Assortiment
Mijn Mercateo
Aanmelden/Registreren
Winkelwagen
 
 
 > Papier

  Papier  

Selecteer uit het volgende assortiment
Papier
^

Geen bedrijf kan zonder papier

Papier voor op het kantoor

Papier wordt het meeste gebruikt op kantoor. Ook in moderne kantoren waar gebruik wordt gemaakt van computers, wordt vaak nog wel geprint of gekopieerd. Er is een breed scala aan printer- en kopieerpapier beschikbaar in veel verschillende soorten formaten, diktes en kleuren. Terwijl kopieerpapier oorspronkelijk is ontworpen om te gebruiken in kopieerapparaten, onderscheidt printerpapier zich door de gebruikte drukmethode; laserprinten ( zoals kopiëren), inktjet printen, foto’s printen of plotten.

Fotopapier

Speciaal voor fotoprinters bestaat het zogenaamde fotopapier, wat beschikt over geoptimaliseerde eigenschappen voor het afdrukken van foto’s. Zo kan het papier gekozen worden in verschillende varianten, bijvoorbeeld mat of glanzend. Ook bij de keuze voor het papier moet gekeken worden naar de gebruikte drukmethode (laser, inktjet et cetera) om zo schade aan de printer te voorkomen en om een optimale afdrukkwaliteit te kunnen waarborgen.

Plotterpapier

Speciaal plotterpapier voor het gebruik in plotters is beschikbaar op rollen in verschillende breedtes en lengtes of in de formaten (A2, A1, A0). Ook hier is er verschil in papierdikte (in gram per vierkante meter) en in kwaliteit (chloorvrij, houtvrij).

Transparant papier

Terwijl de bovengenoemde papiersoorten meestal ondoorzichtig zijn, om bijvoorbeeld dubbelzijdig te kunnen afdrukken, is er voor speciale toepassingen ook transparant papier. Door het fabricageproces is het absorptievermogen van het papier lager dan bijvoorbeeld bij normaal printerpapier, wat in acht genomen moet worden bij het gebruik van inktjet printers.

Verzending en verpakking

Op het gebied van verzending en verpakking wordt veel gebruik gemaakt van papier. Zo worden dozen vaak van papier gemaakt. Anderzijds zijn er veel verschillende soorten papier noodzakelijk voor het oplossen van specifieke verpakkingseisen, zoals oliepapier ( vetvrij papier) dat roest-en vochtwerend is, opvulpapier als vulmateriaal en zijdevloeipapier en glaspapier voor het verpakken van breekbare goederen.

Pakpapier

Het bekende pakpapier (meestal gemaakt van kraftpapier) is uitgevoerd in verschillen papiersterktes op een rol van 25 tot 100 vellen. Pakpapier is er niet alleen beschikbaar in de bekende bruine kleur, maar ook in andere kleuren.

Verdere toepassingen

Naast de bovenstaande belangrijkste toepassingsgebieden van papier zijn er nog een aantal speciale papiersoorten voor uiteenlopende toepassingen. Bijvoorbeeld hygienepapier ( zoals zakdoekjes, cosmetica doekjes en zakdoekjes), thermisch papier, geschenkpapier, maar ook bijvoorbeeld schuurpapier.

* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.