Home » Afgelopen events » 8th BME eSolution Days – focus op platformen

'De inkooporganisatie van de toekomst: het potentieel van digitalisering benutten'

8th BME eSolution Days – focus op platformen

Van 14 tot 15 maart 2017 namen ruim 1.200 beursbezoekers deel aan de 8e BME eSolution Days in Düsseldorf. Onder het motto “De inkooporganisatie van de toekomst: het potentieel van digitalisering benutten”, discussieerden de deelnemers tijdens workshops, rondetafelgesprekken en solution-forums over best practice oplossingen en de toekomst van digitalisering. Ook dit jaar presenteerde Mercateo zich als host met een eigen Network Lounge, die weer het middelpunt van het evenement vormde. Met een tweetal podium-discussies vulde Mercateo het programma van de vakbeurs aan.

Gerenommeerde deelnemers uit het bedrijfsleven, de politiek en van brancheorganisaties hebben het belang van netwerkvorming tussen bedrijven besproken en hebben gekeken naar de eisen die aan platforms gesteld worden. “Wanneer een elektronisch platform erin slaagt zakelijke partners snel en veilig met elkaar te verbinden én hierbij ook diversiteit, innovatie en gestroomlijnde werkprocessen mogelijk maakt, dan levert het een belangrijke bijdrage aan de digitalisering van de economie”, is Silvius Grobosch, bestuurslid van de Duitse vereniging voor inkoop en logistiek (BME), overtuigd.

Ook Martin Groß-Albenhausen, vervangend directeur van de Duitse Vereniging voor E-commerce (bevh), benadrukt het belang van netwerken tussen ondernemingen: “Als je jezelf in de toekomst als onderdeel van een netwerk ziet, waarin je dingen met anderen deelt en van de prestaties van anderen profiteert, dan kun je in de ontwikkeling opschalen. Dat is een complete omkering van hoe ondernemingen zich tot nu toe hebben gezien.”

Thomas Jarzombek, werkgroepvoorzitter van het comité voor de ‘Digitale Agenda’ en lid van de Bundestag, gaat nog een stapje verder op het gebied van digitalisering in het bedrijfsleven: “Het is uiteraard belangrijk dat bedrijven gebruik maken van e-procurement en hun processen optimaliseren, maar het is ook van cruciaal belang om hierbij de vraag te stellen: Werkt mijn bedrijfsmodel eigenlijk over vijf jaar nog – of zelfs over één jaar?” Rüdiger Mohr, vice president Corporate Purchasing van Claas (agrarische apparatuur), laat vanuit zijn ervaring als inkoper weten: “Een platform moet voor beide partijen – kopers en verkopers – makkelijk te gebruiken zijn. Wij zijn afhankelijk van de relaties met onze leveranciers en een platform moet deze faciliteren en makkelijker maken.”

Ook dit jaar boden de BME eSolution Days weer ruim de gelegenheid om bestaande contacten te onderhouden, nieuwe te leggen en informatie uit te wisselen. “Dat is precies wat wij met dit evenement willen bereiken: het verbinden van mensen, ondersteund door systemen en eSolutions”, aldus BME manager Grobosch. Ook Mercateo bevordert de samenwerking tussen bedrijven en gebruikte dit branche-evenement om het nieuwe platform Mercateo Unite te lanceren.

“Over Mercateo Unite kunnen inkopers, handelaren en fabrikanten een netwerk vormen en transacties digitaal afwikkelen”, legt productmanager Hans Pretz (Mercateo) uit. “Aanbieders kunnen hun assortiment zonder problemen digitaliseren en daar profiteren ook inkopers van. Met Mercateo Unite kunnen zij op één centraal platform in principe bij iedere aanbieder producten afnemen – of het nu bij de lang bestaande gereedschapsleverancier of de lokale broodjesleverancier is.”

In lezingen, interactieve workshops, round tables en in het solution-forum boden de 8e BME eSolution Days een veelomvattend overzicht over best-practice oplossingen en de volgende stappen van de digitale transformatie. Verder bood de vakbeurs met meer dan 70 exposanten een overzicht over de belangrijkste IT-oplossingen op de gebieden van e-Procurement en eSourcing. De 9e editie zal plaats vinden van 13 tot 14 maart 2018.

Details van het evenement


Wat BME eSolution Days 2017
Wanneer 14 maart 2017
Waar MARITIM Hotel Düsseldorf, Maritim-Platz 1, 40474 Düsseldorf
Thema De inkooporganisatie van de toekomst: benut het potentieel van digitalisering

Deel via: