Assortiment
Mijn Mercateo
Aanmelden/Registreren
Winkelwagen
 
 
 > Horeca

  Horeca  

Selecteer uit het volgende assortiment
Horeca
^

Zo kunt u uw gasten in uw hotel gastvrij ontvangen

Een hotel heeft vaak de beschikking over een lobby, een receptie, een restaurant, een wasserette, een spa en hotelkamers met een stijlvolle inrichting. Om te zorgen dat uw gasten zich thuis voelen is het raadzaam dat u zorgt voor goede faciliteiten en service. Denk bijvoorbeeld aan een gezellige inrichting, de juiste achtergrondmuziek, goed eten en goede service. Dit is enkel mogelijk wanneer de verschillende afdelingen van het hotel goed samenwerken. Naast de kwaliteiten van het personeel zijn technische en materiële middelen ook erg belangrijk om een goede service te kunnen waarborgen.

Keuken & Service

Het ontbijtbuffet en het restaurant zijn het uithangbord van een hotel en een van de belangrijkste evaluatiecriteria van uw gasten. Om een lekker buffet of diner te kunnen serveren heeft u naast een restaurantkeuken en de juiste inrichting ook passend servies nodig. Afhankelijk van de beschikbare oppervlakte kan een restaurantkeuken verschillend ingericht worden. Om de hygiëne te waarborgen is restaurantapparatuur meestal gemaakt van roestvrij staal. Naast de standaarduitrusting zijn er vaak ook speciale apparaten aanwezig, zoals een pizza-oven en een grill. In een snackbar behoren warmtehouders en een magnetron tot de standaarduitrusting.

Hotelmeubilair

Na het diner willen uw gasten zich ontspannen en nieuwe energie opdoen, bijvoorbeeld in de lounge samen met andere gasten, in de bar of in de hotelkamer op een comfortabele sofa. Het bed moet ook comfortabel zijn, aangezien een hotelgast vaak op zijn nachtrust gesteld is. Als uw gasten goed slapen, zullen ze tevreden zijn en uw hotel aanbevelen.

Het schoonmaken van de hotelkamer is de belangrijkste taak voor het personeel. Het verschonen van het beddengoed is vanuit hygiënisch oogpunt erg belangrijk. Ook het laminaat of het tapijt en de badkamer moeten goed gereinigd worden. Openbare ruimtes mogen niet vergeten worden.

Een televisie of radio behoort tegenwoordig tot de standaarduitrusting van een hotel. Ook een telefoon mag niet ontbreken, aangezien nog niet iedereen in het bezit is van een mobiele telefoon. Ook is direct contact met de receptie of roomservice op deze manier gegarandeerd. De kosten voor het gebruik van de hoteltelefoon verschillen per hotel. Satelliet-tv is voor uw gasten een goede oplossing, omdat er uiteenlopende programma's worden ontvangen uit veel verschillende landen.

Vermaak van de gasten

Het ontbijtbuffet wordt goed bezocht en hetzelfde geldt voor de bar in de avonduren. Om aan de behoeften van uw gasten te kunnen voldoen, moet de bar uitgerust zijn met een cocktailshaker, kurkentrekker en krabtang. Alcoholische dranken, mineraalwater, sapjes of koffie worden geschonken in verschillende glazen. Net zoals garnalen, slakken, brood of soep ander servies vereisen.

Bedrijfskleding

De kleding van uw personeel hoort netjes en schoon te zijn. U kunt de bedrijfskleding van uw medewerkers afstemmen op het type hotel dat u heeft.

Schoonmaken

Hoe schoon een hotel is, kan het verblijf van uw gasten beïnvloeden. De dagelijkse schoonmaak van de hotelkamers, gangen en faciliteiten van het hotel is dan ook erg belangrijk. Als hulpmiddelen zijn er verschillende soorten apparaten, zoals een stofzuiger, wasmachine en strijkijzer. Het aanbod is zeer divers.

Uw medewerkers moeten worden opgeleid om de diverse technische apparaten goed en veilig te kunnen bedienen en gebruiken.

Traktaties voor uw gasten

Bonbons of koekjes op de lakens in de hotelkamer zijn een leuk geschenk voor uw gasten. Deze kleine details hebben een positieve invloed op de evaluatie. Bloemen worden ook altijd positief ontvangen.

* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.