Home » Pers en Media » Succesvol boekjaar 2018 voor de Mercateo-groep

Winstgevend gegroeid, internationaal uitgebreid

Succesvol boekjaar 2018 voor de Mercateo-groep

De Mercateo-groep kijkt terug op een succesvol boekjaar. De voorlopige cijfers tonen voor 2018 een omzet van 285 miljoen euro. De Net Revenue steeg in vergelijking met 2017 met 18 procent tot ruim 35 miljoen euro, met een positief nettoresultaat. Mercateo heeft in Duitsland en 13 andere Europese landen 550 mensen in dienst. Sinds 2000 exploiteert Mercateo de inmiddels grootste B2B-marktplaats van Europa. De Unite Network AG is sinds 2018 een onafhankelijk bedrijf van de Mercateo Groep en exploiteert het neutrale B2B-netwerkplatform unite.eu.

“In 2018 hebben we belangrijke basisvoorwaarden gecreëerd voor toekomstige activiteiten, niet alleen op technologisch vlak, maar ook in onze bedrijfsstructuur”, aldus bestuurslid Peter Ledermann, verantwoordelijk voor Personeel en Financiën. “Door een deel van de handelsactiviteiten van Mercateo AG uit te besteden, hebben wij deze duidelijk gescheiden van de netwerkactiviteiten. Hierbij werd Mercateo AG omgedoopt tot Unite Network AG. De boodschap aan de markt: Mercateo Handel bemoeit zich niet met de netwerkactiviteiten; Mercateo Unite is een neutraal platform.”

Ledermann over de omzetstijging: “Net als in voorgaande jaren zijn we in 2018 winstgevend gegroeid en realiseren we groei op de juiste plaatsen. De omzet van onze systeemklanten is in 2018 opnieuw gestegen en ook internationaal hebben we weer een succesvolle ontwikkeling kunnen boeken.”

Het netwerkplatform Mercateo Unite is niet alleen beschikbaar in Duitsland, maar is via API ook toegankelijk in Oostenrijk, Groot-Brittannië, Nederland en Frankrijk. Naast SAP Ariba werden in 2018 verdere interfacepartners gewonnen, waaronder Opus Capita en Jaggaer.

“In 2019 willen we onze winstgevende groei voortzetten en onze internationale activiteiten verder uitbreiden”, aldus Ledermann, met het oog op het nieuwe jaar. “Daarnaast zullen we nog meer gebruik maken van het netwerkpotentieel van onze klanten en leveranciers en hen met Unite als netwerkinfrastructuur ondersteunen. Tevens zullen we ook nieuwe partnerschappen aangaan met aanbieders van e-procurement- en ERP-systemen.”