Assortiment
»Over MercateoWelkom! Inloggen
Mijn Mercateo
Winkelwagen
 
 
 Mogelijke impact op leveringen door de uitbraak van het coronavirus. Meer informatie

  Coax-connector  -

Selecteer uit het volgende assortiment
Coax-connector
^

Coax-connector: altijd een goed ontvangst

Een coax-connector wordt gebruikt als belangrijk component van de RF-transmissie en ontvangsttechniek van antennekabels en ook in de netwerken van computers. Daarnaast worden speciale coaxiale aansluitingen gebruikt bij platinum bekabeling.

Soorten coax-connectoren

F-connector

F-connectoren worden gebruikt in de antennetechniek bij televisie- en satellietontvangstsystemen. Ze maken HF-verbindingen met behulp van een schroefverbinding mogelijk en  hebben daardoor een lage demping. F-connectoren zijn geschikt voor verschillende kabeldiameters en worden meestal gebruikt bij een impedantie van 75 Ohm.

BNC-connector

BNC-connectoren worden meestal gebruikt voor computernetwerken. De BNC heeft een bajonetsluiting (draaisysteem) waardoor er aan de mannelijke kant een pin nodig is die zich vasthecht aan de vrouwelijke kant met behulp van een veer. Coax-connectoren worden met 50 of 75 Ohm impedantie gebruikt.

FME-connector

Deze connector wordt gesoldeerd aan de kabel en wordt meestal gebruikt in combinatie met RG58 coax-connectoren. Ze hebben een goede demping en werken bij een impedantie van 50 Ohm. In tegenstelling tot de BNC-aansluitingen die met dezelfde kabel worden gebruikt, bestaan de aansluitingen bij FME-connectoren echter uit schroefdoppen.

MCK- connector

Bij deze connector gaat het om een verkleinde HF-connector met een buitendiameter van slechts 3,5 mm. De MCK-connectoren worden gebruikt op frequenties van 6GHz en werken bij een impedantie van 50 of 75 Ohm. In de antennetechniek worden ze hoofdzakelijk in WLAN gebruikt.

SMA-connector

De met schroefdraad sluiting voorziene SMA-connector wordt gebruikt bij hoge frequenties tot 34 GHz. Ze zijn zowel met interne als externe schroefdraad beschikbaar en als variant bovendien beschikbaar als glasvezelkabel.

SMB-connector

De SMB-connector heeft dezelfde eigenschappen als een SMA-connector, echter wordt deze met een rastaansluiting verbonden en kan aangesloten worden op een coaxiale kabel tot 10 mm. Ze werken met een impedantie van 75 Ohm.

SMC-connector

De SMC-connector bezit dezelfde elektronische eigenschappen als een SMB-connector, maar is voorzien van een schroefkoppeling.

TNC-connector

Een TNC-connector heeft dezelfde eigenschappen als een BNC-connector, maar wordt echter met een schroefdop verbonden.

Twinax-connector

Twinax-connectoren werken met een impedantie van 75 of 95 Ohm en zijn gemaakt van metaal. Ze hebben daarom ook goede dempende eigenschappen. De connectoren worden gebruikt met schroefdraad en worden ingezet bij terminalverbindingen en zijn te bedienen op frequenties tot 200 MHz.

U.FL-connector

De U.FL-connector wordt op basis van zijn extreem kleine afmetingen gebruikt voor platinum bedrading. Ze worden met zeer dunne kabels van slechts 1,3 mm doorsnede en een buigradius van 5 mm hebben gebruikt en zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

UHF-connector

UHF-connectoren zorgen voor de klassieke antenne bedrading in televisie – en satelliettechnologie. Het gaat bij deze connectoren om schroefverbindingen die werken op een maximale frequentie van 300MHz en kabeldiktes van zeven of tien millimeter en hebben een verschillende impedantie. UHF-connectoren worden meestal gebruikt bij radio- en televisieantenne installaties. Als speciale uitvoering is de connector ook nog beschikbaar in een mini-UHF model.

Help ons hier de adviestekst over Coax-connector te verbeteren!
* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.