Assortiment
Tip: Zoek direct naar: bic balpen, balpen blauw, schneider balpen
Mijn Mercateo
Aanmelden/Registreren
Winkelwagen
 
 
 >  >  >  > Balpennen

  Ballpoint  (2.194 artikelen gevonden)

Filter Ballpoint op:
Filter: Prijs vantot  Aanvullend zoekwoord 
Functies
☐
Overzicht
Toon
☑
☐
Aantal magazijnen
☐
Artikelkenmerken
☐
Vergelijkingsprijs
Artikelen
>
Toon: 10   15   20   50   100    Pagina: 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   ..   147   >
Ballpoint
^
De balpen – het universele schrijfmiddel

Gemiddeld bezit elke persoon dertien pennen. De balpen is inmiddels zo’n 70 jaar oud en is erg populair in tassen en op werkplekken. Tegenwoordig bestaan er pennen in allerlei kleuren, maten en uitvoeringen.

Hoe werkt een balpen?

In een balpen bevindt zich een voorraad van sneldrogende inkt. Via een balletje aan het uiteinde van de punt wordt de inkt op het papier gedrukt. Als u de pen over het papier beweegt draait de bal rond en absorbeert het inkt om mee te schrijven. Zo is er altijd genoeg inkt beschikbaar om ook langere tijd te schrijven. Door een kliksysteem met een veer trekt de punt zich terug in de omhulzing om te voorkomen dat er vlekken ontstaan.

Verschillende modellen

Er zijn talloze soorten balpennen. Sommige werken met onuitwisbare inkt, wat goed gebruikt kan worden voor cheques, oorkondes en contracten. Naast de kleur en inkt is er vooral veel variatie in de lijndikte: sommige pennen hebben zeer dunne punten waarmee heel precies geschreven kan worden, terwijl dikkere punten juist voor beter leesbare teksten zorgen.

  • Wegwerppennen hebben meestal geen vervangbare vulling en kunnen daarnaast niet teruggetrokken worden in de omhulzing. Om te voorkomen dat de inkt uitdroogt, hebben deze pennen meestal een bijgeleverd dopje.
  • Een kleurenpen combineert kleuren – meestal blauw, rood, groen en zwart. Met een druk op de knop verandert u de kleur waarmee u schrijft.
  • Een multifunctionele pen combineert verschillende functies. De variant met een pen, potlood en highlighter in één was lange tijd heel geliefd, tegenwoordig hebben de pennen naast een balpen ook een touchscreenfunctie voor het bedienen van smartphones of tabletcomputers. Ook de combinatie met laserpen, presenter of USB-stick is populair.
  • De telescopische balpen is een combinatie van een pen en een aanwijsstok die als een telescoop uiteen geschoven kan worden.

Bijzondere pennen

  • De rollerpen gebruikt inkt op waterbasis, die net als bij een balpen via een balletje op het papier overgebracht wordt. Omdat deze inkt dunner is, schrijft de pen heel licht en vloeiend. U kunt de vulling van deze pennen vervangen. Rollerpennen combineren de vloeiende schrijfwijze van vulpennen met de eenvoud van gewone balpennen.
  • De gelroller is een bijzondere pen die in plaats van inkt een soort waterige gel gebruikt om mee te schrijven. De punten van gelrollers zijn meestal hetzelfde als de punt van een balpen. Naast het eenvoudige gebruik zit er nog een voordeel aan gelrollers: er zit zo’n vijf tot tien keer meer inkt in dan in een balpen, zodat er zeer licht en vloeibaar mee geschreven kan worden.

Tip

Pennen zijn ideale promotiemiddelen. Geef uw klanten of zakelijke partners een pen mee met de bedrijfsnaam erop. Zo wordt de gebruiker van de pen aan uw bedrijf herinnerd wanneer hij ermee schrijft en laat u een blijvende indruk achter.


Gelijkenis zoeken: FACT®Finder van Omikron
* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.