Home » Mercateo-Intern » Teambuilding 2018

Teambuilding 2018

Werken in een internationale organisatie betekent dat er nauw samengewerkt wordt tussen verschillende landen en disciplines. Gezamenlijke activiteiten zorgen ervoor dat deze collega’s elkaar buiten werktijd beter leren kennen. Zo gingen enkele Franse collega’s mee op het jaarlijkse Teambuilding uitje van team Benelux.

Op 11 oktober 2018 gingen de Mercateos samen op pad richting Valkenburg. Hier stond een Fort Boyard-achtige doolhoftocht op ze te wachten. Middels een lange wenteltrap daalden ze ruim 40 meter af en volgden ze de gids het donkere gangenstelsel in. In het licht van de lampen gaf de omgeving zich een klein beetje prijs: smalle, lage mergelgangen wisselden zich af met hoge plafonds en brede paden.

De grottentocht voert door de Sibbergroeve, de grootste ondergrondse mergelgroeve in Nederland. Hier verdwaalden de Mercateos liever niet. Voorafgaand aan de opdrachten werden daarom enkele belangrijke taken verdeeld, zoals wie de beslissingsnemer was, wie de lampen vasthield en wie ervoor zorgde dat niemand achterbleef in de donkere gangen.


 
Tijdens de grottentocht zelf werden de Mercateos zowel mentaal als fysiek uitgedaagd met verschillende oriëntatieopdrachten, tal van raadsels en puzzels, boogschieten en een ondergrondse bootoversteek. Om de opdrachten tot een goed einde te brengen, moest de groep niet alleen slim en behendig zijn, maar ook met elkaar samenwerken. Er was hiervoor een goede onderlinge communicatie nodig. Keer op keer wisten ze de sleutel tot hun ontsnapping te bemachtigen. Na anderhalf uur wist de groep de uitgang van de grot succesvol te bereiken. Het team was erg trots op hun geleverde prestatie!

Succes bereik je samen! Het is belangrijk dat we als team goed kunnen samenwerken. Naast dat het een hoop leuke verhalen oplevert, zorgt de jaarlijkse teambuilding ook voor een goede sfeer op de werkvloer.Holger Pennings, Klantenservice Benelux

In Mexicaans restaurant El Castillo in Valkenburg werd er gezamenlijk teruggekeken op een teambeleving waarbij gezelligheid, vertrouwen, onderlinge banden versterken en elkaar beter leren kennen centraal stonden. Moe en voldaan gingen de Mercateos huiswaarts. Het was een geslaagde teambuilding waar nog lang over doorgepraat wordt op de werkvloer!

Deel via: