Assortiment
»Over MercateoWelkom! Inloggen
Mijn Mercateo
Winkelwagen
 
 
 Mogelijke impact op leveringen door de uitbraak van het coronavirus. Meer informatie
 >  >  > Lasttransport-hulpmiddelen

  Lasttransport-hulpmiddelen  -

Selecteer uit het volgende assortiment
Lasttransport-hulpmiddelen
^

Transporthulpmiddelen – professionele apparatuur handmatig transport

Professionele transporthulpmiddelen zijn de flexibele variant van transportsystemen. Ze zijn niet plaatsgebonden en kunnen door één persoon verplaatst worden. Deze hulpmiddelen worden gebruikt voor veel verschillende goederen en worden zowel handmatig als elektrisch bestuurd.

Transporthulp voor het vervoeren van kleine waren

Transporthulpmiddelen zijn het meest flexibel binnen de hef- en transporttechniek.  Ze worden door een enkele persoon bestuurd. De meest bekende variant is de steek- of kruiwagen. Over het algemeen worden deze wagens door spierkracht aangedreven, bij hefwagens door elektriciteit.

Transporthulp voor het vervoeren van bulk- of stukgoederen

Bulkgoed stelt bijzondere eisen aan een vervoersmiddel doordat het geen vaste of stabiele vorm heeft. De kuip van een steekwagen is hiervoor uiterst geschikt. Andere transportmiddelen zijn alleen geschikt wanneer het bulkgoed al in een container zit. Met een transportwagen kunt u vaten verplaatsen. De hefwagen wordt gebruikt voor beladen pallets. Stukgoederen hebben geen extra container nodig en kunnen met alle transporthulpmiddelen vervoerd worden.

Transporthulp met of zonder wiel

Transporthulpmiddelen beschikken over geen, één of meerdere wielen. Draaghulpmiddelen zonder wiel zorgen dat het hele gewicht van het object door de persoon gedragen wordt. Als er één wiel is, neemt dit een deel van het gewicht over. Bij transporthulp met meerdere wielen ligt het hele gewicht op de wielen.

Tips

Het belangrijkste dat u moet nagaan als u een transporthulpmiddel aanschaft, is wat voor lastgoed u wilt vervoeren en hoe ver het verplaatst moet worden. Het goed heeft een bepaald gewicht en kan worden gestort of opgestapeld. Grote stukgoederen kunt u met rolplateaus vervoerd worden. Meerdere grote goederen als kisten of bakken zijn ideaal voor transportwagens. Pallets vervoert u met een heftruck, ijzeren stukgoederen kunt u met een draaghulpmiddel zonder wiel vervoeren. Voor bulkmateriaal zijn er steekwagens.

Help ons hier de adviestekst over Lasttransport-hulpmiddelen te verbeteren!
* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.