Assortiment
»Over MercateoWelkom! Inloggen
Mijn Mercateo
Winkelwagen
 
 
 Mogelijke impact op leveringen door de uitbraak van het coronavirus. Meer informatie
 >  > Afzetten / markeren

  Afzetten / markeren  -

Selecteer uit het volgende assortiment
Afzetten / markeren
^

Met de juiste producten afzetten en markeren

Onder afzetten verstaan we het afzetten van ruimtes die niet voor onbevoegden geschikt zijn. Er bestaan verschillende soorten tijdelijke en permanente afzettingen.

Beveiligen en beschermen met afzettingen

Het woord “afzetten” doet vooral denken aan het afzetten van wegen, maar wordt ook gebruikt als er bijvoorbeeld bouwplaatsen afgezet moeten worden. Afzettingen moeten dag en nacht in alle licht- en weersomstandigheden functioneren. Ze worden niet alleen in het verkeer of op bouwplaatsen gebruikt, ook op privé- en zakelijke locaties kunnen kamers, verdiepingen of gangen afgezet worden. Zodra er plaatselijk gevaar ontstaat voor bezoekers of verkeer, dient een locatie afgezet te worden.

De zichtbaarheid is belangrijk

Het is belangrijk dat afzettingen herkenbaar zijn, zodat het duidelijk is dat onbevoegden er niet mogen komen. Daardoor zijn optische afzettingen de eerste keuze; dingen als markeerverf of markeerspray die op de ondergrond aangebracht worden en zo de afzetting duidelijk maken.

Optisch afzetten

U kunt een locatie optisch afzetten met bordjes, die u optioneel ’s nachts kunt verlichten. Dit kunt u ook doen met verkeerskegels of cilinders, bekend van bijvoorbeeld sportevenementen. Daarnaast zijn er leidbakens die zowel een technische als optische afzetting bieden. Deze worden veel gebruikt op locaties waar wegwerkzaamheden bezig zijn.

De klassieker: afzetlint

De minst technische manier van afzetten is het klassieke afzetlint. Hiermee kunt u een locatie afzetten op een manier die niet definitief maar toch duidelijk is. In het verkeer wordt rood-wit lint gebruikt, in de industrie eerder geel-zwart. Het lint kan op locaties vastgezet of met naalden of houders gedrapeerd worden. Ook hier is een combinatie met de eerder genoemde cilinders of leidbakens mogelijk. Met bijvoorbeeld een afspernet kunt u ervoor zorgen dat er niemand onder de tape door kan lopen.

Al deze afzettingen kunnen gecombineerd worden met verlichting, waarschuwingsvlaggen en bordjes.

Help ons hier de adviestekst over Afzetten / markeren te verbeteren!
* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.