Assortiment
Mijn Mercateo
Aanmelden/Registreren
Winkelwagen
 
 
 >  > Containers, tanks

  Containers, tanks  

Selecteer uit het volgende assortiment
Containers, tanks
Categorie
Containers, tanks
^

Containers en tanks

In het bedrijfsleven worden containers en tanks veel gebruikt voor de opslag of het vervoer van producten. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar, afhankelijk van het soort product dat erin opgeslagen moet worden. Dit kunnen vaste, vloeibare of gasvormige materialen zijn, die elk een andere soort opslag vereisen.

Containers: materialen eenvoudig laden en lossen

Het type container hangt af van wat voor stoffen of materialen u erin wilt opslaan of vervoeren. Er bestaan containers uit verschillende materialen – bijvoorbeeld metaal of kunststof –  die weer compatibel zijn met bepaalde stoffen. Het laden en lossen van de stoffen of materialen wordt eenvoudig met het gebruik van een container.

Soorten containers

Het materiaal van de container hangt af van wat erin gaat. Elke container heeft een ander doeleinde: zo zijn er stapelbakken die u op kunt stapelen, zelfs als ze vol zitten; magazijnbakken hebben open zijkanten, waardoor u kunt zien wat er in zit. In de landbouwsector worden silocontainers gebruikt om granen en andere landbouwproducten mee te vervoeren; de trechtervorm en de opening maakt het eenvoudig om de silo te legen. Bodemklepcontainers maakt u van onderen open. Daarnaast zijn er nog veel andere soorten containers die in verschillende toepassingsgebieden gebruikt worden.

Tanks: ideaal voor vloeibare en gasvormige stoffen

Containers worden vooral gebruikt voor het vervoer, de opslag of het lossen van vaste materialen, tanks juist voor vloeibare of gasvormige stoffen, ook gevaarlijke stoffen. Tanks zijn erg veilig in de omgang met dit soort stoffen en zijn daarnaast milieuvriendelijk. Tanks voor gevaarlijke stoffen dienen aan bepaalde normen en voorschriften te voldoen, waardoor ook het vervoeren of opslaan van gasvormige stoffen probleemloos mogelijk is.

Tanks zijn in verschillende formaten verkrijgbaar. Zo is er voor elk doeleinde wel een geschikt type tank. Een ander kenmerk is dat tanks afgesloten kunnen worden. Dit kan met een deksel, een clipsluiting of een schroefdop. Tanks bieden net als containers het voordeel dat er voor elk materiaal wel een passende soort is die u kunt gebruiken. Ook het vervoeren, opslaan of lossen van de stof is op deze manier eenvoudiger.

* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.