Home » Afgelopen events » 20e Dag van Inkoop en Logistiek

Excellence en waardecreatie door inkoopdigitalisering

20e Dag van Inkoop en Logistiek

De Vereniging voor Inkoop en Bedrijfslogistiek (VIB) organiseerde op 11 mei 2017 voor de 20e keer de Dag van Inkoop en Logistiek met als thema “De Toekomst van Inkoop en Supply chain management powered by PEOPLE – PARTNERSHIPS – TECHNOLOGY”. Ruim 350 inkoop, logistiek en supply chain management professionals bezochten het netwerkevenement en ook Mercateo was aanwezig met een beursstand.

Het event bood bezoekers de mogelijkheid om van best practices van pioniersbedrijven te leren, kennis op te doen, geïnspireerd te raken en een blik in de toekomst te werpen. (Inter)nationale sprekers en academici deelden hun visie op hoe de toekomst van inkoop en supply chain management eruit gaat ziet en welke valkuilen en mogelijkheden er zijn.

Excellence en waardecreatie door inkoopdigitalisering

Met een sterke focus op de digitalisering van de inkoop, werd er tijdens de sessies ingegaan op de rol van e-Procurement systemen binnen organisaties. Lezingen werden onder andere gehouden door Wim Vriend (eProqure) over ‘Value creation through Procurement digitalisation’ en door Peter De Meester (Head of Procurement, Brussels Airport Company) over ‘Procurement Excellence voor Brussels Airport Company’. Meer efficiëntie, verlaging van inkoopkosten, versnellen van inkoopprocessen, bevorderen van innovatie door marktverkenning en optimale leveranciersrelaties waren enkele voordelen die door beide sprekers benoemd werden. Belangrijk is dat informatie-uitwisseling en technologische oplossingen dit optimaal ondersteunen.

Beursbezoekers maakten op de stand van Mercateo gebruik van de gelegenheid om informatie in te winnen over oplossingen voor de indirecte inkoop. Zij waren vooral geïnteresseerd in de algemene mogelijkheden voor het verlagen van proceskosten op het gebied van tail-spend door middel van elektronische marktplaatsen. Er zijn niet alleen interessante gesprekken gevoerd met geïnteresseerden zoals Brussels Airport Company en Datwyler Pharma Packaging, maar ook bestaande relaties, zoals Umicore, kwamen op de beursstand terecht voor meer informatie over de nieuwste ontwikkelingen.

Details van het evenement


Wat 20e Dag van Inkoop en Logistiek
Wanneer 11 mei 2017
Waar Koningin Elisabethzaal, Koningin Astridplein 20-26, BE-2018 Antwerpen
Thema De Toekomst van Inkoop en Supply Chain Management

 
Bronvermelding: De afbeeldingen op deze site zijn afkomstig van de VIB en © Philippe Wuyts Photography

Deel via: