Home » Mercateo-Intern » Mercateo steunt lokaal initiatief

Mercateo steunt lokaal initiatief

Op vrijdag 24 april brachten Melissa Gerards van Mercateo Benelux en onderneemster Claudia Troilo tasjes met wat lekkers rond bij eenzame ouderen. Ze kregen hulp van Emily Wijnands (6) die iets speciaals wilde doen voor de bewoners in het wooncomplex van haar oma. Zij ontvangen vanwege de quarantainemaatregelen omtrent het nieuwe coronavirus geen visite meer.

#TasjeMetEenGlimlach: tegen eenzaamheid bij ouderen

Maastrichtse onderneemster Claudia Troilo heeft begin maart het lokale initiatief #TasjeMetEenGlimlach opgezet naar aanleiding van enkele berichten over toenemende eenzaamheid bij ouderen. Ze hangt sindsdien een aantal keer per week een tasje met wat lekkers aan een deurklink in Limburg. Hiermee hoopt ze een glimlach op het gezicht te toveren van eenzame ouderen die vanwege de coronacrisis geen bezoek ontvangen.

Het initiatief is zeker niet onopgemerkt gebleven: “Via sociale media zag ik dat Claudia de tasjes met een glimlach verdeelde. Ik vond het meteen een leuk idee. We hebben vervolgens vanuit Mercateo besloten om dit initiatief te ondersteunen. Samen met mijn buurmeisje Emily hebben we de tasjes verdeeld in het wooncomplex van haar oma. Sommige bewoners waren verrast en vroegen of ze ervoor moesten betalen. Anderen reageerden geëmotioneerd, omdat ze hun familie al langere tijd niet hebben gezien. Het is ontzettend fijn om iets terug te kunnen doen,” aldus Melissa.

“Het zijn de kleine dingen die het doen”

De oudste inwoner van het wooncomplex, Sjaak Borremans, werd op 17 april 93 jaar. Helaas heeft hij zijn verjaardag niet kunnen vieren met zijn familie. Dus toen de drie dames met het #TasjeMetEenGlimlach voor de deur stonden, veerde hij heel snel op uit zijn stoel en kwam hij direct naar buiten. Hij was erg blij met het onverwachte bezoekje. En een foto? Geen probleem! Eenmaal terug in zijn woonkamer, werden de bonbons snel uitgepakt en opgegeten. “Het zijn de kleine dingen die het doen. Dat merk ik iedere keer opnieuw en het geeft me ontzettend veel energie”, laat Claudia weten.

#tasjemeteenglimlach Serge Gouders

“Het is erg mooi om te zien dat zo’n klein gebaar zoveel moois oplevert. We zijn blij dat wij als Mercateo dit lokale initiatief kunnen ondersteunen en iets voor anderen kunnen doen in deze moeilijke periode.”
Serge Gouders, Country Manager Mercateo Benelux

Deel via: