Assortiment
»Over MercateoWelkom! Inloggen
Mijn Mercateo
Winkelwagen
 
 
 Mogelijke impact op leveringen door de uitbraak van het coronavirus. Meer informatie
 >  >  > Spelcomputers

  Spelcomputers  -

Selecteer uit het volgende assortiment
Spelcomputers
^

Spelcomputers zijn mediawonderen

Spelcomputers zijn inmiddels allrounders geworden. Waar ze voorheen alleen gebruikt werden voor het spelen van videospellen, zijn spelcomputers tegenwoordig bruikbaar voor allerlei doeleindes.

Technologie

Consoles kunt u in twee categorieën indelen: stationaire systemen die aan de tv of monitor aangesloten worden en handhelds, oftwel draagbare consoles met een eigen scherm en accu. De stationaire systemen beschikken meestal over een processor en grafische mogelijkheden die vergelijkbaar zijn met die van een computer. Ze zijn gemaakt voor het spelen van videospellen, maar moderne consoles kunnen bijvoorbeeld ook muziek of blu-rays afspelen.

Prestatievermogen

Tegenwoordig is het prestatievermogen van de verschillende consoles afhankelijk van de producent. Standaard is een drie-coreprocessor met 3,2 GHz, een grafische chip en een DVD- of blu-rayspeler. De harde schijf bevat 80-250 GB en kan nog groter zijn. Met 512 MB is het geheugen kleiner dan dat van een pc, maar de spellen zijn op hun beurt weer zo gemaakt dat ze hiermee optimaal functioneren.

Dankzij het blu-raystation kunt u HD-films kijken, waardoor u geen aparte speler hoeft te kopen. Sommige consoles beschikken over USB-aansluitingen voor apparaten als camera’s en wi-fi-kaarten. Kijk voor u een console aanschaft wat voor mogelijkheden er zijn. De meeste beschikken over vier aansluitingen voor controllers, zowel draadloos als met kabel.

Handhelds

Het prestatievermogen is om technische redenen minder bij handhelds. Omdat deze op accu lopen, heeft de processor slechts enkele honderd MHz. Grafisch gezien zijn deze apparaten echter wel sterk, omdat het display en de rest van het apparaat op elkaar afgestemd zijn. De meeste recente apparaten beschikken ook over wi-fi, waardoor u via internet tegen andere spelers kunt spelen. Dit werkt alleen als het spel in kwestie een multiplayer-functie ondersteunt. De spellen staan op cassettes of UMD’s, variërend van fabrikant tot fabrikant. De accu levert meestal een iets mindere prestatie. Het display is vaak in het 4:3- of 16:9-formaat. Bij breedbeeldschermen kunt u ook in een uitstekende kwaliteit films kijken. Daardoor zijn handhelds perfect voor gebruik als u onderweg bent.

Spellen

Avontuurspellen, racespellen, actiespellen, puzzelspellen – de fabrikanten bieden een groot aantal genres. De prijs ligt vaak lager dan bij pc-games. De gameplay is daarentegen minstens even goed. Oudere spellen zijn vaak compatibel met nieuwere consoles van dezelfde serie. Daarnaast bestaan er externe apparaten, zoals tennisrackets, gitaren, muzieksets of bijvoorbeeld platforms die een surfplank simuleren, waarmee u interactief kunt spelen en daarnaast meer in beweging bent. U kunt deze apparaten los of in een pakket met bijbehorende spellen aanschaffen. Extra apparaten zijn alleen compatibel met de console waar ze voor gemaakt zijn, en meestal alleen voor stationaire systemen.

Help ons hier de adviestekst over Spelcomputers te verbeteren!
* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.