Assortiment
Mijn Mercateo
Aanmelden/Registreren
Winkelwagen
 
 
 >  >  >  > Papiervernietiger

  Papiervernietiger  (585 artikelen gevonden)

Filter Papiervernietiger op:
Filter: Prijs vantot  Aanvullend zoekwoord 
Functies
☐
Overzicht
Toon
☑
☐
Aantal magazijnen
☐
Artikelkenmerken
☐
Vergelijkingsprijs
Artikelen
>
Toon: 10   15   20   50   100    Pagina: 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   ..   39   >
Papiervernietiger
^

Papiervernietiger – zo kunt u met een gerust hart slapen

Uw computer en/of laptop beveiligt u met antivirussoftware of een firewall tegen ongeautoriseerde toegang van derden. Wat gebeurt er echter met uw belangrijke en vertrouwelijke documenten zoals contracten, creditcardrekeningen, kerncijfers, en patiënten- of klantdossiers wanneer u deze niet meer nodig hebt?

Regelmatig belanden deze documenten gewoon bij het afval zonder dat ze eerst onleesbaar zijn gemaakt. Dit is een goudmijn voor fraudeurs en maakt bedrijfscriminaliteit mogelijk. Wanneer deze gevoelige of geheime informatie in de verkeerde handen valt, kan dit zwaarwegende gevolgen hebben, zoals bedrijfsschade, schadeclaims of zelfs gevangenisstraffen. Een papiervernietiger – ook bekend als papierversnipperaar, documentvernietiger of shredder – is een apparaat gemaakt voor het vernietigen van papier, cd’s, dvd’s en betaalkaarten. Papierversnipperaars, zoals de naam al aanduidt, versnipperen uw gevoelige documenten tot kleine, onleesbare snippers, waardoor deze niet meer samengevoegd kunnen worden. Daarmee zijn ze beschermd tegen ongeautoriseerde toegang.

Waarom moeten ondernemingen data vernietigen?

Papier is nog altijd gegevensdrager nummer één, en daarom is de prullenbak opslagplek nummer één voor gevoelige informatie. Documenten die gevoelige informatie bevatten zoals naam, adres, telefoon- of rekeningnummers kunnen niet zomaar bij het afval gezet worden. Bovendien is er meer informatie die het beveiligen waard is. Denk hierbij aan bedrijfsgevoelige informatie zoals klantenbestanden, contracten, en technische know-how. Dit soort documentatie kan beter niet achteloos weggegooid worden, maar eerst versnipperd worden door een papiervernietiger, zodat het onbruikbaar is voor derden.

Voor wie zijn mijn gegevens interessant?

De handel in persoonsgegevens zoals klantenbestanden groeit sterk. Vele ondernemingen, zoals zogenoemde adresmakelaars of “listbrokers”, hebben zich gespecialiseerd in het maken van marktanalyses en het verhandelen persoonsgegevens aan derden. Door nalatigheid in de omgang met persoonsgegevens wordt het ook fraudeurs en andere criminelen vaak makkelijk gemaakt. U mag de risico’s van gegevensmisbruik niet onderschatten. Stelt u zich eens voor wat er kan gebeuren wanneer bijvoorbeeld contracten, technische ontwerptekeningen, strategiedocumenten, marketingcampagnes, creditcardrekeningen of klantenbestanden in de verkeerde handen vallen. Dit kan ernstige gevolgen voor een onderneming hebben. Voorbeelden hiervan zijn bedrijfsspionage, reputatiebeschadiging, het plegen van delicten onder uw naam door middel van vervalste documenten, of zelfs gevangenisstraffen door het niet naleven van een professionele zwijgplicht in de medische wereld en de advocatuur.

Veiligheidsnormen van papierversnipperaars conform DIN 66399

De veiligheidsniveaus conform DIN 66399 van een papierversnipperaar geven aan hoe klein de documenten versnipperd worden. Hoe hoger het veiligheidsniveau, des te kleiner de snippers worden.

De DIN 66399 standaard vervangt de eerdere DIN 32757 standaard. De eerdere vijf veiligheidsniveaus worden hiermee met 2 twee niveaus uitgebreid De vernietiging van digitale media wordt hiermee ook geïntegreerd. DIN 66399 verdeelt de vernietiging van data in zes verschillende materiaaltypes en drie beschermingsklassen. Hier zijn zeven veiligheidsniveaus uit voortgekomen.

