Assortiment
»Over MercateoWelkom! Inloggen
Mijn Mercateo
Winkelwagen
 
 
 Mogelijke impact op leveringen door de uitbraak van het coronavirus. Meer informatie

  Steek- en kruiwagens  -

Selecteer uit het volgende assortiment
Steek- en kruiwagens
Categorie
Kruiwagens
Universele steekwagens
Speciale steekwagens
Toebehoren
Steek- en kruiwagens
^
Steekwagens – maak het uzelf makkelijk

Steekwagens zijn heel geïndividualiseerd. Er zijn niet veel toepassingsgebieden waar ze niet geschikt voor zijn. In elke industriële sector en de groene ruimtes van kantoorgebouwen worden ze gebruikt. Of het nou een traditionele kruiwagen voor bulkmateriaal of een praktische steekwagen is die elk stabiel object kan tillen, de wagens zijn heel nuttig.

Traditionele eenwielige wagens

Goederen en bulkmateriaal vervoeren – dat was lange tijd een belangrijke opgave. Het principe van de wagens werd al vroeg in de geschiedenis gebruikt en is tot vandaag de dag belangrijk gebleven. Steekwagens zijn vooral op bouwplaatsen, in de tuinbouw en in de industrie te vinden. Het eenvoudige gebruik maakt de wagens tot een goed hulpmiddel.

Een kruiwagen bestaat uit een bak voor stortgoed, in een vorm vergelijkbaar met een badkuip, op een metalen structuur. Er zitten twee stelen met handvaten en een wiel aan om de wagen te kunnen verplaatsen. Tussen de stelen en het wiel zitten twee voetjes om de kar neer te kunnen zetten als hij niet gebruikt wordt. De stelen moeten met beide handen gebruikt worden, waarbij de voetjes van de kar van de grond komen.

Bij het inladen van de kar wordt aanbevolen om de zwaarste lasten zo veel mogelijk op de plaats boven het wiel te leggen. Zo wordt het transporteren lichter en eenvoudiger. Tijdens het transporteren kunt u sturen door middel van de stelen. Voor gebruik in de tuin is een opvouwbare tuinkruiwagen ideaal. Met een kinderkruiwagen kunnen zelfs de kleinsten meewerken.

Tweewielige steekwagens

De eenwielige wagen is voor verschillende toepassingsgebieden geschikt, maar karren met twee wielen bieden nog meer mogelijkheden. Een steekwagen voor zakken is een metalen constructie met een draagvlak dat eveneens gebruikt wordt om de wagen neer te zetten. Hij heeft twee wielen en twee handvaten. Om te transporteren wordt de kar bij de handvaten gepakt en achterover gekanteld. Zo valt het gewicht van de te transporteren goederen op de wielen. Dit basistype van de steekwagen is voor verschillende toepassingsgebieden geschikt:

Naast deze voorbeelden zijn er ook andere modellen beschikbaar. Door de modulatie van het draagvlak kunnen diverse goederen veilig worden vervoerd. In autowerkplaatsen zijn bandensteekwagens erg geliefd omdat er grote stapels banden in één keer verplaatst kunnen worden. Er bestaan ook lichtgewichtkarren in de vorm van aluminium steekwagens. Deze bieden ondanks het materiaal stabiliteit en een lichtere manier van werken.

Tip

Omdat steekwagens voor elke vorm van transport geschikt zijn, is het aanbod erg groot. In principe dient u uw keuze te baseren op het te vervoeren object. Voor losse goederen kunt u kruiwagens gebruiken. Een variant is de kiepkruiwagen, waarin u bulkmateriaal kwijt kunt maar dat dankzij zijn twee wielen extra stabiel is.

Help ons hier de adviestekst over Steek- en kruiwagens te verbeteren!
* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.