Home » Afgelopen events

Afgelopen events

Mercateo Executive Summit 2019

Creatief of efficiënt – Welke richting gaat de inkoop op? Op de 7e Mercateo Executive Summit op 12 november 2019 in Berlijn hebben auteurs van de bekende KPMG-studie Future-Proof Procurement de huidige inkoopwereld belicht. In de studie uit 2016 werden vier mogelijke toekomstscenario’s voor inkoop beschreven. Inmiddels is gebleken dat twee daarvan de inkoop domineren: maximale efficiëntie door automatisering en de creatieve inkoop.

22e Dag van Inkoop en Logistiek

Op 7 mei 2019 vond de 22e Dag van inkoop en logistiek plaats te Antwerpen. Onder het motto 'Bots & Bytes vs. People & Planet' kwamen ruim 350 inkoop- en supply chain management professionals bij elkaar op het netwerkevenement. Mercateo was ook dit jaar aanwezig met een stand op de beursvloer en verzorgde samen met KU Leuven en Xella een keynote over de digitalisering van de indirecte inkoop.

CEE e-Procurement Summit 2019

De derde Central and Eastern Europe (CEE) e-Procurement Summit in Šamorín dit jaar richtte zich op de vraag hoe digitalisering en automatisering het werk van medewerkers en de organisatie van processen kan veranderen. Sprekers uit zeven landen hebben de toekomstscenario's belicht.

600Minutes Supply Chain and Production

Op 10 april 2019 vond 600Minutes Supply Chain and Production plaats te Bussum. Mercateo was er aanwezig als Solution Provider en verzorgde in samenwerking met de KU Leuven en het bedrijf Xella een keynote over de digitalisering en optimalisatie van het P2P-proces.

10th BME eSolution Days

Op 12 en 13 maart 2019 vonden de 10th BME eSolution Days plaats in Düsseldorf. Mercateo was er dit jaar weer aanwezig met een eigen Mercateo Network Lounge. Gerenommeerde deelnemers uit het bedrijfsleven en de wetenschap discussieerden er over het thema ‘Platformeconomie in de inkoop’ en de Europese markt.

8e Pharma Strategic Sourcing and Procurement Summit

Roland Svennberg presenteerde op de 8e jaarlijkse Pharma Strategic Sourcing and Procurement Summit in Amsterdam hoe complexe inkoopprocessen kunnen worden georganiseerd met het inkoopplatform Mercateo en het B2B-netwerk Unite. Het evenement op 6 en 7 maart 2019 is één van de belangrijkste inkoopconferenties in de farmaceutische sector.

53rd BME Symposium Purchasing and Logistics

"Nu transformeren" was het thema van het 53e BME Symposium Purchasing and Logistics in Berlijn, Europa's grootste congres voor inkoop. Van 14 tot 16 november informeerden meer dan 2.000 bezoekers zich over actuele trends binnen inkoop, logistiek en supply chain. Mercateo was dit jaar met twee stands aanwezig.

Mercateo Executive Summit 2018

Nu Europese economische netwerken creëren of overgeven aan het alternatief: Tijdens de 6e Mercateo Executive Summit op 13 november 2018 in Berlijn werden inkopers opgeroepen om platforms en netwerken eindelijk in hun voordeel te gaan gebruiken. Het is tijd om netwerken te creëren volgens Europese waarden en de mogelijkheden van digitalisering via platforms te benutten.

21e Dag van Inkoop en Logistiek

Op 24 april 2018 organiseerde de Vereniging voor Inkoop en Bedrijfslogistiek (VIB) de 21ste keer de Dag van Inkoop en Logistiek in Antwerpen. Onder het motto 'Embrace Technology, Invest in People' kwamen ruim 350 inkoop- en supply chain management professionals bij elkaar op het netwerkevenement. Mercateo was ook dit jaar aanwezig met een stand op de beursvloer.

