Assortiment
Mijn Mercateo
Aanmelden/Registreren
Winkelwagen
 
 
 >  >  >  > Kantoor-nietmachine

  Kantoor-nietmachines  (417 artikelen gevonden)

Filter Kantoor-nietmachines op:
Filter: Prijs vantot  Aanvullend zoekwoord 
Functies
☐
Overzicht
Toon
☑
☐
Aantal magazijnen
☐
Artikelkenmerken
☐
Vergelijkingsprijs
Artikelen
>
Toon: 10   15   20   50   100    Pagina: 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   ..   28   >
Kantoor-nietmachines
^
Documenten – Snel gebundeld en goed geordend

U kunt documenten op een eenvoudige en nauwkeurige manier bundelen door het gebruik van een nietmachine. Met behulp van een nietmachine – ook bekend als stapler, niettang of nietapparaat – wordt een nietje door alle pagina’s gedrukt. Aan de andere kant worden de uiteinden van het nietje omgevouwen. Worden de uiteinden van de nietjes naar buiten gebogen, is het eenvoudig deze weer te verwijderen. Wanneer de uiteinden naar binnen worden gebogen kunnen ze met een ontnieter weer verwijderd worden. Nietjes zijn in verschillende formaten verkrijgbaar. Vooralsnog bestaat er slechts één norm voor nietjes, de DIN 7405. Nietjes zijn gemaakt van verzinkt, gegalvaniseerd of verkoperd gebogen staaldraad. Met een ontnieter – nietjesverwijderaar – kunt u de geniete documenten weer losmaken.

Verschillende soorten nietmachines

Standaard nietmachine

Standaard nietmachines hebben een nietcapaciteit tot 50 vellen per keer. Het apparaat moet op een stabiele ondergrond staan. Dan kan er, door op de bovenkant te drukken, een nietje door het papier gedrukt worden. Een standaard nietapparaat is geschikt voor doorsnee bureau-activiteiten en gemiddeld gebruik.

Elektrische nietmachine

Met een nietcapaciteit tot 80 vellen heeft een elektrische nietmachine een beduidend hogere capaciteit dan standaard nietmachines. De bediening van een elektrisch nietapparaat is zeer eenvoudig: één druk  op de knop is voldoende om het nietmechanisme in werking te stellen. Elektrische modellen zijn vaak iets groter dan stantaard nietmachines. Dit nadeel wordt echter ruimschoots gecompenseerd door het grote bedieningsgemak.

Blockhechter

Blokhechters hebben een nietcapaciteit tot 230 vellen. De langere hefboomarm maakt het nieten eenvoudig. Er zijn ook modellen verkrijgbaar waarmee u de documenten kunt inbinden met een ringband. Blokhechters zijn ideaal voor grote hoeveelheden documenten. Bovendien kunt u de documenten op iedere gewenste plek van het papier nieten door de grote inlegdiepte.

Niethamer

U kunt meer nieten dan alleen papier, ook verpakkingen, isoleermateriaal, dakleer en vilt zijn met een niethamer te bevestigen. U kunt met het apparaat net als met een hamer op de gewenste plek slaan. Hierbij brengt het nietapparaat een nietje aan tot diep in het materiaal. Met behulp van een niethamer wordt bevestigen gemakkelijk en goedkoop.

Niettang

In tegenstelling tot de meeste nietmachines wordt een niettang niet op een stabiele ondergrond geplaatst. Een dergelijk model kan eenvoudig tegelijkertijd vastgehouden en bediend worden. Met een nietcapaciteit tot 50 vellen is een niettang vergelijkbaar met standaard nietmachines. Bij veelvuldig gebruik kan het vermoeiend voor uw handen zijn. Daardoor is bij veelvuldig gebruik een elektrische nietmachine aan te raden. Er zijn ook niettangen verkrijgbaar om materialen aan elkaar te bevestigen, de zogenaamde nietpistolen. Een nietpistool wordt op dezelfde manier als een niettang gebruikt, maar in plaats van dat het nietje in het desbetreffende materiaal gedrukt wordt, word het erin geschoten.

Lange-arm nietmachine

Een nietmachine met lange arm beschikt over een of twee rails waarop de machine bevestigd is. Het apparaat kan ingesteld worden op de gewenste inlegdiepte van de stapel papier. Met een nietcapaciteit tot 50 vellen beschikken dit soort nietmachines over een doorsnee capaciteit. Ze zijn geschikt voor veeleisende taken en het precies nieten op vaste plekken.


Gelijkenis zoeken: FACT®Finder van Omikron
* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.