Assortiment
»Over MercateoWelkom! Inloggen
Mijn Mercateo
Winkelwagen
 
 

  Pallet  -

Selecteer uit het volgende assortiment
Toebehoren
Pallet
^

Pallets - veelzijdig transport en opslag

Voor de opslag en het transport van veel grote goederen zijn pallets een onmisbaar hulpmiddel. Er bestaan verschillende systemen, want niet elke pallet is geschikt voor elk goed. Of het nou het klassieke variant is of het verwisselbare europallet, ze zijn overal wel voor te gebruiken. In dit overzicht vindt u de belangrijkste soorten en hun eigenschappen.

Eenvoudig en stevig: europallets

Eenvoudige houten of kunststofpallets zijn makkelijk op te stapelen en milieuvriendelijk. Kunststofpallets hebben een voordeel tegenover de houten variant: er zitten geen nagels of splinters in, kunststof rot niet en ze zijn schoner. Ze kunnen schoongemaakt worden en ook in de kou gebruikt worden. Kunststofpallets zijn in verschillende maten verkrijgbaar, ook in het standaardformaat.

Golfkartonpallets - de milieuvriendelijke versie

Golfkartonpallets zijn zeer licht en hebben een laadvermogen tot 600 kg. Ook deze hebben geen scherpe randjes, nagels of splinters en zijn daarmee veilig en eenvoudig in het gebruik. Daarnaast is het materiaal milieuvriendelijk en veel lichter dan de houten of kunststof variant.

Houten pallets

Voor veel verschillende transportgoederen zijn houten pallets nog steeds een goede keuze. Ze kunnen niet wegslippen, zijn heel stevig en duurzaam en door het standaardformaat ideaal voor de meeste transportklussen. Dankzij het ontwerp zijn ze perfect te gebruiken in combinatie met heftrucks.

Displaypallets

Displaypallets worden vooral in de verkoop gebruikt. Hierdoor kunt u producten direct klaarzetten zonder dat u ze eerst moet verplaatsen, wat tijd bespaart.

Industriepallets voor zware goederen

Voor zware goederen zijn industriepallets ideaal omdat ze een draagkracht tot 5.000 kg hebben (dynamisch 1.500 kg). Deze zijn ook verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en materialen.

Hygiënepallets

Bij bijvoorbeeld het vervoeren van levensmiddelen zijn hygiënepallets ideaal. Deze zijn van kunststof of metaal en zijn geur- en smaakloos, eenvoudig te reinigen en inzetbaar in koele of vochtige gebieden.

Opvangpalletten voor veilig transport

Er worden bijzondere eisen gesteld aan pallets die gevaarlijke of milieuschadelijke stoffen moeten vervoeren. Hiervoor worden opvangbakken gebruikt die ervoor zorgen dat er bij een lek geen schadelijke stoffen in het transportvoertuig of de omgeving terecht komt. Ze zijn ideaal voor het vervoeren van containers of vaten. Om gevaarlijke stoffen op te slaan zijn stellingpallets een goede keuze.

Staalflessenpallets

Stalen flessen, bijvoorbeeld gasflessen, worden vervoerd in staalflessenpallets. Deze zijn stabiel en houden de flessen op hun plaats.

Help ons hier de adviestekst over Pallet te verbeteren!
* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.