Verkopen op Mercateo.nl
Word leverancier

Van KMO’s tot internationale concerns, bedrijven uit alle branches dekken hun inkoopbehoeften via Mercateo - Europa's grootste zakelijke inkoopplatform.
Word leverancier en verkoop via Mercateo aan de zakelijke markt!

Aanmelden als leverancier »

Waarom verkopen via Mercateo?

  • Verhoog uw omzet met een extra verkoopkanaal

  • Bereik klanten van Mercateo uit alle branches

  • Bespaar door een efficiënte orderafwikkeling

 

Verkopen via Mercateo is simpel!

 

5 stappen

Aanmelden

U voldoet aan onze voorwaarden en gaat akkoord met onze raamovereenkomst ? Meld u aan!

Aanbieden

U uploadt uw catalogus inclusief afbeeldingen, datasheets, levertijden en voorraadinformatie.

Verkopen

Zodra uw catalogus live is, kunnen klanten de artikelen op Mercateo zien en bestellen.

Leveren

U levert met een Mercateo-pakbon aan het in de bestelling opgegeven afleveradres.

Verdienen

U factureert aan Mercateo en ontvangt binnen de overeengekomen betalingstermijn uw geld.

Wat Mercateo van leveranciers verwacht

  • een aanvullend assortiment
  • competitieve prijzen
  • een elektronische catalogus
  • levering uit eigen voorraad en voorraadinformatie
  • levering met een Mercateo-pakbon

Zo integreert u uw catalogus op Mercateo


 

1. Catalogus uploaden

Nadat uw aanmelding is afgerond, ontvangt u toegangsgegevens voor een eigen FTP-account bij Mercateo. U uploadt alle bestanden voor uw catalogus en ook updates naar dit FTP-account. Treden tijdens het uploaden technische fouten op, dan ontvangt u hierover automatisch een bericht van ons systeem.

2. Catalogus controle

Voordat uw catalogus online gaat controleert Mercateo de kwaliteit van de artikelomschrijvingen (zijn bijv. de juiste EAN-code, fabrikantgegevens, afbeeldingen, informatiebladen, besteleenheden en verpakkingseenheden, en classificaties zoals eCl@ss of UNSPSC?) alsook de commerciële voorwaarden.

3. Go-Live

Verloopt de catalogus-check positief en geeft u ook uw akkoord dan kan uw catalogus online gezet worden.

4. Aanvullen van catalogusgegevens

Na de Go-Live, wordt een catalogus door Mercateo eventueel aangevuld met genormeerde besteleenheden, fabrikantnamen, en classificatiesystemen zoals eCl@ss en UNSPSC. Identieke artikelen die door verschillende leveranciers worden geleverd, worden samengevat tot een 'duplicate item'. Zo zijn de verschillende voorwaarden van één en hetzelfde product beter vergelijkbaar.

5. Foutenrapport

U update uw catalogus regelmatig. Treden hierbij technische fouten op ontvangt u hierover automatisch een bericht van ons systeem.

U uploadt uw catalogus in het formaat CSV, XML (BMEcat) of via het Mercateo_Excel-TOOL naar een FTP-account bij Mercateo. Een catalogus bestaat altijd uit een categorisering en productgegevens. Bij de productgegevens horen ook foto's (JPG of GIF), datasheets en/of veiligheidsinformatiebladen (PDF), levertijd- en voorraadinformatie.

Updates van prijzen, levertijden en voorraadgegevens kunnen regelmatig als aparte CSV- of XML-bestanden op het FTP-account aangeleverd worden.

Specificaties voor het documentformaat

Mercateo_Excel-TOOL
Mercateo_Availibility-Stock_EN (PDF – 161 KB)
Mercateo_BMEcat-Specificaties_EN (ZIP – 1.65 MB)
 

Specificaties voor de productclassificatie
NL_eCl@ss_specificatie (ZIP – 1.5 MB)
LET OP: Dit bestand bevat eCl@ss. Voor het gebruik van de eCl@ss-standaard is een licentie nodig. U kunt deze bestellen en registeren op het download portaal: www.eclasscontent.com. 

