Assortiment
Mijn Mercateo
Aanmelden/Registreren
Winkelwagen
 
 
 >  > Hef- en transportmiddelen

  Hef- en transportmiddelen  

Selecteer uit het volgende assortiment
Transportapparaten
Divers
Hef- en transportmiddelen
^

Transporttechniek voor efficiënt werk

Vooral in grotere bedrijven waar binnen het bedrijf grote afstanden moeten worden afgelegd wordt tegenwoordig moderne transporttechniek ingezet, waarmee het vervoeren van producten en goederen, maar ook van onderdelen en apparaten een stuk eenvoudiger wordt. De transporttechniek kan worden afgestemd op het gebruiksdoel.

Voor het vervoeren van apparaten of pakketten kunt u het beste transportwagens gebruiken; voor onderdelen, goederen of kleinere producten gebruikt u het beste transportbanden, die het vervoeren van goederen over grote afstand grotendeels automatiseren.

Transporttechniek voor bedrijfsintern gebruik

Transporttechniek wordt vooral binnen bedrijven gebruikt. In magazijnen waar geen heftrucks gebruikt kunnen worden, worden vaker transportkarren of rolplateaus gebruikt. Deze kunnen zwaardere lasten tillen en kunnen bediend worden door een enkele persoon. Om objecten te tillen zijn er tegenwoordig ook heftafels verkrijgbaar. Vooral bij het in- en uitladen van vrachtwagens of heftrucks zijn deze erg praktisch.

Kleine apparaten en grote systemen

Om losse goederen te vervoeren kunt u ook voor andere transporttechniek kiezen. Op een rollenbaan kunnen verschillende onderdelen vanuit een bepaald punt in de productie naar het volgende vervoerd worden. Met wisselrollenbanen is het mogelijk producten in andere richtingen te vervoeren, om ze zo te verdelen aan de hand van het productieproces. Flexibele systemen als de harmonicabaan maken het mogelijk de richting van de baan aan veranderlijke gebeurtenissen in het bedrijf aan te passen.

Kabellieren en hijswerktuigen

Vooral in kleinere bedrijven waar zware lasten vervoerd en gehesen moeten worden, worden kabellieren en hijswerktuigen ingezet. Hiermee is het mogelijk om grote en zware objecten op de gewenste hoogte te hijsen en dan bijvoorbeeld op een heftruck te plaatsen, zodat het object daar verder vervoerd kan worden.

Transporttechniek voor het hijsen van lasten komt vooral voor in productieprocessen, maar ook bij verpakkings- en assemblageprocessen. Een klassiek voorbeeld hierbij is het hijsen van een motor in een autowerkplaats. Dit is mogelijk door middel van kabellieren die boven het voertuig bevestigd zijn. Kabellieren en hijswerktuigen zijn leverbaar in mechanische maar ook in gemotoriseerede vorm, zodat het werk ook gedaan kan worden door elektromotoren. U bevestigt de last aan de lier vast door middel van een takel.

* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.