Assortiment
»Over MercateoMijn Mercateo
Aanmelden/Registreren
Winkelwagen
 
 

  Enveloppen  

Selecteer uit het volgende assortiment
Speciale enveloppen
Hulzen en kokers
Huispost
Enveloppen
^

Met de juiste enveloppen brieven eenvoudig versturen

Brieven versturen is een van de alledaagse bezigheden op kantoor. Zij het via post of koerier, intern of extern, briefpost wordt door een envelop beschermd tegen beschadiging, vervuiling en onbevoegde lezers. De keuze voor de juiste envelop wordt gebaseerd op de eisen waaraan deze moet voldoen.

Verschillende formaten enveloppen

In principe wordt bij het kiezen van de juiste envelop in de eerste plaats gelet op het formaat van de envelop. Hierbij wordt rekening gehouden met de oorspronkelijke omvang, de eventuele grootte na (meerdere malen) vouwen, en de stevigheid van het poststuk. Om zo economisch mogelijk te kunnen verzenden, is de keuze van de envelop belangrijk. Aangezien het gewicht van het poststuk direct in verband staat met de porto-kosten, beïnvloedt ook dit de keuze.Tariefklasse*
Formaat
van klein naar groot
GroottePassende inhoud

1

Gewicht: tot 20 g

2

Gewicht: tot 50 g

3

Gewicht: tot 100 g

4

Gewicht: tot 250 g


5

Gewicht: tot 500 g

6

Gewicht: tot 2000 g

C6
114 x 162 mm DIN A6, of DIN A4 tweemaal gevouwen X X X
B6
125 x 176 mm DIN C6 X X X
DL (DIN Lang)110 x 220 mm 1/3 DIN A4 X X X
C6/C5
114 x 229 mm 1/3 DIN A4 X X X
C5162 x 229 mm DIN A5, of DIN A4 dubbelgevouwen
X X
X
B5
176 x 250 mm DIN C5
X X
X
C4
229 x 324 mm DIN A4
X X
X
B4250 x 353 mm DIN C4
X X
X
E4
280 x 400 mm DIN B4 X X
X
C3324 x 458 mm DIN A3 X X X
*tariefklassen van PostNL

Specialisten voor uw zending

Wanneer u veel zendingen couverteert of bijzondere effecten met uw zending wilt bereiken, brengt een goed uitgekozen envelop veel voordelen met zich mee. Couverteermachines en daarbij passende couverteeromslagen verlichten de klus aanzienlijk, en maken bij grote hoeveelheden post het werk een stuk minder tijdrovend. Panorama-enveloppen bieden de mogelijkheid om gericht reclame te maken. De inhoud van een vensterenvelop is al zichtbaar voor de envelop geopend is. Ook wordt adresseren zeer eenvoudig met vensterenveloppen, deze hebben een doorzichtig venster van plastic, zodat het adres op de brief zelf leesbaar is. Hierdoor hoeft u de envelop niet apart te adresseren. Gekleurde enveloppen laten uw brief opvallen tussen de rest van de stapel post. Bepaal wat u met het versturen wilt bereiken, en selecteer de juiste envelop om dit doel te bereiken.

Hoe wordt een envelop gesloten?

Enveloppen horen brieven te beschermen. Om hiervoor te zorgen worden enveloppen meestal permanent gesloten. Er zijn verschillende sluitingen zoals een plakrand van gom, een hechtstrip of steeksluiting. Ieder soort sluiting heeft eigen voor- en nadelen die u zelf moet afwegen. Voor couverteermachines zijn enveloppen met een plakrand van gom aan te raden. Dit soort rand plakt namelijk pas wanneer hij nat wordt gemaakt. Het voordeel van hechtstrips is echter dat ze sterker hechten zodra de beschermlaag eraf wordt gehaald, en de kleefstof is langer houdbaar.

Ondoorzichtige enveloppen

Aangezien de inhoud niet doorschijnt bij gebruik van een veiligheidsenvelop, zijn zulk soort enveloppen aan te raden voor belangrijke documenten. Het adresseren van post wordt gemakkelijk gemaakt door middel van een vensterenvelop. Hierbij blijft de inhoud beschermd, maar is het adres wel goed leesbaar voor de postbezorger. Hierdoor is het niet nodig om apart nog een adresetiket op de envelop te plakken, wat tot kostenbesparing leidt.


* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.