 
Hoe u uw catalogusbestanden upload via FTP leest u hier »
Hoe u uw catalogusbestanden upload via sFTP leest u hier »

Vanaf een hoger bestelvolume vereist Mercateo voor een efficiënte orderafwikkeling elektronische koppelingen.
Hoe u deze inricht leest u hier »

 
Welke gegevens op uw pakbon te vinden moeten zijn leest u hier »


Technisch Support Portaal »

Tips om meer te halen uit de verkoopmogelijkheden


 

Een goede productomschrijving is een belangrijk instrument voor de vindbaarheid van uw producten.
Hoe u uw producten optimaal omschrijft leest u hier »

1. Competitieve prijssetting

Zorg voor de juiste prijssetting. Prijs, levertijd en kwaliteit zijn belangrijke beslissingsfactoren. De prijs is daarin vaak (maar niet altijd) doorslaggevend.

2. Voorraadinformatie

Zorg voor informatie over de voorraad. Kopers beslissen op basis hiervan vaak bij welk magazijn ze willen kopen.

3. De juiste producten

Heeft u unieke producten die nog niet op Mercateo staan? De ervaring leert dat juist deze producten goed verkopen. Zet ze tijdig in uw account, zodat ze ook goed vindbaar kunnen worden op de site.
 

1. Levertijd

Zorg voor een betrouwbare levertijdsindicatie en een tijdige levering. Het is belangrijk om aan gewekte verwachtingen te voldoen. Mercateo werkt daarom ook met een eigen statistiek en corrigeert indien nodig de levertijdsindicatie van uw producten! Kopers beslissen op basis hiervan vaak bij welk magazijn ze willen kopen.

2. Retourvoorwaarden

U beslist zelf of u retourzendingen zonder rechtsgrond wilt laten toestaan. De retourvoorwaarden kunnen bij onduidelijke productomschrijvingen echter ook invloed op de koopbeslissing hebben. Is het product niet goed genoeg omschreven of is de afbeelding niet duidelijk en kan het product niet retour, dan levert zelfs de scherpste prijs geen verkopen op!

 

 

Veelgestelde vragen

Wie zijn de klanten van Mercateo? Onze klanten zijn zakelijke eindgebruikers. Bedrijven van verschillende grootte en uit alle branches dekken hun inkoopbehoeften via Mercateo en maken gebruik van onze technische e-Procurement oplossingen. Particulieren kunnen NIET bij Mercateo inkopen.
Wie kan leverancier worden? Mercateo werkt met alle niveaus in de handelsketen. Tot onze leveranciers behoren distributeurs, importeurs, groothandels, gespecialiseerde handelaren en fabrikanten. Belangrijk is dat potentiële leveranciers aan onze voorwaarden voldoen.
Wat mag ik verkopen via Mercateo? U kunt producten verkopen die voor de zakelijke markt relevant zijn. Zij moeten wel voldoen aan de EU-wetgeving inzake chemische stoffen en dus aan de REACH-verordening, de biocidenverordening en de CLP-verordening (EU-GHS).
Wat mag ik NIET verkopen via Mercateo? Het volgende mag u NIET via Mercateo verkopen:

- Geneesmiddelen
- Wapens en munitie
- Gewasbeschermingsmiddelen
- Producten met gevaarlijke stoffen en/of preparaten die giftig zijn (GHS06), die oxiderend of brand bevorderend zijn     (GHS03) en/of ontplofbare stoffen bevatten (GHS01)
- Producten die algemeen niet toegelaten zijn voor de Nederlandse markt

Wat kost het verkopen via Mercateo? Uw assortiment op Mercateo.nl zetten is momenteel nog gratis. Mercateo zet een marge op de prijs die u aan Mercateo doorgeeft en verdient dus aan de verkoop van de producten.
Hoe worden de verkoopprijzen berekend? Mercateo zet middels een algoritme een marge op haar inkoopprijzen. Leveranciers ontvangen regelmatig een prijsrapport. Hiermee kunnen zij per product op het prijsniveau en de prijselasticiteit inspelen door hun prijs voor Mercateo aan te passen. Zij bepalen zo hoe competitief hun aanbod is.
Hoe worden de verzendkosten berekend? Mercateo berekent de verzendkosten van haar leveranciers 1-op-1 door aan haar klanten.


Bekijk alle topics »

Wij zijn Mercateo

Mercateo is voor u als leverancier een extra distributiekanaal voor het verhogen van uw omzet. U bereikt niet alleen nieuwe doelgroepen maar ook internationale markten.

Ontdek in deze video wie er dagelijks aan het succes van Mercateo werkt.

 

Word leverancier

 

Bekijk onze raamovereenkomst en meld bij akkoord uw bedrijf aan voor online verkopen via mercateo.nl.
Wij nemen na uw aanmelding spoedig contact met u op. Voor eventuele vragen neem contact op met info@mercateo.nl.

Nu aanmelden »


Download onze raamovereenkomst hier »