Assortiment
»Over MercateoWelkom! Inloggen
Mijn Mercateo
Winkelwagen
 
 
 >  >  >  >  > Netwerkcamera

  Netwerkcamera  (138 artikelen gevonden)

Filter Netwerkcamera op:
Filter: Prijs vantot  Aanvullend zoekwoord 
Functies
☐
Overzicht

"Netwerkcamera"

Categorie
Toon
☐
☐
☐
☐
Afbeelding
Bestellen
Pelco P1220-ESR0 bewakingscamera IP-beveiligingscamera Dome Paalklem 1920 x 1080 Pixels (1 zoekresultaat) 
Featuring six times the resolution of standard definition domes, Spectra Professional is an ideal solution with an impressive number of pixels on target so that critical identifying features can be...
Pelco
P1220-ESR0
€ 1.785,01*
per stuk
 
 stuk
Pelco
P1220-FWH0
vanaf € 1.659,49*
per stuk
 
 stuk
Pelco
OBE-13-IBA
vanaf € 71,57*
per stuk
 
 stuk
Pelco
IBE238-1ERUS
vanaf € 905,61*
per stuk
 
 stuk
Pelco
IMM12018-1S
€ 1.858,05*
per stuk
 
 stuk
Pelco
IBE129-1I
vanaf € 637,08*
per stuk
 
 stuk
Pelco
IXP53
vanaf € 530,13*
per stuk
 
 stuk
Pelco
YV2.8X2.8SR4A
vanaf € 193,89*
per stuk
 
 stuk
Pelco
IME338-1IRSUS
vanaf € 926,61*
per stuk
 
 stuk
Pelco
ES6230-05
€ 3.162,34*
per stuk
 
 stuk
Pelco
CM400-SW
vanaf € 77,53*
per stuk
 
 stuk
Pelco
IBE238-1ER
vanaf € 762,58*
per stuk
 
 stuk
Pelco
IMM12018-1I
€ 1.801,42*
per stuk
 
 stuk
Pelco
IBE129-1R
vanaf € 692,04*
per stuk
 
 stuk
Pelco
IWP532-1ERS
vanaf € 438,49*
per stuk
 
 stuk
>
Toon: 10   15   20   50   100    Pagina: 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   >
Netwerkcamera
^
De moderne manier van videobewaking: IP-camera’s

Door de toename van inbraken in kantoren, opslagruimtes en woonhuizen is de vraag naar efficiënte alarmsystemen enorm gestegen. De afgelopen paar jaar is de analoge videotechniek van digitale camera's verbeterd dankzij de netwerktechnologie, namelijk met de zogenaamde IP-camera’s. Dit zijn camera’s die over een aantal van de functies van een PC beschikken. Een belangrijk gegeven hierbij is dat de camera een eigen IP-adres heeft, waarmee hij in een bestaand netwerk (LAN of WLAN) gelokaliseerd en geadresseerd kan worden. De voordelen die deze systemen met zich meebrengen zijn onder andere hogere beeldkwaliteit (HD), goed beeld ongeacht vanuit welke positie u kijkt, de eenvoudige administratie en de talloze functies zoals PoE (Power over Ethernet), ePTZ, I/O-communicatie of duplexfuncties.

Toepassingsgbieden

IP-camera’s zijn inmiddels de norm wat betreft videobewaking bij bedrijven, in het verkeer, in openbare ruimtes en in woonhuizen. De camera’s komen voor in bijna alle toepassingsgebieden waar professionele en privé-videobewaking nodig is. Verschillende situaties hebben natuurlijk verschillende eisen waar de camera’s aan moeten voldoen. Zo kunnen uiteenlopende gebieden zoals bedrijfsterreinen, parkeerplaatsen of magazijnen het best uitgerust worden met Wide-Range-, Outdoor- of PTZ (Pan, Tilt, Zoom)-camera’s. Binnenplaatsen zoals laadruimtes, winkelruimtes of ook woonhuizen (“wat voert de hond uit als er niemand thuis is?”) hebben daarentegen meer aan een compacter en minder opvallend design of een camera met duplexondersteuning.

Zo werkt een IP-camera

In de regel werkt een IP-camera, wat betreft het opnemen van beelden, hetzelfde als een conventionele videocamera. Een CCD-/CMOS-sensor zet de lichtsignalen om in elektrische signalen, die dan weer digitaal gemaakt worden en zo aan het ethernet doorgegeven worden. Het formaat van de sensoren heeft invloed op de resolutie (hoe groter de sensor, hoe beter de resolutie van het beeld) maar ook op de prijs (hoe groter de sensor, hoe hoger de prijs). Inmiddels is HD-kwaliteit de norm in zowel professioneel als privé-gebruik van beveiligingscamera’s. Sommige camera’s kunnen zelfs in resoluties tot 2592 x 1944 pixels (stilstaand) filmen.

Het grote verschil tussen IP-camera’s en conventionele CCTV-camera’s is de netwerkmogelijkheid. Netwerkcamera’s beschikken niet alleen over de functies van een camera, maar ook die van een computer. Deze computer maakt niet alleen een eigen adres binnen het netwerk aan, maar regelt ook het digitaliseren, comprimeren en verdelen van de videogegevens. Daarnaast is de camera via het net ook te gebruiken als FTP- of e-mailprogramma. De opgeslagen beelden kunnen via de camera naar bijvoorbeeld een smartphone verzonden worden. Het is het handigst als u dit doet wanneer u uw camera zo instelt, dat hij begint op te nemen wanneer de bewegingssensor iets waarneemt of een alarm afgaat.