Materiaaltypes

  • P - Informatiedragers in origineel formaat, bijvoorbeeld karton, papier, filmmateriaal, en drukplaten
  • F - Informatiedragers in verkleinde vorm, bijvoorbeeld folie, microfilm, etc.
  • O - Informatie opgeslagen op optische informatiedragers, bijvoorbeeld DVD’s en CD´s
  • T - Informatie opgeslagen op magnetische dragers, bijvoorbeeld diskettes en creditcards
  • E - Informatie opgeslagen op elektronische datadragers, bijvoorbeeld USB sticks en chipkaarten
  • H - Informatie opgeslagen op magnetische datadragers, bijvoorbeeld harde schijven
Beschermingsklasse

  • Klasse 1: Standaard bescherming voor interne informatiedragers. Hiervoor zijn de veiligheidsniveaus 1-3 nodig
  • Klasse 2: Sterke bescherming voor de bescherming van vertrouwelijke informatie. Hiervoor zijn de veiligheidsniveaus 3-5 nodig
  • Klasse 3: Zeer goede bescherming voor geheime data. Hiervoor zijn de veiligheidsniveaus 5-7 nodig

Het hoogste veiligheidsniveau, niveau 7, wordt zelden gebruikt. De veiligheidsniveaus 2 en 3 zijn gebruikelijker. Alle documenten met klantendata en bedrijfsdata moeten minstens met een papiervernietiger met niveau 3 versnipperd worden. Niveau 6 is speciaal ontwikkeld voor de Amerikaanse overheid. Hierbij worden documenten versnipperd tot stukjes van 1 x 5 mm. Met de huidige stand der techniek is het bijna onmogelijk deze documenten dan weer samen te voegen. Het is daarbij ook nog mogelijk om deze snippers te vermengen of samen te drukken, om een nog hoger veiligheidsniveau te bereiken.

In de tabel hieronder kunt u de verschillende veiligheidsniveaus vergelijken voor materiaal type P:


Veiligheidsniveau

Aanbevolen voor

Specificaties

Reproduceerbaarheid

Voorbeeld

P1

Standaard documenten welke onleesbaar moeten zijn

Stroken: breedte van max. 12mm

Zonder hulpmiddelen en speciale kennis mogelijk. Kost veel tijd

Voorbeeld Papiervernietiger Veiligheidsniveau 1

P2

Interne documenten zonder gevoelige informatie

Stroken: breedte van max. 6 mm

Met inzet van hulpmiddelen en tijd mogelijk

Voorbeeld Papiervernietiger Veiligheidsniveau 2

P3

Vertrouwelijke documenten

Snippers: 320 mm² of kleiner

Alleen met inzet van aanzienlijke hulpmiddelen mogelijk

Voorbeeld Papiervernietiger Veiligheidsniveau 3

P4

Documenten met vertrouwelijke of gevoelige informatie

Snippers: 160 mm² of kleiner

Alleen met inzet van zeldzame en geavanceerde hulpmiddelen mogelijk

Voorbeeld Papiervernietiger Veiligheidsniveau 4

P5

Geheime informatie

Snippers: 30 mm² of kleiner

Met de huidige stand van techniek niet mogelijk

Voorbeeld Papiervernietiger Veiligheidsniveau 5

P6

Geheime informatie, die specifieke veiligheidsinstructies nodig hebben

Snippers: 10 mm² of kleiner

Met de huidige stand van techniek niet mogelijk

Voorbeeld Papiervernietiger Veiligheidsniveau 6

P7

Zeer geheime documenten, te denken valt aan geheime diensten en het leger

Snippers: 5 mm² of kleiner

Met de huidige stand van techniek niet mogelijk

Voorbeeld Papiervernietiger Veiligheidsniveau 7

Snippercapaciteit

De capaciteit van een papierversnipperaar is het aantal vellen dat een papiervernietiger gelijktijdig kan vernietigen. Wanneer u een hoger veiligheidsniveau kiest, betekent dit meestal een lagere capaciteit. Dit komt doordat de vernietiging op een hoger level een hogere prestatie vereist. Een uitzondering hierop is industriële archiefvernietiging.