9th BME eSolution Days 2018

De Mercateo Network Lounge was op de 9e BME eSolution Days weer een bezoekersmagneet. Bezoekers gebruikten de stand van Mercateo om te netwerken en informatie uit te wisselen. Gerenommeerde deelnemers uit het bedrijfsleven en politiek discussieerden tijdens twee podiumdiscussies over welke rol de mens speelt in de digitale transformatie en welke toegevoegde waarde inkopers in de toekomst zullen genereren.

eWorld Procurement & Supply 2018

Voor de 18e keer trok de ‘eWorld Procurement & Supply’ op 28 februari 2018 een internationaal publiek aan in London. Sinds 2001 heeft het event zich ontwikkeld tot één van de meest omvattende fora voor innovatie en technologische oplossingen in Europa op het gebied van inkoop. Mercateo presenteerde zich voor de vijfde keer met een stand en een lezing.

Vakbeurs Facilitair 2018

Op 24, 25 en 26 januari 2018 vond de 20e editie van de Vakbeurs Facilitair 2018 plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Tienduizenden professionals bezochten het evenement dat geheel in het teken stond van het delen van kennis, informatie en innovaties. Mercateo was vertegenwoordigd met een eigen stand op de beursvloer en verzorgde twee lezingen.

52nd BME Symposium Purchasing and Logistics

Mercateo presenteerde zich van 8 tot 10 november 2017 met twee stands op het 52e BME Symposium in Berlijn. Op de stand van het inkoopplatform Mercateo lag de focus op een nieuwe proceskostencalculator. Een tool waarmee organisaties met slechts enkele klikken het besparingspotentieel van hun inkoopproces in kaart kunnen brengen.

Mercateo Executive Summit 2017 - Digitaal, genetwerkt, flexibel

De Mercateo Executive Summit heeft zich in de afgelopen 5 jaar gevestigd als een belangrijk evenement op de agenda van besluitvormers uit het bedrijfsleven, consultancy, wetenschap en politiek. Dit jaar leerden de deelnemers hoe bedrijven hun werknemers kunnen overtuigen van digitalisering en zij kwamen meer te weten over samenwerking tussen SAP Ariba en Mercateo.

NEVI Inkoopdag 2017 - futureproof procurement

Onder het motto 'digitalisering van inkoop' kwamen meer dan 250 inkoopprofessionals bij elkaar tijdens de NEVI Inkoopdag 2017 op 22 juni in Nieuwegein. Hét Nederlandse netwerk voor inkopers (NEVI) verzorgde diverse plenaire sessies, workshops, deelsessies en een informatiemarkt waarop ook Mercateo vertegenwoordigd was met een eigen stand.

SAP Ariba Live Praag 2017

SAP Ariba en Mercateo kondigden dit jaar op de Europese conferentie "SAP Ariba Live" een verstrekkend strategisch partnerschap aan. Ruim 1500 inkopers, aanbieders en partners van het Ariba-netwerk namen deel aan het evenement in Praag. Mercateo was met Mercateo Unite als geprefereerde infrastructuur voor SAP Ariba Spot Buy niet alleen op de keynote sessions vertegenwoordigd, maar ook in de breakout sessions.

20e Dag van Inkoop en Logistiek

De VIB organiseerde op 11 mei 2017 voor de 20e keer de Dag van Inkoop en Logistiek met als thema "De Toekomst van Inkoop en Supply chain management powered by PEOPLE - PARTNERSHIPS - TECHNOLOGY". Ruim 350 inkoop, logistiek en supply chain management professionals bezochten het netwerkevenement en ook Mercateo was aanwezig met een beursstand.

Mercateo Supplier Day 2017

Naar de Mercateo Unite Supplier Day 2017 in Leipzig kwamen 300 gasten uit productie- en handelsbedrijven. Het centrale thema van de dag was 'coöperaties in de digitale B2B-wereld'. Met de presentatie van het netwerkvormingsplatform Mercateo Unite liet Mercateo zien welke bijdrage zij hieraan levert. Discussie- en praktijkfora vormden de invulling van de dag, volledig gericht op het motto: gezamenlijk meer bereiken.

