Assortiment
»Over MercateoWelkom! Inloggen
Mijn Mercateo
Winkelwagen
 
 

  Inbindapparaat  -

Selecteer uit het volgende assortiment
Speciale apparaten
Toebehoren
Inbindapparaat
^

Inbindmachines: voor een perfectie presentatie

Inbindmachines kunnen meerdere pagina’s papier, karton of vergelijkbaar materiaal aan elkaar binden. Hiermee creëert u een goedgeordende presentatie op een manier die u met bijvoorbeeld een snelhechter niet kunt nabootsen. Een ingebonden document is langer houdbaar en steviger. Er zijn verschillende manieren van binden: zo zijn er lijmbindingen of bindingen die gedaan worden met een ringband, een touwtje, plastic of kambindingen. Ze bieden stuk voor stuk een professioneel-uitziende presentatie en kunnen met de juiste apparaten zelfs doorgaan voor het werk van een professional.

Inbindmachines onderscheiden zich van professionele inbindmachines die in drukkerijen gebruikt worden in het aantal vellen dat ingebonden kan worden. Grotere documenten dient u altijd door een professional te laten inbinden. Voor lezingen, hand-outs, presentaties en academische papers zijn inbindmachines echter uiterst geschikt.

Draadinbindmachines

Deze methode is geschikt voor kleine presentaties en documenten. De papieren moeten voor het binden geperforeerd worden. Een hoge kwaliteit draadinbindmachine doet dit in één keer. Daarna wordt er een soort spiraal door de gaatjes gehaald, waardoor er een draad achterblijft.Een kambinding kan naar wens weer losgehaald worden, al blijven de gaatjes wel in het document zitten. U kunt daarnaast een voor- en achterblad mee inbinden, waardoor het document steviger wordt. Deze manier van binden wordt veel gebruikt bij kalenders en jaarboeken, maar ook bij wetenschappelijke documenten.

Kunststofinbindmachines

Net als bij draadinbindmachines wordt het document bij de kunststofvariant eerst voorzien van perforatiegaatjes. Hiervoor gebruikt u een kunstofinbindmachine. De pagina’s kunnen hier minder eenvoudig omgevouwen worden. Deze methode is daardoor uiterst geschikt voor presentaties en documenten met weinig pagina’s. Gecombineerd met een plastic voorblad en een achterblad van karton is het document tegen vouwen en vlekken beschermd. Ook deze manier van binden is later weer los te maken.

Spiraalinbindmachines

Bij een spiraalinbindmachine wordt het document eerst geperforeerd, waarna er een spiraal door de gaatjes gehaald wordt die de pagina’s stevig bij elkaar houdt. De spiraal is later weer los te maken. De bindrug kan van draad of plastic zijn en is zeer efficiënt, waardoor u moeiteloos door het document kunt bladeren.

Help ons hier de adviestekst over Inbindapparaat te verbeteren!
* Prijzen excl. BTW  
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.