Assortiment
Mijn Mercateo
Aanmelden/Registreren
Winkelwagen
 
 

  Ordners  

Selecteer uit het volgende assortiment
Ordners
Categorie
Ordners
^

Overzicht over uw papierwerk

In het bedrijfsleven is het belangrijk dat iedereen zijn documenten goed kan ordenen om snel en doelgericht met informatie om te kunnen gaan. Ordners zijn hiervoor uiterst geschikt.

Verschillende soorten

Staand archief:

  • Kantoorordners komen het meest voor en worden gebruikt om akten en brieven te organiseren. U kunt hier veel documenten in opslaan, en de ordners zelf zet u in een archiefkast. Met ordneretiketten houdt u alles georganiseerd. Een variant hiervan is de balkenordner.
  • Archiefmappen zijn eenvoudig in gebruik omdat documenten er slechts ingestoken hoeven te worden. Omdat documenten die in het archief opgeslagen worden zelden weer gebruikt worden, zijn deze mappen niet geschikt voor dagelijks gebruik. 
  • Bankordners worden vaak in formaat DIN lang of A6 gemaakt, zodat u bankafschriften erin kwijt kunt.
  • Dubbelordners hebben een dubbel ringsysteem. Hierdoor kunt u in een A4 dubbelordner twee stapels A5-documenten opslaan, waardoor u plaats bespaart. 
  • ESD-folders zijn mappen waar geen statische elektriciteit op kan staan. Hierdoor kan er geen stof in de mappen terecht komen.
  • Ordnermappen hebben mapjes die de documenten op hun plaats houden wanneer de ordner dicht is. 
  • ADV-mappen zijn speciaal voor afdrukken van automatische gegevensverwerking.

Liggend archief:

  • Bureaumappen worden liggend gearchiveerd. Door hun rekbare rug kunt u er een passende hoeveelheid documenten instoppen. Deze ordners zijn vooral geschikt voor documenten die u op korte termijn weer nodig heeft.
  • Voorordners worden gebruikt voor langdurige opslag. Omdat ze meerdere vakken bevatten, kunt u in deze mappen een groot aantal documenten sorteren zonder het overzicht te verliezen

Hangend archief:

Als u uw archief liever wilt ophangen zijn hangordners de oplossing voor u. Ze kunnen hetzelfde als de staande variant, maar beschikken daarbij over een systeem waaraan u ze kunt ophangen. U heeft hiervoor wel de juiste rekken nodig.

Pendelmappensysteem:

Ook voor dit systeem bestaan er aparte ordners. Aan de achterzijde van deze ordners zit een beugel die u in de rails van een pendelmappensysteem kunt schuiven, zodat ze zeer plaatsefficiënt opgeborgen kunnen worden.

CD- en DVD-systemen:

In deze mappen kunt u meerdere schijven bewaren. Ze worden beschermd tegen krassen en invloeden van buitenaf. De ordner zelf kunt u bij de rest van uw opbergsystemen zetten.

Selectiecriteria

U kunt kiezen uit plastic, kartonnen of papieren ordners. Plastic is makkelijker schoon te houden, karton en papier zijn milieuvriendelijker. Ook het hefboommechanisme van de ordner is belangrijk: hoe verder u hem kunt openen, hoe meer documenten u erin kwijt kunt. Daarnaast heeft u de keus uit verschillende kleuren, wat kan helpen bij het organiseren van meerdere ordners. Als laatste kunt u kiezen uit ordners met een plastic mapje op de rug waarin u een etiket  kunt schuiven of met etiketstickers die u er zelf opplakt.

Beter overzicht

Met ordnerregisters kunt u uw ordners zo indelen dat u altijd vindt wat u zoekt. Ook signaaletiketten en scheidingsbladen zijn een optie om uw documenten overzichtelijker te ordenen.

Vermijd te lang bewaren

Zorg dat u regelmatig controleert of de documenten in uw archief nog relevant zijn en of de bewaartermijn nog niet overschreden is.
* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.