Home » Pers en Media » Persberichten » Serge Gouders start als Country Manager bij Mercateo Benelux

Directiewissel bij Mercateo Nederland en België

Serge Gouders start als Country Manager bij Mercateo Benelux

Serge Gouders, voormalig Commercieel Directeur bij xSuite Benelux, volgt per 1 februari 2020 Dorina von Heland op als de nieuwe Country Manager voor Mercateo Nederland en België. In 2011 heeft Von Heland Mercateo Nederland en België opgestart en beide bedrijven succesvol laten groeien. Zij heeft een nieuwe functie aangenomen bij de Mercateo Groep en is nu verantwoordelijk voor de globale marktstrategie en het roll-out management voor alle markten. De Mercateo Groep exploiteert de grootste B2B-marktplaats van Europa en telt 600 werknemers in 14 Europese Landen.

Serge Gouders is afkomstig van xSuite Benelux (voormalig WMD Group), waar hij als Commercieel Directeur onder meer verantwoordelijk was voor de visie, strategie en het commercieel management van de Benelux organisatie. Daarvoor was Gouders onder meer werkzaam in commerciële- en leidinggevende functies binnen PNA, Business Objects (nu SAP) en Progress Software. In zijn eerdere posities heeft Gouders een uitgebreide ervaring en deskundigheid opgedaan op de vlakken van Business Intelligence, kennismanagement en Enterprise Content Management (P2P en O2C).

“In de laatste twee decennia heeft Mercateo zich als een stabiele organisatie bewezen. Ondanks uitdagingen zoals de internetbubbel en de economische crisis bleef Mercateo standvastig innoveren en investeren in haar personeel. Ook nu speelt Mercateo adequaat in op de snel transformerende markten middels haar onderscheidende procurement ecosysteem. Daarbinnen is nog een enorm potentieel aan duurzame partner business te winnen om de Supply Chain zo optimaal mogelijk af te dekken. Hier wil ik onder andere samen met het lokale Mercateo team mijn schouders onder zetten met als doel om de business in de Benelux regio verder uit te bouwen,” aldus Gouders.

Behoefte aan nieuwe rol door sterke, internationale groei

Mercateo is van origine een Duits bedrijf dat in 2000 werd opgericht door Sebastian Wieser en twee verdere voormalige McKinsey consultants. In 2011 is het bedrijf begonnen met internationaliseren. “We telden destijds 200 medewerkers, werkten in afdelings-overkoepelende teams en zijn heel snel live gegaan in 10 Europese landen. Als actief lid en team lead van het internationaliseringsteam was ik hierbij zeer nauw betrokken,” aldus Dorina von Heland. Vandaag de dag telt de Mercateo Groep ruim 600 medewerkers en ook de internationale activiteiten zijn de laatste jaren flink uitgebreid. Von Heland voegt hieraan toe: “In Nederland en België hebben wij een sterk team dat de gebieden Sales, Marketing, Leveranciersmanagement en Klantenservice succesvol afdekt en aanstuurt. Het verlaten van dit team was een moeilijke beslissing, maar ik weet dat ze bij Serge in ervaren en capabele handen zijn.”

Peter Ledermann, directielid van Mercateo, over de functiewissel: “Dorina was een Country Manager van het eerste uur. Met veel pioniersgeest, vaardigheid, doorzettingsvermogen en kennis veroverde ze niet alleen de Nederlandse en Belgische markt voor Mercateo, maar leverde ze ook veel input voor onze producten en processen. Deze kennis en ervaring, maar ook haar persoonlijke sterke punten, vormen een uitstekende basis voor haar nieuwe rol. Ik ben dan ook erg blij dat Dorina deze stap met ons zet. Daarnaast heten we Serge van harte welkom bij Mercateo en wensen hem veel plezier en succes toe in zijn nieuwe rol.”