Assortiment
Mijn Mercateo
Aanmelden/Registreren
Winkelwagen
 
 

  Prullenbak  

Selecteer uit het volgende assortiment
Toebehoren
Prullenbak
^

Zo raakt u uw afval kwijt!

De vuilnisemmer – ook bekend als prullenbak – is er om uw afval in kwijt te kunnen. Meestal zit er in een vuilnisemmer een uitneembare afvalbak. Daarnaast worden er vaak vuilniszakken ingestopt, die dan weggegooid worden als ze vol zijn. Ronde prullenbakken zijn bijzonder praktisch, omdat ze makkelijker schoon te maken zijn als vierkante modellen.

U heeft de keuze

Er zijn veel verschillende vuilnisbakken verkrijgbaar. Ze verschillen in materiaal, kleur en volume. Dit laatste geeft aan hoeveel afval u in de emmer kwijt kunt. Ook het design speelt een grote rol, afhankelijk van hoe u de vuilnisemmer gaat gebruiken. In een modern ingericht kantoor is een prullenbak met een strak design goed op zijn plaats. Varianten zijn de papiermand en de pedaalemmer.

Nog meer variatie

Ook qua functionaliteit zijn er grote verschillen. Wilt u de prullenbak binnen of buiten gebruiken? Zoekt u een open bak, die meestal uit gaas bestaat, of een gesloten emmer die geen geuren loslaat? Of heeft u een simpele vuilniszakstandaard nodig? Wilt u uw vuilnisbak neerzetten, ophangen of zelfs inmetselen? Sommige emmers beschikken daarnaast ook over een asbak. Zelfs wat betreft het deksel zijn er opties: er zijn pedaalemmers, deksels die door middel van sensoren open gaan, deksels die u open en dicht kunt klappen en drukkleppen.

Milieuvriendelijk

Zogenaamde vuilnissystemen bestaan uit meerdere, afgescheiden vuilniscontainers waarin papier, GFT, plastic en restafval gescheiden weggegooid kunnen worden.  In ziekenhuizen en bedrijven die met gevaarlijke stoffen werken zijn er speciale vuilnisbakken waarin gevaarlijk afval weggegooid kan worden.

* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.