Assortiment
Mijn Mercateo
Aanmelden/Registreren
Winkelwagen
 
 
 >  >  > Verlichting

  Verlichting  

Selecteer uit het volgende assortiment
Montage
Veiligheidslichten
Toebehoren
Verlichting
^
Het juiste licht

Licht bij gevaar

Een waarschuwingslamp laat dankzij het felle knipperlicht zien waar er gevaar is. Ze zijn verkrijgbaar in bijna alle kleuren, al zijn geel, rood en groen het gebruikelijkst.

Ook een zwaailicht maakt u alert van gevaar door middel van gekleurd licht. Deze worden meestal op het dak van een voertuig aangebracht. Geel licht geeft aan dat een wagen zware of gevaarlijke goederen vervoert, blauw bij de politie, brandweer en reddingsdienst. Zwaailichten worden echter ook stationair gebruikt, bijvoorbeeld op industrieterreinen.

Licht in het duister

Lampen bestaan natuurlijk niet alleen om waarschuwingen te geven, maar ook om te verlichten. In de medische en wetenschappelijke branche is een operatie- of diagnostische lamp essentieel. Daarnaast zijn werklichten en handschijnwerpers op veel bouwplaatsen niet weg te denken. Op het kantoor kunt u plafond-, tafel- en leeslampen gebruiken.

Toon uw bedrijf in het juiste licht

Licht kan ook als decoratie gebruikt worden, bijvoorbeeld om een bepaalde atmosfeer te creëren. Dit kan bijvoorbeeld met een plantenlamp, stoeptegellamp of een lichtsteen in de tuin of een zwembadlamp in de vijver.

Zonder lamp zie je niets

In principe kunt u kiezen uit halogeenlampen, gloeilampen, spaarlampen, TL-lampen en LEDs. Ze geven allemaal een bepaalde lichtkleur weer. De kleur van wit licht wordt gekarakteriseerd door de kleurtemperatuur in Kelvin (K):

  • Warm wit licht (2700-3300 K) is gezellig en aangenaam
  • Neutraal wit licht (3300-5000 K) is zakelijk
  • Daglicht (meer dan 5000 K) voor erg fel licht

Spaarlampen

Spaarlampen zijn ideaal voor de werkplek. Ze hebben een hoge efficiëntie en zorgen voor een rustig licht dat niet knippert. Ze zijn iets duurder, maar houden bij dagelijks gebruik 1-2 jaar, als ze fluorescerend zijn zelfs 8-12 jaar.

Halogeenlampen

Halogeenlicht geeft kleuren vrij natuurgetrouw weer. Het licht is intenser dan dat van een gloeilamp en is daardoor geschikt als leeslicht. Een halogeenlamp houdt ongeveer 2000 uur en is daarna uiterst geschikt als sfeerverlichting. Er zijn veel verschillende soorten, van eenvoudige bureaulampen tot lampen die u met een dimmer kunt aanpassen aan de situatie.

Gloeilampen

De bekende gloeilamp geeft het meest sfeervolle licht en wordt vooral gebruikt als tafellicht. Ze branden zo’n 800-1000 uur, maar zijn wel minder zuinig dan spaarlampen.

Decoratielampen

Met het juiste licht kunt u de sfeer in een ruimte op de situatie aanpassen. Decoratielampen kunnen de kamer op een aparte manier accentueren. Grotere decolampen zijn in principe lichtgevende decoraties.

LED-lampen

LED-lampen zijn het licht van de toekomst. Ze hebben een levensduur van 50.000-100.000 uur en zijn daarnaast heel efficiënt en robuust. In tegenstelling tot gloeilampen stralen LEDs geen warmte uit. Het licht is bijna monochroom. LED-lampen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen en formaten. Deze lampen worden onder andere gebruikt als indicatielampen of als vervanging voor kaarslicht.

* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.