateo in een gezamenlijke studie. Op basis van deze nieuwe inzichten heeft Mercateo een proceskostencalculator ontwikkeld die op eenvoudige wijze laat zien waar besparingsmogelijkheden liggen en waar bedrijven deze toe kunnen passen.

"Nieuwe drijfveren voor de indirecte inkoop"

Het vakblad ‘Technik+Einkauf’ geeft inzicht in de praktijk bij SEW-EURODRIVE. De aandrijfspecialist verhoogt met zijn producten al decennialang de productiviteit van zijn klanten en vertelt nu hoe de eigen inkoop middels Mercateo efficiënter is geworden.

21e Dag van Inkoop en Logistiek

Op 24 april 2018 organiseerde de Vereniging voor Inkoop en Bedrijfslogistiek (VIB) de 21ste keer de Dag van Inkoop en Logistiek in Antwerpen. Onder het motto 'Embrace Technology, Invest in People' kwamen ruim 350 inkoop- en supply chain management professionals bij elkaar op het netwerkevenement. Mercateo was ook dit jaar aanwezig met een stand op de beursvloer.

eWorld Procurement & Supply 2018

Voor de 18e keer trok de ‘eWorld Procurement & Supply’ op 28 februari 2018 een internationaal publiek aan in London. Sinds 2001 heeft het event zich ontwikkeld tot één van de meest omvattende fora voor innovatie en technologische oplossingen in Europa op het gebied van inkoop. Mercateo presenteerde zich voor de vijfde keer met een stand en een lezing.