Assortiment
Mijn Mercateo
Aanmelden/Registreren
Winkelwagen
 
 
 >  > Software

  Software  

Selecteer uit het volgende assortiment
Software
Categorie
Software
^

Software: onmisbare hulpmiddelen

Met software worden alle programma’s bedoeld die worden uitgevoerd op een computer. Er zijn twee soorten software: systeemsoftware, die nodig is voor het functioneren van de computer (besturingssystemen) en gebruikerssoftware, die gebruikt wordt voor specifieke toepassingen (bijvoorbeeld vertaalsoftware).

Systeemsoftware

Het besturingssysteem omvat alle programma’s en drivers die nodig zijn om de computer te laten functioneren. Zonder deze software zou de computer niets anders kunnen dan opstarten.

IT-beveiliging

Hieronder vallen programma’s die u beschermen tegen virussen en personen die uw computer in willen dringen of het verlies van data (back-upsoftware, brandprogramma’s, herstelsoftware). In een bedrijf dienen deze allemaal geïnstalleerd te zijn.

Databases

Databases zijn niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Er worden klantgegevens, facturen of productinformatie in opgeslagen. Met deze software kunt u razendsnel rapporten of adreslijsten opstellen.

Communicatie

Deze software is nodig voor communicatie tussen computers of een extern apparaat (telefoon, fax). Hieronder vallen ook e-mailprogramma’s en VPN-clients.

Reis- en informatieprogramma’s

In de logistieksector is routeplanning zeer belangrijk. Er komen details bij kijken als waar getankt moet worden, waar gestopt moet worden, etc. Dit kan gepland worden met speciale routeplansofteware. Navigatiesoftware komt vooral voor in navigatiesystemen, die dagelijks gebruikt worden om routes te plannen of te controleren of er straten afgezet zijn. U kunt een abonnement nemen zodat uw navigatiesysteem altijd up-to-date is.

Telefoongidsen zijn handig om nummers en adressen van bepaalde personen of bedrijven op te zoeken. Meestal wordt ook extra informatie als e-mails of websites gegeven. U kunt ook op nummer zoeken en zo een persoon of bedrijf vinden.

Entertainment

Strategie, actie of avontuur: voor iedereen is er een spelgenre. U moet er bij de aanschaf van games op letten dat het spel bij uw console past (pc, spelconsole, etc.).

Softwarelicentie

Softwarelicenties zijn vooral nodig als u meerdere computers met hetzelfde programma moet uitrusten. Veel fabrikanten geven korting of extra services als u gelicenseerde programma’s aanschaft.

Office

Officeprogramma’s maken het werk op kantoor makkelijker. Voor elk doel, of het nou spraakherkenning, tekstherkenning, vertalingen of projectmanagement is, is er software. Er zijn zelfs pakketten verkrijgbaar met alle basisprogramma’s.

Multimedia-design

Als er grafisch werk gedaan moet worden, zijn beeldbewerkingprogramma’s onmisbaar. Ook worden presentaties met audio- en videobestanden steeds belangrijker. Deze kunt u met audio- en videobewerkingssoftware bewerken.

Webdesign & development

Inmiddels heeft bijna elk bedrijf een professionele website. Deze wordt meestal gemaakt met beeldbewerkingprogramma’s en HTML-editors, al kunnen pagina’s ook “met de hand” geprogrammeerd worden.

Financiën

U kunt met software eenvoudig overzicht over de boekhouding en inventaris houden. Hiermee worden bijvoorbeeld de cijfers van het bedrijf verwerkt en voorspellingen gedaan.

Educatie

Er zijn diverse opleidingsprogramma’s waarmee u programma’s of bijvoorbeeld talen onder de knie krijgt. U kunt het programma stappen laten herhalen als u iets niet begrijpt.

Andermans of eigen software?

Als een bedrijf software gebruikt die niet van het bedrijf zelf is, valt dit onder standaardsoftware. Dit is goedkoper en u weet zeker dat de programma’s functioneren. Aan de andere kant is eigen software op het bedrijf zelf afgestemd en flexibeler in gebruik.

* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.