Assortiment
Mijn Mercateo
Aanmelden/Registreren
Winkelwagen
 
 

  Fotoapparatuur  

Selecteer uit het volgende assortiment
Uitrusting
Filmpjes/geheugenkaarten
Accessoires
Fotoapparatuur
^

Lachen naar de camera!

Bijzondere gebeurtenissen zoals vakanties, een bruiloft of andere speciale momenten willen we het liefst voor altijd bewaren. Vroeger werden daar analoge camera’s voor gebruikt, tegenwoordig is het de digitale variant. Zowel camcorders als digitale camera’s zijn erg geliefd. Opslagmedia als SD- of flash-kaarten met hoge capaciteit maken het erg praktisch om veel foto’s te maken.

Waar u op moet letten bij de aankoop van een camera:

  • Beginnersmodellen hebben weinig tot geen mogelijkheden tot instellingen en zijn voldoende voor standaardfotografie. Deze camera’s zijn heel geautomatiseerd en daardoor eenvoudig te gebruiken en relatief goedkoop.
  • Ultracompacte modellen zijn extra klein met een groot display. De instelbare functies zijn minimaal en de beeldkwaliteit is meestal minder goed. Meestal hebben deze camera’s een drievoudige optische zoom.
  • Compacte modellen zijn camera’s die niet heel groot zijn maar toch uitgebreide functies  hebben. De beeldkwaliteit is goed en de bediening is eenvoudig, maar de zoom is meestal niet zo goed.
  • Superzoomcamera’s hebben juist een goede zoom en veel extra functies. U heeft hier wel een beeldstabilisator nodig, omdat camerabewegingen door de zoom heel snel zichtbaar zijn. Er zijn veel extra opties die u zelf kunt aanpassen.
  • Digitale spiegelreflexcamera’s hebben een extreem hoge resolutie en bieden uitstekende beeldkwaliteit. U heeft ook de mogelijkheid verwisselbare lenzen te gebruiken. Hierdoor zijn SLR-camera’s ook aanzienlijk duurder.

Digitale spiegelreflexcamera’s

Digitale SLR’s hebben heel goede beeldkwaliteit. Door een ingebouwde sensor kunnen ze meer licht opvangen, waardoor er minder ruis in het beeld ontstaat en de kwaliteit beter is. Dankzij het gebruik van verschillende lenzen kunt u uw camera aanpassen aan verschillende beeldsituaties.

Nieuwe perspectieven

Met een groothoeklens creëert u nieuwe perspectieven, bijvoorbeeld bij panoramafotografie, doordat u een groter gebied kunt vastleggen. Met een telelens worden objecten of personen die veraf staan “vergroot”. Met een macrolens legt u de kleinste details vast.

Als u een SLR-camera aanschaft zit u wel aan de fabrikant en diens lenzen vast, omdat camera’s meestal niet compatibel zijn met lenzen van andere merken.

Accessoires

  • Een cameratas beschermt uw camera tegen stof, vuil en valschade. U kunt ook uw accessoires erin stoppen.
  • Als u de camera veel gebruikt, kunt u een tweede accu en geheugenkaart aanschaffen.
  • Een handig accessoire is een externe flitser die wordt gebruikt op locaties met moeilijk licht, bij tegenlicht of als indirecte lichtbron. Geïntegreerde flitsers hebben meestal niet zo’n groot bereik, externe juist wel.
  • Een statief biedt hulp wanneer u een foto wilt maken met langere belichtingstijd, zodat de camera niet beweegt.
  • Een batterijgrip bespaart energie voor spiegelreflexcamera-accu’s. Door het evenwicht tussen de zware lens en het gewicht  ligt de camera beter in de hand. De bediening van de camera wordt vereenvoudigd door een extra keuzewiel en knop.

* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.