Home » Mercateo als werkgever » International Sales & Account Manager – Maastricht

 
Mercateo - International Sales & Account Manager - Maastricht
 

Waar?

Als Europa’s toonaangevende B2B-inkoopplatform combineert Mercateo de voordelen van een B2B-marktplaats en een netwerkplatform. Inkopers, leveranciers, fabrikanten en dienstverleners gebruiken deze infrastructuur om hun systemen met elkaar te verbinden en transacties digitaal af te handelen, ongeacht hun huidige digitaliseringsgraad. Naast het B2B-netwerkplatform, dat zich neutraal positioneert tussen verkopers en kopers, exploiteert Mercateo sinds 2000 de grootste B2B-marktplaats in Europa. De Mercateo-groep telt momenteel meer dan 550 medewerkers in 14 landen. In Nederland zijn wij gevestigd in Maastricht en vanuit hier zijn we ook actief op de Belgische markt.

Wat?

Mercateo groeit in Nederland en internationaal. Daarom zijn we opzoek naar een International Sales & Account Manager. Als International Sales & Account Manager ben je verantwoordelijk voor het acquireren van nieuwe klanten en het realiseren van omzet bij bestaande klanten. Je adviseert over procesoptimalisatie binnen de indirecte inkoop en over e-Procurement oplossingen. Je enthousiasmeert, onderhandelt en maakt afspraken. Verder signaleer je kansen in de markt. Je neemt verantwoordelijkheid en werkt nauw samen met internationale collega’s om gemeenschappelijke klanten succesvol te maken. Afhankelijk van de situatie van de klant ben je actief in aangrenzende Europese landen.

Werkzaamheden?

 • Uitbouw van het relatiebestand: prospecteren, enthousiasmeren, klantbezoeken in binnen- en buitenland, adviseren over procesoptimalisatie binnen de indirecte inkoop, sluiten van contracten
 • Bestaande relaties beheren: informeren, adviseren, begeleiden bij het realiseren van hun potentieel
 • Begeleiding en ondersteuning van het projectmanagement team tijdens de technische implementatiefase
 • Het maken van rapportages
 • Kansen in de markt signaleren en identificeren
 • Netwerken intern/extern: multilevel en multidiscipline selling, kennisoverdracht, presentaties, events

 

Wanneer?

De vacature ‘International Sales & Account Manager – Maastricht’ is per direct beschikbaar.
 

Wij vragen?

Mercateo zoekt iemand die sterk is in het leggen van nieuwe relaties en in het managen van bestaande relaties. Je hebt ervaring in consultative selling en beschikt over excellente commerciële en communicatieve vaardigheden, een goede luistervaardigheid en doorzettingsvermogen. Verder ben je organisatorisch sterk, resultaatgericht, vasthoudend, analytisch en proactief. Daarnaast kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken en heb je een uitstekende beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal in woord en geschrift (verdere talen zijn een plus). Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en bent in bezit van een geldig rijbewijs. Je hebt affiniteit met e-Commerce, e-Procurement en Software as a Service (SaaS). Het hebben van een bestaand netwerk binnen de Nederlandse- en/of Belgische maakindustrie en ervaring met Punch-out oplossingen is een plus.
 

Wij bieden?

 • Een gemotiveerd, dynamisch en internationaal team met een platte bedrijfsstructuur
 • Verantwoordelijkheid en eigen inbreng in een innovatief en groeiend bedrijf
 • Een prettige werksfeer op ons kantoor in Maastricht
 • Flexibele werktijden
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en carrièremogelijkheden binnen het bedrijf
 • Een marktconform salaris

 
Lees meer over hoe wij voor Mercateos zorgen »
 

Herken jij jezelf in dit profiel?

Dan ontvangen we graag je sollicitatie (motivatie + CV) per e-mail op: werken@mercateo.nl