Een IP-camera installeren

Netwerkcamera’s hebben geen dure infrastructuur nodig, maar kunnen zonder veel problemen op elke LAN of WLAN aangesloten worden (voor aansluiting op WLAN moet u wel een camera hebben die WLAN ondersteunt). Over het algemeen wordt er bij elke camera software bijgeleverd waarmee u uw apparaat kunt installeren en de instellingen kunt aanpassen. Bij sommige camera’s is de software al geïntegreerd en kunt u de camera via uw webbrowser gebruiken. Met de software kunt u meerdere camera’s tegelijk beheren, waardoor u minder administratief werk hoeft te verrichten. De camera’s worden door een adapter van stroom voorzien. Mocht er geen stopcontact in de buurt van de camera zijn (bijvoorbeeld bij gebruik buitenshuis of op gevaarlijke locaties), kunt u kiezen voor een IP-camera met PoE-functies. Hierbij wordt het apparaat via het ethernet van stroom voorzien.

De IP-camera wordt geïntegreerd met een traditionele RJ45 aansluiting. De software ondersteunt alle gangbare networkprotocollen. Als de camera met een eigen webserver is uitgerust (wat meestal het geval is) kan het beeldmateriaal via elke webbrowser van elke gewenste locatie opgeroepen en bekeken worden. Als u de videostream opslaat kunt u er in principe op elke PC die over de juiste software beschikt naar kijken. Beter geschikt en bovendien veiliger voor dit doel zijn speciale netwerkrecorders (NAS-server). Voor het opslaan van korte opnames of het opslaan van gegevens bij het wegvallen van de verbinding kunt u enkele professionele modellen ook gebruiken in combinatie met een SD- of CF-kaart.

LAN of WLAN?

IP-camera’s beschikken voor professioneel gebruik (binnen een bedrijf, opslagplaats, verkeer, openbare ruimte, etc.) zelden over een WLAN-functie. Vanwege veiligheidsredenen wordt het gebruik van draadloze dataoverdracht bij professioneel gebruik door de experts afgeraden. Dit is niet eens zozeer omdat onbevoegden de beelden zouden kunnen bekijken, maar meer om hoe gevoelig draadloze netwerken zijn voor stoorzenders. Voor gebruik binnenshuis zijn WLAN-compatibele IP-camera’s een aantrekkelijk en vooral makkelijk alternatief.

Voor grote gebieden: PTZ en auto-tracking

Veel IP-camera’s staan op een vaste plaats en kunnen dus slechts een vaste ruimte bewaken. In de meeste gevallen is deze ruimte groot genoeg, maar toch zullen grote terreinen en eventueel zelfs 360°-gebieden bewaakt moeten worden. Hiervoor zijn er PTZ-camera’s (waarbij PTZ staat voor Pan, Tilt, Zoom) die vanaf een afstand bestuurd kunnen worden. De camera kan op die manier in alle richtingen gedraaid worden en zoomen. Een ander positief punt van deze camera’s is het zogenaamde auto-tracking, waarbij een bewegend object met de camera gevolgd wordt.

Licht- en zichtverhoudingen

Veel netwerkcamera’s hebben aan een halve lux verlichtingssterkte al genoeg om bruikbaar materiaal te kunnen filmen. Voor nachtopnames zijn IP-camera’s met infraroodfunctie aan te raden, omdat deze ook bij volledige duisternis kunnen filmen. Deze modellen beschikken dankzij een geïntegreerde infrarood-LED over nachtzicht en schakelen bij daglicht automatisch weer over op de daglichtmodus. Daarnaast zijn er nog meer functies (zoals Wide Dynamic Range, automatische witbalans, automatische sluitertijd en bewegingsmelders) waarmee u de beeldkwaliteit kunt optimaliseren hoe u het wilt.

Bestandtypes en technische mogelijkheden

Stilstaande beelden worden door IP-camera’s over het algemeen in het bestandtype JPEG opgeslagen. Bij de videostreams kan de gebruiker zelf een bestandtype kiezen. Moderne IP-camera’s bieden naast het gegevensintensieve bestandtype MJPEG ook de mogelijkheid tot comprimeren met de MPEG-4-codec of de inmiddels veelgebruikte H.264-codec. In principe zijn de mogelijkheden van netwerkcamera’s eindeloos. De meeste IP-camera’s leveren probleemloos opnames in FullHD en zelfs beter dan dat. De beschikbare bandbreedte van LAN of WLAN kan echter wel problemen leveren, en dan vooral wanneer beeldmateriaal van meerdere camera’s in hoge kwaliteit verwerkt moet worden. Over het algemeen is H.264-compressie dan de beste keus, omdat de gegevens op deze manier op een bandbreedtevriendelijke manier opgeslagen worden.

Geluidsopnames via duplex

Bepaalde netwerkcamera’s zijn met een zogenaamde duplexfunctie uitgerust, waardoor audiocommunicatie met de camera mogelijk is. U heeft hierbij de keuze uit halfduplex, waarbij het audiosignaal slechts in één richting verstuurd wordt (u kunt dus óf spreken óf luisteren), of volduplex, waarbij een gelijktijdige communicatie in beide richtingen mogelijk is. Als de camera met een simplex-functie uitgerust is, kunt u per apparaat óf alleen spreken óf alleen luisteren. Houd er rekening mee dat het in Nederland verboden is om geluidsopnames die in het openbaar gemaakt zijn af te luisteren. In huis kan de geluidsopnamefunctie echter erg nuttig zijn – u kunt uw camera zo bijvoorbeeld gebruiken als babyfoon.


Gelijkenis zoeken: FACT®Finder van Omikron
* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.