8th BME eSolution Days - focus op platformen

Van 14 tot 15 maart 2017 namen ruim 1.200 beursbezoekers deel aan de 8e BME eSolution Days in Düsseldorf. Onder het motto "De inkooporganisatie van de toekomst: het potentieel van digitalisering benutten", discussieerden de deelnemers tijdens workshops, rondetafelgesprekken en solution-forums over best practice oplossingen en de toekomst van digitalisering.

eWorld Procurement & Supply 2017

Mercateo was voor de vierde keer met een stand aanwezig op de eWorld Procurement & Supply in London, één van de belangrijkste evenementen in Europa op het gebied van inkoop. Thema's dit jaar waren onder andere het managen van bedrijfsrisico's in een volatiele wereld, collaborerende inkoopnetwerken en procesoptimalisatie.

51st BME Symposium Purchasing and Logistics

Onder de titel 'Agenda 2030: Agile en verbonden' bracht de Duitse vereniging voor inkoop en logistiek (BME) meer dan 2.000 managers uit de inkoop, logistiek en supply chain samen op het 51e BME Symposium voor Inkoop en Logistiek in Berlijn.

Mercateo Executive Summit 2016

Op de 4e Mercateo Executive Summit discussieerden op 8 november 2016 inkoopmanagers en erkende deskundigen over aktuele trends en ontwikkelingen binnen de inkoop.

19e Dag van Inkoop en Logistiek

Op 12 mei 2016 was Mercateo met een stand aanwezig op de 19e Dag van Inkoop en Logistiek, georganiseerd door de Vereniging voor Inkoop en Bedrijfslogistiek (VIB). Het thema dit jaar was: The future awaits – Be ready! New Paths in Procurement and Supply Chain Management.

7th BME eSolution Days

De inkooporganisatie van de toekomst: slim en in netwerken geïntegreerd. Hoe deze rode draad van de 7th BME eSolution Days omgezet kan worden, daarover discussieerden meer dan 1000 managers uit de inkoop, logistiek en supply chain in workshops, round-table en solution-forums.

eWorld Procurement and Supply 2016

Sinds 2001 heeft de „eWorld Procurement & Supply“ zich in Engeland tot een van de meest omvattende fora voor innovatie en technologische oplossingen op het gebied van inkoop en supply-chain-management ontwikkeld.

Mercateo Executive Summit 2015

Met het thema ‘Procurement 2020 – Transactional leadership redefined’ bood de Mercateo Executive Summit 2015 een podium voor de uitwisseling van meningen en perspectieven. Wat vooral aan de orde werd gesteld waren vragen zoals ”Wat zijn de hefbomen binnen de inkoop, zodat deze als strategische partner in het bedrijf goed tot zijn recht kan komen?”.

RWE Supplier Day 2014

Mercateo heeft tijdens de 7e Leveranciersdag van RWE de Supplier Award “Quality Global” gekregen en wordt daarmee geprezen als de beste internationale leverancier van het energieconcern.

Mercateo Executive Summit 2014

De Sky-Lounge van het Berlijnse "ewerk" was het toneel voor de 2e Mercateo Executive Summit. Vooraanstaande leden uit de inkoopwereld en wetenschappers waren aanwezig bij de bijeenkomst van Mercateo [...]

Mercateo ontvangt Technology Fast 50 Award 2013

Mercateo heeft op 7 november 2013 de 'Technology Fast 50'-award in ontvangst mogen nemen en behoort hiermee tot één van de 50 snelst groeiende technologiebedrijven in thuisland Duitsland. De 'Technology Fast 50' Award is een prestigieuze prijs voor technologiebedrijven.