Assortiment
Mijn Mercateo
Aanmelden/Registreren
Winkelwagen
 
 
 >  >  > Verzendenvelop

  Zakomslag  (326 artikelen gevonden)

Filter Zakomslag op:
Filter: Prijs vantot  Aanvullend zoekwoord 
Functies
☐
Overzicht
Toon
☑
☐
Aantal magazijnen
☐
Artikelkenmerken
☐
Vergelijkingsprijs
Artikelen
>
Toon: 10   15   20   50   100    Pagina: 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   ..   22   >
Zakomslag
^

Verpakkingsenveloppen – zodat alles goed aankomt

Verpakkingsenveloppen zijn uitermate geschikt voor het verzenden (verzending) van dikke documenten, foto’s, brochures, jaarverslagen en producten. Vlakke goederen kunnen op deze manier aanzienlijk economischer verstuurd worden in vergelijking met kartonnen dozen. Door de verscheidenheid in  enveloppen, elk met unieke eigenschappen, vindt u altijd de juiste verpakkingsenvelop die voldoet aan de eisen voor uw zending. Met de keuze voor het juiste model bespaart u niet alleen portokosten, u bespaart ook de moeite van het opvullen en afplakken van een doos.


Briefumschläge Envelop C6 Envelop DIN lang Envelop C6/5 Envelop C5 Envelop C4 Envelop C3 Envelop B6 Envelop B5 Envelop B4 Envelop E4

Verschillende typen verpakkingsenveloppen

De keuze voor een type verpakkingsenvelop moet op de eerste plaats gebaseerd worden op het poststuk. Om hierin de juiste keuze te maken, moet u de eigenschappen van het artikel in gedachten houden, maar ook de voorzorgsmaatregelen tegen beschadiging.

Luchtkussen enveloppen

Om zeker te zijn dat fragiele en broze poststukken goed beschermd zijn tegen stoot- of valschade worden gewatteerde luchtkussenenveloppen (luchtkussenenveloppen) gebruikt. Deze enveloppen zijn van binnen uitgerust met luchtkussen folie, welke uw poststuk schokbestendig maakt en dus optimaal beschermt.

Bordrug en golfkarton enveloppen

Vaak is het belangrijk dat documenten niet gebogen of gevouwen worden. Wanneer u brochures, kalenders of catalogi wil verzenden kunt u gebruik maken van bordrugenveloppen (bordrugenveloppen). Zulk soort enveloppen voorkomen het buigen en knikken van uw poststuk door middel van een sterke kartonnen achterkant. Hierdoor wordt het per ongeluk beschadigen van het postuk bijna onmogelijk.
U kunt de bescherming nog meer vergroten door gebruik te maken van een golfkartonnen envelop (golfkarton envelop). Zulk soort envelop bestaat volledig uit stevig golfkarton, waardoor deze niet zal scheuren bij dikke en zware poststukken.

Panorama- of vensterenveloppen

Gebruikelijke enveloppen (enveloppen) bestaan voornamelijk volledig uit papier, en beschermen op deze manier de inhoud tegen onbevoegde personen. Wilt u de inhoud echter voor iedereen eenvoudig zichtbaar maken, dan kunt u gebruik maken van een panorama- of een panorama vensterenvelop (panorama vensterenvelop). Zulk soort enveloppen hebben een plastic venster waardoor voor iedereen die een blik op de envelop werpt, de inhoud zichtbaar is. Ook kunt u volledig plastic verpakkingsomslagen gebruiken, deze zijn uitermate geschikt voor catalogi en tijdschriften. Dit komt doordat ze onmiddelijk interesse wekken bij de ontvanger, omdat de volledige inhoud van de envelop gelijk duidelijk is.

Meer volume

Een belangrijk verschil tussen een verpakkingsenvelop en een briefomslag, is de dikte en daardoor de inhoud. Waar gewone enveloppen geschikt zijn voor slechts enkele vellen, zijn verpakkingsenveloppen geschikt voor hele mappen en dikkere stapels papier. Vooral bij de zogenoemde monsterzakken is de inhoud aanzienlijk groter. Door vouwen wordt het volume van een verpakkingsenvelop aangepast naar uw behoefte.

Een korte samenvatting

  • Fragiele waren kunt u het beste verzenden in een luchtkussen envelop.
  • Knikken wordt voorkomen met een bordrug envelop.
  • Wanneer het te verzenden nogal zwaar is, kunt u het beste gebruik maken van een golfkartonnen envelop.
  • In een monsterzak kunt u hetgene verzenden wat niet in een gewone envelop past.
  • Vrij zicht en tegelijkertijd bescherming tegen water en vervuiling verkrijgt u door gebruik van panorama- en vensterenveloppen of met plastic verpakkingsomslagen.

Formaat kwesties

Wanneer u eenmaal het juiste formaat verpakkingsenvelop heeft gevonden, moet u het juiste formaat kiezen. Welke uitvoering u nodig heeft hangt af van het formaat van uw documenten en/of andere te verzenden waren. Verpakkingsenveloppen met de gebruikelijke DIN A-formaten zijn precies aan de afmetingen van het papier aangepast. Voor een paar vellen zijn zulk soort verpakkingsenveloppen toereikend. Wanneer u echter ordners of beschermmappen wil verzenden, en de zending dus dikker wordt, worden deze enveloppen te klein.
Over het algemeen worden voor verpakkingsenveloppen C-formaten gebruikt. Deze formaten zijn het meest gebruikelijk voor enveloppen, en zijn ervoor gemaakt zodat het corresponderende A-formaat ongevouwen past. Zo worden documenten in A5-formaat ongevouwen in C5-formaat envelop verstuurt.Tariefklasse*   
Formaat
van klein naar groot
GroottePassende inhoud

1

Gewicht: tot 20 g

2

Gewicht: tot 50 g

3

Gewicht: tot 100 g

4

Gewicht: tot 250 g

5

Gewicht: tot 500 g
 

6

Gewicht: tot 2000 g
C6114 x 162 mm DIN A6, of DIN A4 tweemaal gevouwen X X  X      
B6
125 x 176 mm DIN C6 X X  X      
DL (DIN Lang)110 x 220 mm 1/3 DIN A4 X X  X      
C6/5114 x 229 mm 1/3 DIN A4 X X  X      
C5162 x 229 mm DIN A5, of DIN A4 dubbelgevouwen    
X X
 X
B5176 x 250 mm DIN C5    
X X
X
C4229 x 324 mm DIN A4    
X X
 X
B4250 x 353 mm DIN C4    
X X
X
E4280 x 400 mm DIN B4       X X
X
C3324 x 458 mm DIN A3       X  X  X

Ter afsluiting

Uw zendingen horen goed afgesloten aan te komen. Wanneer u echter uw verzendkosten nog meer wil optimaliseren, en uw pakket per post wil versturen, dan is het nodig deze af te sluiten. Het meest gebruikt zijn vouwsluitingen, hersluitbare drukstrips en natuurlijk plakranden. Het nadeel van plakranden is dat deze niet hergebruikt kunnen worden. Het grote voordeel daarentegen is natuurlijk dat uw zending niet verloren gaat, en goed verzegeld is. Vouwsluitingen en drukstrips zijn uitermate klantvriendelijk, aangezien uw klant de verpakking kan hergebruiken voor eventuele retourzendingen.


Gelijkenis zoeken: FACT®Finder van Omikron
* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.