Assortiment
Mijn Mercateo
Aanmelden/Registreren
Winkelwagen
 
 

  Computerkabel  

Selecteer uit het volgende assortiment
Randapparatuur
PC-onderdelen
Interne stroomkabels
Netzwerk
Computerkabel
^

De juiste computerkabel

Zonder computerkabel werkt niets! Zelfs als u talloze pc’s hebt, kunt u er niets mee als u ze niet kunt aansluiten. Voor de verbinding tussen pc en apparaat heeft u een computerkabel nodig.

Computerkabels voor externe apparaten

Computerkabels zorgen ervoor dat u externe apparaten aan uw computer  kunt aansluiten. Zo kunt u met een printerkabel een printer aansluiten, met een modemkabel verbinding met het modem maken, met een monitorkabel een monitor aansluiten en met een toetsenbordkabel een toetsenbord aansluiten. Deze kabels hebben allemaal de overeenkomstige stekkers om de apparaten met de pc te verbinden.

Computerkabels voor interne bedrading

Er bestaan ook kabels voor onderdelen die in uw computer zitten. Met een harde schijfkabel kunt u een interne harde schijf of optische drives op het moederbord aansluiten, uw CD-drive met een CD-kabel of uw floppy drive met een floppykabel. Om de interne apparaten van stroom te voorzien gebruikt u een stroomkabel.

Verschillende aansluitingen

Zowel intern als extern zijn er verschillende aansluitmogelijkheden: seriële of parallelle aansluitingen. Bij de seriële kabel wordt de gegevensoverdracht achtereenvolgens doorgevoerd. Parallelkabels daarentegen verzenden acht bits tegelijktijdig, wat voor snellere overdracht zorgt. Bij langere kabels kan het signaal echter verstoord worden. Parallelkabels worden intern vooral gebruikt voor harde schijven, extern voor printers.

USB-aansluitingen

USB staat voor universal serial bus en is dus ook een seriële aansluiting. De gegevens worden dus ook bit per bit verzonden, maar een stuk sneller dan bij parallelle of ‘gewone’ seriële kabels. Het type aansluiting is afhankelijk van wat het apparaat kan. Meestal is er slechts één aansluitmogelijkheid, soms zijn er meerdere; zo hebben sommige printers bijvoorbeeld naast een USB-aansluiting nog een parallelle aansluiting.

* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.