Materiaalcapaciteit

De voornaamste functie van een papiervernietiger is het versnipperen van papier. Enkele modellen kunnen echter ook cd’s, dvd’s, paperclips, nietjes en creditcards versnipperen.

De passende papiervernietiger voor iedere toepassing

De persoonlijke papiervernietiger

Deze relatief kleine papierversnipperaar is ontworpen voor het bureau of voor de thuiswerker, aangezien hij weinig plaats inneemt en geschikt is voor gebruik door max. twee personen. De capaciteit van een bureaupapiervernietiger is doorgaans maximaal 14 liter. Papierversnipperaars voor op een werkplek hebben normaal gezien een relatief laag veiligheidsniveau. Wanneer u uw persoonsgegevens wilt vernietigen moet u een papierversnipperaar van minimaal niveau 3 gebruiken. De snippercapaciteit van een persoonlijke papiervernietiger ligt doorgaans rond vijf tot zes vellen.

De papiervernietiger voor het kleine kantoor

Aangezien in een klein kantoor gewoonlijk één papierversnipperaar door twee tot tien mensen gebruikt wordt, zijn er hier meer documenten te vernietigen dan in een thuiskantoor. Daarom moet de opvangcapaciteit van een papiervernietiger voor het kleine kantoor en thuiswerk tussen de 15 en 34 liter en de snippercapaciteit rond de 10 tot 12 vellen zijn. Als het om persoonlijke data gaat, raden wij u hiervoor minimaal een vernietiger met niveau 3 aan.

De papiervernietiger voor de afdeling of kantooretage

Voor grote afdelingen is een snippercapaciteit van 24 tot 30 vellen aan te raden, voor een hele etage 30 tot 42 vellen. Houd er rekening mee dat de papierversnipperaar ook paperclips en nietjes vernietigen kan. Kantoorstukken zijn over het algemeen geniet, en het is veel werk de nietjes te verwijderen voordat men de documenten gaat versnipperen. Voor een papiervernietiger voor de afdeling (max. 20 personen) raden wij een opvangcapaciteit van 35 tot 99 liter aan.

Een opvangcapaciteit van 100 tot 199 liter is raadzaam voor een papiervernietiger voor grote kantoren. Voor deze papiervernietigers bevelen wij ook veiligheidsniveau 3 aan. Wanneer u ook documenten van A3-formaat wilt vernietigen, moet u er rekening mee houden dat de invoerbreedte minimaal 300mm moet zijn, zodat u de documenten niet van tevoren hoeft te vouwen.

Industriële vernietiging van documenten

Dossiervernietigers zijn geschikt voor het vernietigen van de documenten van een heel kantoorgebouw. Ze worden doorgaans in de kelder geplaatst omdat ze zeer luid kunnen zijn (tot >70 dBA). De snippercapaciteit is meestal 100 tot 200 vellen of meer en kan oplopen tot zelfs 650 vellen. Ook hebben deze papierversnipperaars vaak een zeer brede invoer van meer dan 400 mm. Daardoor kunnen ook samengepropte documenten probleemloos ingevoerd worden.

Vernietiging van cd’s en dvd’s

Voor bijna alle formaten papierversnipperaars zijn er modellen verkrijgbaar die ook cd’s, dvd’s en diverse plastic kaarten kunnen versnipperen. Enkele cd-vernietigers bieden de mogelijkheid voor een aparte opvangzak voor papier, cd’s, dvd’s en plastic kaarten, zodat u zich de moeite van het scheiden van het afval kunt besparen.

Safety First – optionele noodstopschakelaar

Ondanks dat een papiervernietiger een grote hulp in het dagelijkse kantoorleven is, dreigen er ook gevaren. Let er daarom altijd goed op dat geen andere voorwerpen in de machine getrokken worden zoals stropdassen, sieraden, mouwen of haren. U kunt deze risico’s verminderen door de machine zo dicht mogelijk bij een stopcontact te plaatsen. Op die manier kunt u de stekker er in geval van nood meteen uittrekken. Nog veiliger is echter de noodstopschakelaar die in een aantal modellen geïntegreerd is.


Gelijkenis zoeken: FACT®Finder van Omikron
* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.