Assortiment
Mijn Mercateo
Aanmelden/Registreren
Winkelwagen
 
 
 >  > Papieren / folies

  Papieren / folies  

Selecteer uit het volgende assortiment
Blokken en schriften
Overig papier
Papieren / folies
^
Papier en folie zijn essentieel op kantoor

Op kantoor gebruikt u elke dag wel kantoorpapier, formulieren, blocnotes, nietmachines, folies en nog veel meer. Wat u hiermee kunt doen zullen we hieronder kort toelichten.

Folies voor elke toepassing op kantoor

  • Kantoorfolie wordt voornamelijk gebruikt om papier te beschermen tegen stof en vuil. Sommige folies kunnen ook worden geëtiketteerd, zoals OHP transparanten.
  • Kaftfolie beschermt boeken en schriften tegen invloeden van buitenaf. Het is verkrijgbaar in rollen – zelfklevend of niet. Zo kunt u boeken makkelijk en veilig inkijken.
  • Lamineerfolie: met behulp van een laminator bent u in de mogelijkheid documenten, foto’s en papier tegen vuil, krassen, stof en water te beschermen. Hier kunt u kiezen uit koud of warm lamineren. Bij koud lamineren wordt een document in koud lamineerfolie geplaatst en middels druk door de handen of het lamineerapparaat tegen elkaar gedrukt. Bij warm lamineren wordt het document in een lamineerhoes gelegd en door het lamineerapparaat gehaald. Hierbij wordt de speciale kleefstof verwarmd en wordt de hoes door het rollen van het apparaat met het document verbonden. Het document is onmiddellijk verzegeld, waterdicht en veilig.
  • Noppenfolie is uitermate geschikt om allerlei soorten goederen veilig te vervoeren of te verzenden. De folie bescherm ook tegen schokken of weersomstandigheden, zoals kou of hitte. De rollen zijn verkrijgbaar in verschillende noppengrootte.
  • Schuimfolie is geschikt voor bijzonder gevoelige goederen. De zachte beschermende bekleding zorgt voor maximale bescherming tegen stoten en vuil. Deze folie wordt meestal gebruikt als poreuze voorwerpen vervoerd moeten worden, bijvoorbeeld glas of aardewerk.
  • Krimpfolie is bijzonder resistent tegen scheuren, waardoor er bescherming geboden wordt tegen vocht en vuil. Bij verhitting en vervolgens afkoeling sluit de krimpfolie af en zorgt voor een beschermende laag over de producten. 
  • Stretchfolie wordt gebruikt om goederen veilig te stellen. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat goederen niet van een pallet vallen en veilig op de plek van bestelling aankomen. Het omwikkelen van goederen met stretchfolie kan men handmatig om machinaal doen. Deze laatste methode komt vooral bij grote opslagbedrijven voor.

Papier en folie zijn onmisbaar

Kantoorpapier biedt een breed scala aan variaties en keuzes. Zo is er bijvoorbeeld speciaal papier, multifunctioneel papier, designpapier, laser- en inkjetpapier en tekenpapier. Tot het multifunctioneel papier behoren bijvoorbeeld brief- en kopieerpapier. Laat een goede indruk achter bij de ontvanger van uw brief. Briefpapier bestaat vaak uit houtvrij papier en wordt gelijmd en gesatineerd. Het papier kan handmatig met een balpen beschreven worden of bedrukt worden middels het gebruik van een printer.

Kopieerpapier dient niet alleen om uw documenten te kopiëren, het is ook geschikt om op af te drukken. Het is verkrijgbaar in verschillende diktes en kleuren. Standaard kopieerpapier is DIN A4-formaat met een grammage van 80g/m². Echter bestaan er ook andere afmetingen, zoals A3 of A5.

Karakteristiek aan designpapier zijn de verschillende decoraties en structuren. Hierbij zijn te onderscheiden; kleurverlooppapier, marmerpapier en structuurpapier. Deze papiersoorten zijn uitermate geschikt voor certificaten en uitnodigingen. Voor elke gelegenheid kunt u het passende designpapier kiezen.

Belangrijke hulpmiddelen op kantoor

Naast kantoorpapier zijn formulieren ook erg belangrijk op kantoor. Denk bijvoorbeeld aan formulieren voor de financiële boekhouding, contractformulieren, goederenadministratie enzovoorts. Wilt u uw gedachten snel op papier zetten, maak dan gebruik van een notitieboek.

* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.