Assortiment
»Over MercateoWelkom! Inloggen
Mijn Mercateo
Winkelwagen
 
 
 >  >  >  >  >  > Auto-brandblusser

  Auto-brandblusser - (3 artikelen gevonden)

Filter Auto-brandblusser op:
Filter: Prijs vantot  Aanvullend zoekwoord 
Functies
☐
Overzicht

"Auto-brandblusser"

Categorie
Accessoires
Toon
☐
☐
☐
☐
Afbeelding
Bestellen
ALECTO Poeder Brandblusser, 1 KG (1 zoekresultaat) 
Met de poeder brandblusser van Alecto kunt u branden blussen die zijn veroorzaakt door vaste stoffen, vloeistoffen en gassen. De Alecto poeder brandblusser is geschikt om branden die zijn veroorzaa...
Hedos
ABP-1
vanaf € 16,47*
per stuk
 
 stuk
ALECTO Poeder Brandblusser, 2 KG (1 zoekresultaat) 
Met de poeder brandblusser van Alecto kunt u branden blussen die zijn veroorzaakt door vaste stoffen, vloeistoffen en gassen. De Alecto poeder brandblusser is geschikt om branden die zijn veroorzaa...
Hedos
ABP-2
vanaf € 20,38*
per stuk
 
 stuk
BRANDBLUSSER SCHUIM 2 LITER (2 zoekresultaten) 
BRANDBLUSSER SCHUIM 2 LITER
ELRO
10.014.97
vanaf € 18,40*
per blik
 
 stuk
Auto-brandblusser
^

Auto-brandblusser – in een noodgeval snel bij de hand

Niet alleen door een verkeersongeluk kan brand in een voertuig ontstaan, ook door een brandstoflek, oververhitte remmen of een defect in de auto. Geschikte blusmiddelen horen daarom in elk voertuig thuis. Met een brandblusser of branddeken laten zich beginnende brandjes effectief blussen, voordat de brand zich verder kan verspreiden en een hele auto afbrandt. Bovendien kunnen door smeulende plastic onderdelen of banden zeer snel giftige gassen ontstaan die kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Auto-brandblussers helpen een sterke rookontwikkeling en verspreiding van schadelijke gassen te vermijden. Hiermee behoren auto-brandblussers tot een van de belangrijke auto-accessoires.

Auto-brandblusser: brandklassen en blusvermogen

Auto-brandblussers worden tegenwoordig niet meer ingedeeld op basis van inhoud, maar op basis van de soort brand waarvoor de blusser compatibel is. De vijf verschillende brandklassen zijn: A, B, C, D, F. A staat voor vaste stoffen, B voor vloeistoffen en C voor gassen. Auto-brandblussers zijn meestal geschikt voor de brandklassen A, B en C, aangezien deze klassen de materialen dekken die een auto bevat.   

Auto-brandblussers geschikt voor klasse F (olie & vet) zijn niet alleen geschikt voor vrachtwagens die deze lading bevatten, maar ook voor caravans met een kookplaat. Auto-brandblussers die behoren tot klasse D zijn er niet, aangezien op basis van de hoge temperatuur een metaalbrand uitbesteedt wordt aan de brandweer.

ABC poederblusser

De meeste auto-brandblussers zijn poederblussers van klasse A, B en C of een combinatie hiervan. Echter een goedkope poederblusser is niet aan te raden. Poeder tast de lak aan, de bekleding en elektra. Ook auto-brandblussers die water als blusmiddel gebruiken zijn te koop. Echter is hun inzetbaarheid beperkt tot zuiver vaste stoffen die branden. Bij vloeistofbranden, bijvoorbeeld gemorste brandstof mogen deze brandblussers nooit worden ingezet.

Schuim als blusmiddel

Behalve poeder en water zijn er ook brandblussers beschikbaar met schuim. Deze blusser is geschikt voor brandklasse A en B. Bij vloeistofbranden voorkomt deze brandblusser de vorming van brandende gassen en reduceert de warmtestraling en verspreiding. Brandende gassen kunnen echter niet met een schuimblusser geblust worden. Een schuimblusser beschadigt u auto veel minder in vergelijking met een poederblusser. Tevens kunt u langer blussen met een sproeischuimblusser.

Bluscapaciteit van een brandblusser

Het blusvermogen staat op elke blusser aangegeven. Het geeft aan hoe groot de brand mag zijn, om de brandblusser effectief te kunnen gebruiken. Een aanduiding zoals: ‘13A – 113 BC’ geeft aan dat deze gebruikt kan worden bij een niet te grote brand met vaste stoffen ( gaat van 3A tot 33A) of een kleine brand met vloeistoffen of gassen (gaat van 8B tot 233B). Het is aan te bevelen om een tweede auto-brandblusser in de auto te bewaren, aangezien een brandblusser van 2 kilogram na 4 seconden leeg is en eentje van 6 kg na 10 seconden.

Auto-brandblussers – permanente druk of niet onder permanente druk

Een brandblusser bestaat uit blusstof, drijfgas en een drukvat. Als er geen drijfgas aanwezig is in het drukvat dan kan de blusstof niet uit de blusser komen. Sommige blussers hebben een drukmeter boven de blusser zitten en kunt u zien of de druk nog voldoende is.

Er zijn twee soorten:

  • Blussers onder permanente druk
  • Blussers die niet onder permanente druk staan

Blussers met een drukpatroon kunnen onderverdeeld worden in:

  • Blussers met een inwendig drukpatroon
  • Blussers met een uitwendig drukpatroon

Help ons hier de adviestekst over Auto-brandblusser te verbeteren!

Gelijkenis zoeken: FACT®Finder van Omikron
* Prijzen excl. BTW  
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.