Assortiment
Mijn Mercateo
Aanmelden/Registreren
Winkelwagen
 
 

  USB-adapter  

Selecteer uit het volgende assortiment
USB-adapter
^

USB-adapter: vrijwel onbeperkte connectiviteit

De USB-standaard voor het aansluiten van verschillende apparaten is in de afgelopen tien jaar erg gegroeid. Met een USB-adapter kunt u ook apparaten gebruiken die oorspronkelijk niet bedoeld zijn voor gebruik met een USB-kabel. Adapters zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

USB-adapterkit

USB-adapterkits zijn verlengkabels met een automatisch oprolsysteem. Ze beschikken meestal over USB-A- en USB-B-stekkers, evenals meerdere extra adapters waardoor de kabels universeel te gebruiken zijn. Er zijn ook versies voor mini-USB-specificaties. Naast USB 3.0 kunnen ook oudere kabels gebruikt worden. USB-adapterkits van hoge kwaliteit worden in een duurzaam nylon etui geleverd, waar ook de stekkers inzitten. Zo heeft u altijd de juiste kabel bij de hand.

USB- converteradapter

Hiermee kunt u apparaten met “vreemde” interfaces aan een USB-interface aansluiten. Een van de meest voorkomende soorten is de USB-naar-VGA-converter, waarmee u twee monitoren op een USB-interface kunt aansluiten. Deze converters worden soms met een DVI-interface uitgerust en kunnen zo ook digitale displays weergeven die niet over een analoge VGA-aansluiting beschikken. Deze converters kunnen onafhankelijk van hun interface displays tot 1600x1200px (UXGA) weergeven.

USB-RS232-adapter

Met een USB-RS232-adapter kunt u randapparatuur die alleen over een seriële poort beschikken aan de pc aansluiten. Deze interfaces kunnen zowel RS232-, RS422- als RS485-specificaties hebben. Daarmee kunnen bijvoorbeeld industriële machines, die geprogrammeerd zijn voor gebruik via seriële interface, via een standaardnotebook bestuurd worden.

USB-RS232-adapters kunnen voor mobiel gebruik ingezet worden, maar bij een stationaire pc kunt u ook externe adapters gebruiken. Deze zitten meestal in een metalen omhulsel met maximaal acht seriële D-sub-poorten met negen pinnen. Met een USB-aansluitkabel wordt verbinding met de computer gemaakt. Met de juiste stekker kunt u ook kabels met 25 pinnen gebruiken.

USB-gameportadapter

Voor gamers bestaan er USB-gameportadapters, waarmee dingen als analoge joysticks of stuurwielen aan de computer aangesloten kunnen worden.

Combo-USB-adapter

Combo-USB-adapters zorgen dat u meerdere apparaten op een enkele USB-converter kunt aansluiten. Net als bij andere USB-adapters heeft u hier aparte drivers voor nodig, die bij het apparaat geleverd worden. De adapter wordt via de USB-aansluiting van stroom voorzien.

Communicatie-adapter

Vooral voor oudere notebooks en desktopcomputers zijn draadloze USB-adapters handig. Dit zijn vooral bluetooth- en wi-fi-adapters. De zeer compacte bluetooth-adapters zijn in alle drie de niveaus verkrijgbaar en beschikken over drie verschillende veilige modi. Wi-fi-adapters zijn groter en beschikken meestal over een antenne, al zijn er ook USB-wi-fi-adapters met externe antennes. In tegenstelling tot bluetooth-adapters die ook werken met een USB 1.1-aansluiting, hebben wi-fi-adapters een 2.0-aansluiting nodig om volledig te kunnen functioneren.

USB-power-adapter

Deze adapters beschikken over een universele stekker en kunnen gebruikt worden om apparaten als mobiele telefoons of mp3-spelers op te laden. De USB-power-adapter laadt op via een standaard notebookkabel die bij het apparaat geleverd wordt. Omdat power-adapters met een automatische voltage- en frequentie-omschakeling uitgerust zijn, kunt u ze wereldwijd gebruiken.

* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.