Assortiment
Mijn Mercateo
Aanmelden/Registreren
Winkelwagen
 
 

  Stofzuiger  

Selecteer uit het volgende assortiment
Accessoires / reserveonderdelen
Stofzuiger
^

Stofzuiger – verwijderd stof eenvoudig

Stofzuigers vindt u in verschillende maten en uitvoeringen, afhankelijk van het gebruik. Gemeen hebben ze dat er via een motor die een centrifugaalpomp laat ronddraaien, lucht en daarmee stof opgezogen wordt.

Verschillende modellen voor verschillende toepassingen

Industriële stofzuiger

Industriële stofzuigers worden gekenmerkt door een krachtig zuigvermogen. Terwijl apparaten voor thuisgebruik een maximale zuigkracht van 2.000 Watt hebben, beschikken industriële stofzuigers  over een zuigkracht tot 8.000 Watt.  U kunt deze stofzuigers gebruiken in verschillende uiteenlopende branches en industrieën,  bijvoorbeeld in de  chemie of farmacie.  

Mobiel of draagbaar: hand – en vloerstofzuiger

Voor thuisgebruik of voor kleinere ruimtes zijn draagbare stofzuigers populair. Afhankelijk van uw wensen en grootte van de kamer kunnen hand- of vloerstofzuigers gebruikt worden. Een vloerstofzuiger beschikt over een propeller die wordt aangedreven door een elektromotor. De lucht met het stof wordt door onderdruk door de zuigmond aangezogen. Handstofzuigers kenmerken zich door een compact design en zijn handig voor kleinere ruimtes.

Voor zeer kleine ruimtes is de rugzak-stofzuiger ideaal, die dankzij een ergonomisch draagstel moeiteloos urenlang gebruikt kan worden. De tot 15 meter lange kabel zorgt voor een groot bereik.

Tafelstofzuiger

Als u op zoek bent naar een kleiner, op batterijen aangedreven model dan is een tafelstofzuiger voor u geschikt. Deze stofzuiger is kabelloos en heeft meer flexibiliteit in vergelijking met de andere stofzuigers. Echter is deze stofzuiger wel veel minder krachtig.

Eigenschappen

De zuigkracht van een stofzuiger kan uitgedrukt worden in verschillende eenheden: meter per seconde of Pascal. Hierbij geldt, hoe hoger de index, hoe hoger de zuigkracht. In de meeste gevallen zult u in plaats van deze eenheden, het vermogen in Watt te zien krijgen. Het vermogen van een stofzuiger is niet hetzelfde als de zuigkracht. De zuigkracht is namelijk de kracht waarmee de machine lucht opzuigt, en het vermogen van de motor is het wattage dat de motor verbruikt om de zuigkracht te leveren.

Houd er ook rekening mee dat krachtige modellen ook zwaarder zijn. Het gewicht speelt bij het stofzuigen een belangrijke rol, vooral als het om langdurige arbeid gaat.

* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.