Assortiment
»Over MercateoWelkom! Inloggen
Mijn Mercateo
Winkelwagen
 
 

  Audio-adapter  

Selecteer uit het volgende assortiment
Audio-adapter
^

Audio-adapters helpen als de stekker en aansluiting niet bij elkaar passen

Als de stekker en aansluiting tussen twee audio-apparaten niet overeenkomen, kunt u een audio-adapter gebruiken. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen verschillende adaptersoorten.

AUX-adapter

De AUX-aansluiting is bekend van de autoradio en externe afspeelapparaten (mobiel, mp3-speler, cd- of dvd-speler). Er zijn verschillende vormen van de AUX-adapter.

Cinch-adapter

Ook wel bekend als de RCA-adapter (Radio Corporation of America). Bij cinch-adapters heeft de stekker een kleurtje en een beschermende ring.

DIN-adapter

De DIN- adapter heeft een stekker die volgens EN 60130-9 rond moet zijn en drie, vijf, zeven of acht pinnen moet hebben. Luidsprekerstekkers zijn hierop de uitzondering, omdat ze volgens DIN 41529 gemaakt worden en een platte, ronde stekker hebben. DIN-adapters worden vrijwel uitsluitend in de industrie gebruikt.

Jack-adapter

De jack-adapter herkent u aan dat de stekker enkele groeven heeft waardoor hij op zijn plaats blijft in de aansluiting. De stekker varieert in diameter: 2,5mm is gebruikelijk voor headsets, 3,5mm voor afspeelapparaten en geluidskaarten, 4,4mm voor professionele geluidsstudio’s en 6,35mm voor apparaten voor muziekproductie (mengpanelen, e-gitaren).

Toslink-adapter

Toslink is een werkwijze voor digitale, optische signaaloverdracht die wordt gekenmerkt door kubusvormige stekkers en aansluitingen. Toslink-adapters worden gebruikt voor het doorgeven van digitale audiosignalen van DVD- en blueray-apparaten. Voor het doorgeven van optische apparaten heeft een adapter een converter en eigen stroomvoorziening nodig.

XLR-adapter

XLR staat voor de industriële standaard  van elektrische signaaldoorgave. XLR-adapters zijn een stabielere en afsluitbare versie van DIN-adapters, waarbij signaalafgevende aansluitingen (behalve luidsprekers) mannelijk zijn, signaalopnemende juist vrouwelijk.

* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.