Assortiment
Mijn Mercateo
Aanmelden/Registreren
Winkelwagen
 
 
 >  >  > Invoerapparaten

  Invoerapparaten  

Selecteer uit het volgende assortiment
Invoerapparaten
^
Algemene invoerapparaten

Muis en trackball

U gebruikt een muis om de cursor over uw scherm te bewegen. Als u op het werk, thuis of onderweg veel moet doen, is de kwaliteit van uw muis belangrijk, omdat u hem hoe dan ook dagelijks zult gebruiken.

Welke eigenschappen zijn belangrijk?

Er zijn zowel draadloze muizen als muizen met kabel beschikbaar. Op technisch vlak moet een muis een hoge dpi-waarde hebben, waardoor bepaald wordt hoe nauwkeurig de sensor aan de onderkant van de muis is en dus hoe nauwkeurig de bewegingen zijn. Een waarde van 1600 dpi is standaard. Daarnaast moet de muis meerdere toetsen hebben: op zijn minst een linker- en rechterknop en een scrollwieltje. Sommige muizen hebben nog een extra linker- en rechtertoets, die meestal staan voor “vorige” en “volgende” op de computer.

Bluetooth of radiosignalen

Of u uw draadloze muis liever via bluetooth of radiosignalen laat werken, maakt in wezen niets uit. Het enige verschil is dat de meeste nieuwere computers een bluetoothmuis direct herkennen, wat u weer installatietijd bespaart. U houdt zo ook een USB-poort vrij.

Trackball

Bij een trackball heeft de muis geen sensor aan de onderkant, maar aan de binnenkant. U bestuurt de cursor met een grote bal die op de bovenkant van de muis zit. Dit is zeer nauwkeurig, maar wordt bijna niet gebruikt.

Toetsenbord

Een normaal toetsenbord heeft 108 toetsen en een kleiner numeriek toetsenbord aan de zijkant. De toetsen zijn ergonomisch gevormd en liggen hoog genoeg om er eenvoudig met uw vingertoppen aan te kunnen. Tegenwoordig worden toetsenborden aangesloten via USB, maar ook PS2-aanlsuitingen worden nog veel gebruikt. Bij draadloze toetsenborden wordt het apparaat verbonden via bluetooth of radiosignaal, net als bij de muis.

Voor grafisch ontwerpers

Tekentablet

U tekent met een speciale tabletpen op het tablet en de beelden verschijnen direct op uw scherm. Het voordeel hiervan is de uitstekende precisie, die veel beter is dan die van een muis. Ook bij presentaties kan een tekentablet uiterst handig zijn.

Digitale pen

U heeft voor een digitale pen geen tablet nodig en kunt een normaal vel papier als ondergrond gebruiken. U schrijft op het blad en het resultaat is meteen digitaal te zien. Bij lezingen en presentaties is dit zeer praktisch. Als u vaak een digitale handtekening nodig heeft, past een digitale pen perfect bij u. Deze pen ligt goed in de hand en wordt via USB in de computer geplugd, waar hij als plug-and-play-apparaat herkend wordt. Hij werkt ook op notebooks en is dus ook goed voor onderweg.

Extra invoerapparaten

Fingerprint

Een bijzonder soort beveiliging is een vingerafdruklezer. Hiermee hoeft u geen oneindig aantal wachtwoorden meer te onthouden, maar kunt u simpelweg inloggen door uw vingerafdruk op de lezer te houden. U kunt dit apparaat ook met een notebook gebruiken.

Chipkaartlezer

Om een chip te kunnen lezen heeft u een chipkaartlezer nodig. De software in dit apparaat leest de data en laat ze direct op de pc zien. U kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken binnen uw bedrijf, bijvoorbeeld om werknemers te laten in- en uitklokken. U heeft alleen een chipkaart en een lees- en schrijfapparaat plus software nodig.

Draadloze presenter

In plaats van met een muis kunt u met een draadloze presenter door de slides van uw presentatie heen klikken. Ook digitale apparaten zoals mediaplayers kunnen met deze presenter bestuurd worden.

Voor computerspellen

Gamepad

De gamepad wordt veel gebruikt bij consoles maar ook bij computers. Hij bevat een kleine joystick waarmee de muis vervangen wordt, en met knoppen kunt u een schermtoetsenbord bedienen. Op de gamepad zitten meestal een vierpuntsdruktoets, knoppen en een joystick. Gamepads zijn zowel met als zonder kabel op de markt en kunnen aan de computer of console worden aangesloten.

Stuur

Vergelijkbaar met gamepads zijn stuurwielen, die zijn ontworpen voor racespelletjes. Er zijn losse stuurwielen verkrijgbaar, maar ook inclusief voetpedalen. Het stuur wordt meestal met een kabel aan de computer of console aangesloten.

Joystick

Voor vliegspelletjes is een joystick optimaal, omdat het de stuurknuppel van een vliegtuig simuleert.

* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.