Assortiment
»Over MercateoWelkom! Inloggen
Mijn Mercateo
Winkelwagen
 
 
 Mogelijke impact op leveringen door de uitbraak van het coronavirus. Meer informatie

  Ladders  -

Selecteer uit het volgende assortiment
Toebehoren
Ladders
^

Voor elk doeleinde de juiste ladder

Als u hoogtes wilt bereiken, of het nou is om een boek uit een hoge plank in de boekenkast te pakken, een raam te wassen of de trap te verven, heeft u een ladder nodig. Er zijn talloze verschillende soorten ladders voor verschillende doeleinden. Hier vindt u een klein overzicht.

Materiaal

Hout

De eerste ladders werden van hout gemaakt. Het nadeel hiervan is het natuurlijke verouderingsproces van hout, waarbij het materiaal brosser wordt en dus sneller kan breken. Deze modellen zijn ook niet zo flexibel, waardoor ze bijna geheel vervangen zijn door de aluminium variant.

Aluminium

Aluminiumladders zijn de afgelopen jaren erg geliefd geworden. Ze zijn zeer licht en tegelijkertijd stabiel. Een ander voordeel is dat ze erg flexibel in het gebruik zijn.

Staal

Stalen ladders zijn bijzonder stevig en vergelijkbaar met aluminiumladders. Staal is echter gevoelig voor weersomstandigheden als regen en kan daarbij gaan roesten.

Modellen

Er zijn drie soorten ladders: bok-, hang- en enkele ladders. Daarnaast zijn er aparte modellen die alleen binnen bepaalde toepassingsgebieden gebruikt worden.

Staande trappen

Hieronder vallen onder andere de opstapjes die in huis of op kantoor worden gebruikt. De vouwladder wordt uitgeklapt en is daardoor bijzonder stabiel. Dit soort ladders kunnen, afhankelijk van het model, zowel van één kant als van beide kanten beklommen worden. Trappen met treden zijn overigens veel stabieler dan trappen met sporten.

Enkele ladders

Deze soort gebruikt u als u de ladder ergens tegenaan moet zetten, bijvoorbeeld een dak- of optrekladder die uit meerdere delen bestaat en uitgeklapt kan worden. Deze moeten in een hoek van 70 graden neergezet worden en het liefst met een riem vastgezet worden. Het is aan te raden een exemplaar te kiezen dat wieltjes aan de bovenkant heeft, zodat er geen schade aan het huis aangebracht wordt.

Hangladders

Deze worden vooral gebruikt bij het redden van personen, bijvoorbeeld touwladders die uit een helikopter hangen of haakladders die door de brandweer gebruikt worden om een hoge verdieping te bereiken.

Speciale doeleinden

Bijzondere soorten zoals de dakdekker- of de glasvezelladder zijn tot 100.000 volt beschermd en kunnen dus in de elektrotechniek gebruikt worden.

Help ons hier de adviestekst over Ladders te verbeteren!
* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.