Assortiment
Mijn Mercateo
Aanmelden/Registreren
Winkelwagen
 
 
 >  >  >  >  > Touch-monitor

  Touch-monitor  (434 artikelen gevonden)

Filter Touch-monitor op:
Filter: Prijs vantot  Aanvullend zoekwoord 
Functies
☐
Overzicht

"Touch-monitor"

Categorie
Subcategorieën
Toon
☑
☐
Aantal magazijnen
☐
Artikelkenmerken
☐
Vergelijkingsprijs
Artikelen
>
Toon: 10   15   20   50   100    Pagina: 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   ..   29   >
Touch-monitor
^

Een modern invoerapparaat

Een touchscreen is een beeldscherm dat u bestuurt door het oppervlak aan te raken. Met beweging en lichte druk kunnen zo bepaalde functies uitgevoerd worden. Als u het scherm op een computer aansluit, kunt u die computer er bijvoorbeeld mee besturen. In plaats van besturing met een muis, toetsenbord of andere invoerapparaten gebruikt u uw vingers of een stylus. De grootte van het scherm bepaalt de grootte van het touchscreen; tegenwoordig worden vooral flatscreens als beeldscherm gebruikt.

Toepassingsgebieden voor touchscreens

Touchscreens worden hoofdzakelijk bij informatieve evenementen als beurzen en tentoonstellingen gebruikt. Ze dienen als POI (point of information) en informeren uw klanten via infomonitors over uw producten en prestaties. U kunt een touchscreen-monitor echter evengoed op kantoor gebruiken. Touchscreens reageren snel en heel precies, iets wat met een muis moeilijker te bereiken is.

Andere apparaten met geïntegreerd touchscreen

Touchscreens worden niet alleen als monitors gebruikt, ze komen ook in andere toepassingsgebieden voor. Het geïntegreerde kleine touchpad dat zich onder het toetsenbord van een notebook bevindt, bespaart u het gebruik van een notebookmuis en is bijzonder praktisch voor onderweg. Er worden steeds meer mobiele telefoons gemaakt die een touchscreen hebben, en ook de meeste PDAs zijn ermee uitgerust. PDAs beschikken daarbij meestal over een kleine stylus die u gemakkelijk uit het apparaat kunt halen. Het scherm van een tabletPC werkt ongeveer hetzelfde. Dit apparaat werkt als een digitaal notitieboek. U geeft met een stylus directe commando’s via het display, die dan weer aan het beeldscherm doorgegeven worden. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld ook uw vlakke hand op het beeldscherm houden zonder per ongeluk commando’s aan de pc te geven.

Verschillende functies

Er zijn momenteel drie soorten touchscreens. De oudste en meest gebruikte is gebaseerd op het weerstandsprincipe. Daarbij worden commando’s herkend als twee boven elkaar liggende lagen die met elkaar in aanraking gebracht worden. Het absorptieprincipe werkt op basis van ultrasone golven die door contact veranderen. Hetzelfde geldt voor infraroodbeeldschermen die infrarode golven uitsturen die veranderen bij aanraking. De derde manier maakt gebruik van een elektrisch veld dat verandert door aanraking met een vinger of stylus.


Gelijkenis zoeken: FACT®Finder van Omikron
* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.