Home » Mercateo-Intern » Mercateo Zomerfeest 2018

Mercateo Zomerfeest 2018

Om succesvol internationaal samen te kunnen werken, moet je elkaar persoonlijk leren kennen en leren begrijpen. In dit kader organiseert de Mercateo-groep twee keer per jaar een viering op de hoofdlocatie in Duitsland. Geheel op tijd voor het begin van de zomer vond daarom op 22 juni 2018 het 15e Mercateo Zomerfeest plaats – en alle 500 medewerkers waren uitgenodigd. Team Benelux maakte gebruik van de week in Duitsland en bezocht enkele trainingen en bijeenkomsten.

Samenwerken en wederzijds van elkaar leren

De week van het zomerfeest in Duitsland biedt collega’s uit binnen- en buitenland de gelegenheid met elkaar te netwerken en zich op zowel persoonlijk- als op vakgebied verder te ontwikkelen. Verspreid over verschillende dagen en locaties wordt er voorafgaand aan deze week een aantal interactieve workshops, informatiebijeenkomsten en leermodules gepland over uiteenlopende thema’s. Ook wordt er buiten werktijd graag een potje voetbal en volleybal gespeeld.

De collega’s van team Benelux namen deel aan verschillende modules van de Mercateo Academy, zoals ‘stressmanagement’, ‘projectmanagement’ en modules over systemen die binnen Mercateo gebruikt worden. Hierbij werd niet alleen nieuwe kennis vergaard, maar ook dieper ingegaan op eerdere bijeenkomsten.

De module ‘stressmanagement’ was bijvoorbeeld een opvolging van ‘balance checks’, waarbij collega’s in de week van het kerstfeest 2017 geleerd hebben hoe ze hun stresslevel kunnen meten. De volgende fase was een praktische workshop ‘stressmanagement’ waarin ze leerden wat stress is, welke oorzaken, kenmerken en gevolgen het heeft en hoe je ermee omgaat. De Mercateos kregen een aantal ontspanningstips mee om uit te proberen.

Melissa Gerards

“Tijdens de internationale week leer je veel van collega’s. In Spanje wordt bijvoorbeeld een andere marketingstrategie gehanteerd dan bij ons. Dit maakt samenwerken met andere landen des te interessanter.”
Melissa Gerards, Marketing & Communicatie bij Mercateo Benelux

Internationale voetbalgekte tijdens het Zomerfeest

Op het zomerfeest werd de internationale identiteit van Mercateo feestelijk gevierd met een mini-wereldkampioenschap voetbal. Onafhankelijk van hun eigen nationaliteit werden alle medewerkers onderverdeeld in 24 verschillende landenteams. Per team werden vijf vertegenwoordigers aangewezen die probeerden te scoren onder het gejuich van hun teamgenoten. Uiteindelijk kwamen de landenteams van Zwitserland, Nederland en Iran tegenover elkaar te staan in de spannende finale. Maar er kan natuurlijk maar één winnaar zijn. En op het officiële Mercateo wereldkampioenschap was dit… Zwitserland!

Na de inspanningen werd er genoten van een heerlijk buffet. Daarnaast maakten de vele interessante gesprekken en ontmoetingen en een drukbezochte fotozuil van het 15e Mercateo zomerfeest een geslaagde midzomeravond.

Impressies van het Mercateo Zomerfeest 2018

Deel via: