Assortiment
»Over MercateoWelkom! Inloggen
Mijn Mercateo
Winkelwagen
 
 
 Mogelijke impact op leveringen door de uitbraak van het coronavirus. Meer informatie
 >  >  > Schoenen / laarzen

  Schoenen / laarzen  -

Selecteer uit het volgende assortiment
Speciale schoenen en voetbekleding
Toebehoren
Schoonmaak- en onderhoudsmiddelen
Schoenen / laarzen
^

Uw schoenen mogen gezien worden

Iedereen heeft ze nodig en iedereen draagt ze – schoenen. Ze beschermen onze voeten tegen kou en vuil en zijn daarnaast ook nog onderhevig aan de mode. Werkschoenen, huisschoenen, wandelschoenen, clogs, slippers of sandalen; er zijn eindeloos veel varianten. Zodra een schoen hoger is dan de enkel wordt er van een laars gesproken. De zogenaamde clogs zijn ook helemaal in de mode. Deze felgekleurde, pantoffelachtige schoenen hebben een open hiel en zijn gemaakt van plastic. Ook zijn er varianten die voor elektrostatische ontlading zorgen; deze worden vooral gebruikt in laboratoria en keukens. Sandalen zijn heel open en bieden veel lucht, wat vooral in de zomer erg geliefd is.

Verschillende toepassingsgebieden

Om voetverwondingen tijdens het werk te voorkomen, is het dragen van veiligheidsschoenen essentieel. In de medische sector, de chemische sector en de bouw- en metaalwerksector gebeurt dit veel. Het is belangrijk dat u voor de aanschaf weet voor wat voor toepassingen de schoenen gebruikt gaan worden zodat de veiligheid optimaal aangepast kan worden.

Normen en beschermingsklassen van veiligheidsschoenen

Veiligheidsschoenen dienen te voldoen aan strenge interationaal vastgestelde normen (DIN EN ISO 20345-347). Hierdoor zijn veiligheidsschoenen in verschillende klassen van bescherming onderverdeeld, variërend van S1 tot S3 bij veiligheidsschoenen en S4 tot S5 bij rubberlaarzen.

Schoenen mogen geen druk uitoefenen

Om latere drukpunten te voorkomen, moet u bij de aanschaf een aantal dingen in overweging nemen. Voeten verschillen niet alleen in lengte, maar ook in vorm en breedte. Slechts 55% van de personen die veiligheidsschoenen dragen, hebben voeten van gemiddelde breedte. De overige 45% hebben aangepaste schoenen nodig. Ook andere factoren kunnen  na gebruik voor ongemak zorgen, bijvoorbeeld onvoldoende demping in de zool.

Algemene informatie

Omdat we ons hele leven op onze voeten lopen, is het belangrijk dat uw schoenen lichtgewicht en comfortabel zijn, vooral als het om werk- en veiligheidsschoenen gaat. Het is niet belangrijk of u daarbij voor een stalen of een kunststof zool kiest, want beide doen hetzelfde. Schoenen moeten ademend en stevig zijn om onaangename geuren en bacteriegroei te voorkomen. Stevige schoenen hebben daarnaast een langere levensduur.

Elke schoen dient regelmatig onderhouden te worden. Dit houdt de schoenen soepel en beschermt ze tegen scheuren in het materiaal en verlengt daarmee de levensduur. Om uw schoenen tegen vocht en nattigheid te beschermen kunt u ze insmeren met ledervet voor ruwleer, schoenpoets voor zachtleer en sprays voor textiel en suède.

Help ons hier de adviestekst over Schoenen / laarzen te verbeteren!
* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.