Assortiment
Mijn Mercateo
Aanmelden/Registreren
Winkelwagen
 
 

  Printers  

Selecteer uit het volgende assortiment
Multifunctionele apparaten
Compacte printers
Printers naar printformaat
Speciale printers
Printer-accessoires

Eenvoudig bijpassende producten zoeken voor uw printer, zoals papier, reinigingsproducten of inkt? Dit gaat nu eenvoudig met de productgids.

Selecteer het merk van uw printer, serie en model en bijpassende producten worden getoond. U kunt ook op model zoeken via de zoekfunctie.

Printers
^

Zo vindt u de juiste printer

Veel bedrijven kunnen tegenwoordig niet meer optimaal functioneren zonder moderne computertechniek. Vroeger schreef men nog brieven met de hand of met een typmachine, terwijl dit tegenwoordig allemaal per e-mail met behulp van een computer. Door het gebruik van een printer kan men digitale teksten alsnog omzetten in een papieren document. Daardoor vormen printers nu een onmisbaar element in het zakelijke leven. Er zijn grote verschillen tussen de functionaliteiten van de verschillende modellen. Om u hier een overzicht van te geven, hebben we onderstaand de meest voorkomende types beschreven.

Inkjet – werkt met gewone printerinkt

Een inkjetprinter drukt de inkt door fijne gaatjes op de gewenste plaats op het papier. De nieuwste modellen behalen inmiddels dezelfde goede resultaten als die van een laserprinter. Het belangrijkste voordeel van deze printer is dat de constructie relatief eenvoudig is en het niet duur is om eventuele defecten te herstellen. Het nadeel is wel dat de inkcartridges van de inktjetprinter sneller aan vervanging toe zijn dan die van een laserprinter. Inkjetprinters zijn hierdoor af te raden bij het printen van grote volumes.

Laserprinter – voor goede tekstkwaliteit

Als u veel moet printen op een kwalitatief hoog niveau, kan een laserprinter een goede optie voor u zijn. Omdat een laserprinter niet met inktpatronen werkt, maar met toners, zijn de afdrukken van zeer hoge kwaliteit en zijn direct gebruiksklaar. Bovendien ligt de printsnelheid hoger en de zijn de kosten per print lager. Verder droogt een toner van een laserprinter minder snel uit en zijn de afdrukken beter bestand tegen Uv-licht en vochtigheid. Enkele nadelen van een laserprinter zijn dat bij foto’s de kleurervaring en dieptewerking niet optimaal zijn. Laserprinters worden niet voor proefdrukken aangeraden.

Fotoprinter – speciaal ontworpen voor het afdrukken van foto’s

Voor het afdrukken van foto’s raden wij een speciale fotoprinter (foto printer) aan. Deze printer is speciaal ontworpen voor het printen van foto’s. Deze printers worden ook in laser- en inkjetkwaliteit aangeboden. Ook hier gelden de eerder genoemde eigenschappen. Met een laserprinter kan men duurzame prints creëren, al zullen deze niet snel de kwaliteit van een speciale fotoprinter evenaren. De nieuwste inkjetprinter zal ook een redelijk professioneel resultaat behalen, maar de kans op uitdrogen is hier opnieuw groot. Houd er ook rekening mee dat voor de beste printresultaten het essentieel is om gebruik te maken van speciaal foto papier.

Plotter – groot formaat printen

Om grote tekeningen, schilderijen, schetsen, plannen en affiches uit te printen, worden plotters aanbevolen. Hiermee kunt u grote vellen papier of zelfs papierrollen bedrukken. Op deze manier is het mogelijk om de ideale afdruk op diverse formaten te printen. Plotters zijn een goede keuze voor bijvoorbeeld reclamebureaus, grafische ontwerpers, en architectenbureaus.

Multifunctionele apparaten – alles in één

Als u erg weinig ruimte hebt, maar toch een printer, fax, kopieerapparaat en scanner nodig hebt, dan kunt u het beste kiezen voor een all-in-one printer. Deze apparaten zijn verkrijgbaar met zowel inktjet- en laser-technologie. Ook bestaan er zwart-wit of kleuren versies.

Belangrijk!

  • Printers worden niet altijd geleverd met een passende printerkabel. Lees daarom a.u.b. de productbeschrijving altijd vóórdat u besteld, en bestel, indien nodig, de juiste kabel erbij. Steeds meer maakt men ook gebruik van USB aansluitingen, zodat u gemakkelijk meerdere toestellen kunt aansluiten op de printer.
  • De hoeveelheid inkt in de patronen of toners die u bij de aankoop van de printer krijgt wijkt vaak af van wat er in losse units zit. Voor de optimale werking van uw printer is het daarom aangeraden hier een voorraad van aan te schaffen..
  • Als u vaak tweezijdig afdrukt kan het handig zijn om een duplex unit aan te schaffen. Op deze manier bespaart u tijd en geld.
  • Heeft u al een locatie gevonden voor het plaatsen van uw nieuwe printer? Houd hierbij dan a.u.b. rekening ermee dat direct contact met zonlicht of verwarming af te raden is. Het kan bovendien nodig zijn een speciale printercart aan te schaffen voor een optimale installatie van het apparaat.
  • Voldoet het standaard A4-formaat niet aan uw wensen? Geen probleem! U vindt in ons assortiment ook tal van printers die geschikt zijn voor het afdrukken van A3-, A2- en A1-formaten.
* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.