Assortiment
»Over MercateoWelkom! Inloggen
Mijn Mercateo
Winkelwagen
 
 
 Mogelijke impact op leveringen door de uitbraak van het coronavirus. Meer informatie
 >  > Veiligheidsuitrusting

  Veiligheidsuitrusting  -

Selecteer uit het volgende assortiment
Veiligheidsuitrusting
Categorie
Veiligheidsuitrusting
^

Speel op zeker

De veiligheid van uw medewerkers moet voorop staan, u bent er als bedrijf immers verantwoordelijk voor. Het goed aangeven van gevaren binnen het bedrijf is dan ook een belangrijk deel van de arbeidsveiligheid. U kiest de geschikte veiligheidsuitrusting op basis van de apparatuur die in uw bedrijf gebruikt wordt.

Bescherming tegen (on)verwachte invloeden

Met producten uit de categorie ‘persoonlijke veiligheid’ beschermt u uzelf en uw medewerkers tegen chemische, thermische, besmettelijke en fysische gevaren en ongevallen. U kunt een professional  inschakelen om te bepalen welke ongevallen bij uw bedrijf van toepassing kunnen zijn.

Persoonlijke veiligheid

Met persoonlijke veiligheid wordt alles bedoeld wat een persoon draagt of gebruikt; dit alles dient veilig te zijn.

Bedrijfskleding

Er zijn twee belangrijke soorten bedrijfskleding.

  • Normale bedrijfskleding beschermt de werknemer tegen vuil en wordt ook wel werkkleding genoemd. Hierin kunt u dingen als werkpakken en veiligheidsschoenen onderscheiden.
  • Veiligheidskleding daarentegen is veel breder. Dit zijn kledingstukken die bijvoorbeeld tegen kou beschermen; veiligheidslaarzen of veiligheidsparka’s, handschoenen en dergelijke. Deze kleding dient aan bepaalde veiligheidsnormen te voldoen en is volgens EN- en DIN-normen geclassificeerd.

Hoofd- en gezichtsbescherming

Het is erg belangrijk dat het hoofd en gezicht goed beschermd zijn. Er zijn dan ook veel mogelijkheden waarmee u de ogen, oren, luchtwegen en hoofd kunt beschermen. Beschermende brillen beschermen de ogen tegen stofdeeltjes en verblinding. Gehoorbescherming is belangrijk als uw medewerkers in een omgeving werken waar veel lawaai voorkomt (vanaf een volume van 85 dB is het zelfs verplicht).  Als er gewerkt wordt met stoffen die damp of stof veroorzaken, is het belangrijk om adembescherming te dragen. U kunt kiezen voor een halfmasker, volmasker of zware adembescherming, afhankelijk van het gebruik.

Helmen kunnen levens redden. Verwondingen aan het hoofd door vallende objecten kunnen erg zware gevolgen hebben. Bepaalde beroepsgroepen hebben speciale helmen nodig:

  • Boswerkhelmen bieden bescherming voor het hoofd, hebben een gehoorbescherming en een vizier.
  • Een laswerkhelm heeft ook een vizier, waardoor de ogen beschermd zijn tegen verblinding.

Eén ding hebben alle soorten helmen gemeen: als ze beschadigd raken, mogen ze niet meer gebruikt worden! Ze dienen bovendien aan de EN 397-norm te voldoen.

Valbeveiliging

Op hoogte werken is altijd riskant, want als u één verkeerde stap zet, kunt u al vallen. Daar beschermt zelfs de beste beschermingsoverall of –helm niet tegen. Het is daarom belangrijk dat u voor valbeveiliging zorgt, zodat de kans dat er iemand valt zo klein mogelijk wordt.

Ergonomie

Persoonlijke veiligheidsuitrusting werkt alleen optimaal als alles ergonomisch is en goed past. De maat, het materiaal en de pasvorm zorgen voor draagcomfort en functionaliteit en zorgen daardoor voor goede werkveiligheid.

Bescherm uw bedrijf

Niet alleen medewerkers moeten beschermd worden: ook uw machines en gebouw dienen veilig te zijn. U treft de nodige voorzorg door aan beveiligingstechniek te denken: kluizen, beveiligingscamera’s en profielcilinders – het draagt allemaal bij aan de bedrijfsveiligheid.

Nog meer

Gebruik correctie veiligheidssignalering om uw medewerkers attent te maken op gevaren. Denk ook aan eerste hulp en brandveiligheid.
Help ons hier de adviestekst over Veiligheidsuitrusting te verbeteren!
* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.