Home » Nieuws

Nieuws

Online proceskostencalculator berekent besparingspotentieel

Proceskosten halveren en ruim een uur aan werktijd besparen, dat maakt het verschil uit tussen een conventioneel en een gedigitaliseerd inkoopproces. Tot deze conclusie kwamen de Hogeschool voor Techniek, Economie en Cultuur Leipzig (HTWK Leipzig) en Mercateo in een gezamenlijke studie. Op basis van deze nieuwe inzichten heeft Mercateo een proceskostencalculator ontwikkeld die op eenvoudige wijze laat zien waar besparingsmogelijkheden liggen en waar bedrijven deze toe kunnen passen.

"Nieuwe drijfveren voor de indirecte inkoop"

Het vakblad ‘Technik+Einkauf’ geeft inzicht in de praktijk bij SEW-EURODRIVE. De aandrijfspecialist verhoogt met zijn producten al decennialang de productiviteit van zijn klanten en vertelt nu hoe de eigen inkoop middels Mercateo efficiënter is geworden.

21e Dag van Inkoop en Logistiek

Op 24 april 2018 organiseerde de Vereniging voor Inkoop en Bedrijfslogistiek (VIB) de 21ste keer de Dag van Inkoop en Logistiek in Antwerpen. Onder het motto 'Embrace Technology, Invest in People' kwamen ruim 350 inkoop- en supply chain management professionals bij elkaar op het netwerkevenement. Mercateo was ook dit jaar aanwezig met een stand op de beursvloer.

9th BME eSolution Days 2018

De Mercateo Network Lounge was op de 9e BME eSolution Days weer een bezoekersmagneet. Bezoekers gebruikten de stand van Mercateo om te netwerken en informatie uit te wisselen. Gerenommeerde deelnemers uit het bedrijfsleven en politiek discussieerden tijdens twee podiumdiscussies over welke rol de mens speelt in de digitale transformatie en welke toegevoegde waarde inkopers in de toekomst zullen genereren.

eWorld Procurement & Supply 2018

Voor de 18e keer trok de ‘eWorld Procurement & Supply’ op 28 februari 2018 een internationaal publiek aan in London. Sinds 2001 heeft het event zich ontwikkeld tot één van de meest omvattende fora voor innovatie en technologische oplossingen in Europa op het gebied van inkoop. Mercateo presenteerde zich voor de vijfde keer met een stand en een lezing.

Mercateo in 2017 opnieuw winstgevend gegroeid

De Mercateo-groep heeft in boekjaar 2017 voor het eerst de barrière van een kwart miljard euro omzet doorbroken. De cijfers voor 2017 tonen een omzet van 254 miljoen euro. De bruto-opbrengst steeg in vergelijking met vorig jaar met meer dan 20 procent tot ruim 29 miljoen euro, met een positief nettoresultaat. Sinds 2000 exploiteert Mercateo de inmiddels grootste B2B-marktplaats van Europa en in Duitsland sinds begin 2017 ook het B2B-netwerkvormingsplatform Mercateo Unite. De groep telt momenteel meer dan 500 werknemers in 14 Europese Landen.

Vakbeurs Facilitair 2018

Op 24, 25 en 26 januari 2018 vond de 20e editie van de Vakbeurs Facilitair 2018 plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Tienduizenden professionals bezochten het evenement dat geheel in het teken stond van het delen van kennis, informatie en innovaties. Mercateo was vertegenwoordigd met een eigen stand op de beursvloer en verzorgde twee lezingen.

z301_ Redirect - Mercateo Jaaroverzicht 2017

Net zoals ieder jaar was ook 2017 een spannend jaar voor Mercateo. Samen met SAP Ariba, 's werelds grootste marktplaats voor industriële goederen en diensten, kondigden we op de Europese conferentie van SAP Ariba in Praag een verstrekkend strategisch partnerschap aan voor een Spot Buy oplossing in Europa. Daarnaast was Mercateo ook aanwezig op interessante evenementen in onder andere Nederland en België. In het jaaroverzicht vindt u een samenvatting van wat ons de afgelopen twaalf maanden bezig heeft gehouden. Veel leesplezier gewenst!

"Netwerkplatform voor de B2B handel"

Mercateo heeft zijn nieuwe B2B netwerkplatform Mercateo Unite onlangs in Duitsland geïntroduceerd. De komende jaren zal het verder uitgerold worden in andere Europese landen. Hiermee leverde Mercateo een bijdrage aan de discussie rondom digitalisering en de vormgeving van een Europees B2B-netwerk.

Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop

Over het effect van digitalisering op maatschappelijke structuren en ondernemingsprocessen wordt momenteel veel gediscussieerd. Dit controversiële onderwerp stond ook centraal tijdens de 5e Mercateo Executive Summit, die vorige week plaatsvond in Berlijn. Vertegenwoordigers uit de wetenschap, consultancy en politiek, alsmede welbekende bedrijven waren het met elkaar eens - de digitale toekomst plaatst mensen op een nieuwe manier in het middelpunt van waardecreatie door inkoop.

52nd BME Symposium Purchasing and Logistics

Mercateo presenteerde zich van 8 tot 10 november 2017 met twee stands op het 52e BME Symposium in Berlijn. Op de stand van het inkoopplatform Mercateo lag de focus op een nieuwe proceskostencalculator. Een tool waarmee organisaties met slechts enkele klikken het besparingspotentieel van hun inkoopproces in kaart kunnen brengen.

Mercateo Executive Summit 2017 - Digitaal, genetwerkt, flexibel

De Mercateo Executive Summit heeft zich in de afgelopen 5 jaar gevestigd als een belangrijk evenement op de agenda van besluitvormers uit het bedrijfsleven, consultancy, wetenschap en politiek. Dit jaar leerden de deelnemers hoe bedrijven hun werknemers kunnen overtuigen van digitalisering en zij kwamen meer te weten over samenwerking tussen SAP Ariba en Mercateo.

Mercateo Studie: Indirecte inkoop in focus - besparingen en kansen

Een uur aan arbeidstijd besparen en daarbij de proceskosten voor het bedrijf halveren. Dit maakt het verschil tussen een conventioneel- en een gedigitaliseerd inkoopproces. Tot deze conclusie kwamen prof. dr. Holger Müller van de Hogeschool HTWK Leipzig en Elisabetta Bollini van Mercateo in de studie 'Indirecte inkoop in focus: besparingen en kansen'.