Assortiment
Mijn Mercateo
Aanmelden/Registreren
Winkelwagen
 
 

  Werkbank  

Selecteer uit het volgende assortiment
Toebehoren
 
Werkbank
^

De werkbank –  de georganiseerde werkplek

Een werkbank is een ergonomische werktafel die wordt gekenmerkt door speciale functies en een groot werkblad. Voorheen was de werktafel een eenvoudige houten tafel met een bankschroef, tegenwoordig is het een multifunctionele werkplek die aan de gebruiker aangepast kan worden. De werktafel wordt niet alleen in de industrie gebruikt; ook in de sieraden- of medicijnenbranche wordt hij gebruikt, evenals in de vrije tijd. De tafel bestaat meestal uit een metalen frame dat is uitgerust met een massief beuken tafelblad, maar er worden ook andere soorten oppervlak aangeboden, zoals plastic of metaal.

Modellen per toepassingsgebied

Het gebruik van de werkbank is afhankelijk van het toepassingsgebied. Er zijn een aantal branchespecifieke tafels op de markt:

  • Meubelmakerwerkbanken zijn gemaakt van hout en zijn geschikt voor gebruik van bijvoorbeeld gereedschappen als een moersleutel. Vooral geschikt in meubelmakerijen.
  • Montagewerkbanken zijn meestal gemaakt van fijn staal en zijn uitgerust met laden en een bankschroef met kantelfunctie. Geschikt voor onder andere slotenmaken of montagewerk.
  • Verrijdbare werkbanken zijn gemaakt van fijn staal en kunnen door de wieltjes verplaatst worden. Ze beschikken over veel laden of vakken en worden veel gebruikt door onder andere automonteurs.
  • Groepswerkbanken besparen vooral veel ruimte. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een zes- of achthoekige werkbank met dezelfde of soortgelijke functies waar meerdere personen aan kunnen werken zonder elkaar te storen.
  • Hobbywerkbanken zijn variabel en zijn voor verschillende toepassingsgebieden verkrijgbaar.

Breid uw werkbank uit met accessoires

U kunt uw werktafels makkelijk uitbreiden en specifiek aanpassen zodat ze aan uw behoeften voldoen. Sommige verkopers bieden aan om uw werkbank te personaliseren bij aankoop. Let bij het aansluiten van extra accessoires wel op de instructies van de fabrikant, omdat niet alle onderdelen compatibel zijn.

U kunt bijvoorbeeld rekken of laden aan de tafel monteren zodat u ruimte heeft om gereedschap in kwijt te kunnen. Er zijn klemmen en houders om uw apparaten of hulpmiddelen in te bewaren wanneer u ze niet gebruikt. Ook kleine onderdelen kunnen zo gemakkelijk bewerkt worden. Dankzij een tiltfunctie kunt u gereedschap dat u niet nodig heeft aan de kant schuiven, zodat het niet in de weg ligt.

Zogenaamde energieconsoles zorgen dat u elektrisch gereedschap of lampen aan de werktafel kunt gebruiken. U kunt geperforeerde panelen aan de tafel bevestigen, waarin u uw gereedschap en montage-accessoires kwijt kunt. U kunt zelfs beeldschermen of tekeninghouders eraan vastmaken.

* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.