Home » Mercateo-Intern

Mercateo-Intern

Mercateo Jaaroverzicht 2020

Het is misschien een overstatement, maar wat ons betreft kan het jaar 2019 kan uitgeroepen worden tot ‘Het evenementenjaar’. Nooit eerder vonden er zoveel evenementen plaats die Mercateo zelf organiseerde, of waaraan wij deelnamen. Daarnaast konden we opnieuw succesvol groeien en werden de internationale activiteiten verder uitgebreid. Ook verwelkomden we ruim 70 nieuwe medewerkers op verschillende Mercateo locaties in Europa. In onderstaand jaaroverzicht hebben we samengevat wat ons verder nog de afgelopen twaalf maanden bezig heeft gehouden. Veel leesplezier gewenst!

Achter de schermen: Bart van Mulken

In 'Mercateo achter de schermen' willen wij u graag kennis laten maken met de mensen die deel uitmaken van het succesverhaal van Mercateo. Wat doen zij precies? Aan welke projecten werken zij? En wat heeft hen het meest verrast? Maak kennis met onze nieuwe collega Bart van Mulken, leveranciersmanager bij Mercateo Benelux.

Achter de schermen: Melissa Gerards

In 'Mercateo achter de schermen' willen wij u graag kennis laten maken met de mensen die deel uitmaken van het succesverhaal van Mercateo. Wat doen zij precies? Aan welke projecten werken zij? En wat heeft hen het meest verrast? Maak kennis met Melissa Gerards, marketing- en communicatiemanager bij Mercateo Benelux.

Mercateo steunt lokaal initiatief

Op vrijdag 24 april bracht Melissa Gerards van Mercateo Benelux samen met onderneemster Claudia Troilo tasjes met wat lekkers rond bij eenzame ouderen. Ze kregen hulp van Emily Wijnands (6) die iets speciaals wilde doen voor de bewoners in het wooncomplex van haar oma. Zij ontvangen vanwege de quarantainemaatregelen omtrent het nieuwe coronavirus geen visite meer.

Achter de schermen: Jo Stitzinger

In 'Mercateo achter de schermen' willen wij u graag kennis laten maken met de mensen die deel uitmaken van het succesverhaal van Mercateo. Wat doen zij precies? Aan welke projecten werken zij? En wat heeft hen het meest verrast? Maak kennis met Jo Stitzinger, accountmanager leveranciers bij Mercateo Benelux.

Achter de schermen: Hella Schiffelers

In 'Mercateo achter de schermen' willen wij u graag kennis laten maken met de mensen die deel uitmaken van het succesverhaal van Mercateo. Wat doen zij precies? Aan welke projecten werken zij? En wat heeft hen het meest verrast? Maak kennis met Hella Schiffelers, International Customer Service bij Mercateo Benelux.

Teambuilding 2019

Het jaarlijkse teambuilding uitje van Team Benelux had deze keer een Belgisch tintje. Op 25 september 2019 vertrokken de Mercateos vanuit Maastricht richting de Belgische Ardennen. In Polleur bij Spa stond een heuse Team Challenge op ze te wachten. Zowel samenwerking, kracht, vertrouwen, lef en inzicht waren hiervoor hard nodig. En waterdichte schoenen!

Mercateo Jaaroverzicht 2018

We hebben niet overdreven toen we voorspelden dat 2018 een goed jaar zou worden voor Mercateo. Reeds aan het begin van het jaar konden we aankondigen dat Mercateo in boekjaar 2017 de barrière van een kwart miljard euro aan omzet had doorbroken. Daarna volgde het ene na het andere evenement elkaar op in Europa. En we hebben voor het eerst 80 nieuwe Mercateo-collega's in één jaar verwelkomd: een record! In het jaaroverzicht vindt u een samenvatting van wat ons de afgelopen twaalf maanden bezig heeft gehouden. Veel leesplezier gewenst!

Teambuilding 2018

Op 11 oktober 2018 verruilden de collega's van team Benelux en Frankrijk hun werkplek voor een Boyard-achtige doolhoftocht in de Sibbergroeve te Valkenburg. Op ruim 40 meter onder de grond werden ze zowel mentaal als fysiek uitgedaagd met onder andere een ondergrondse bootoversteek, verschillende oriëntatieopdrachten en tal van raadsels en puzzels!

Mercateo Zomerfeest 2018

Om succesvol internationaal samen te kunnen werken, moet je elkaar persoonlijk leren kennen en leren begrijpen. In dit kader organiseert de Mercateo-groep twee keer per jaar een viering op de hoofdlocatie in Duitsland. Geheel op tijd voor het begin van de zomer vond daarom op 22 juni 2018 het 15e Mercateo Zomerfeest plaats - en alle 500 medewerkers waren uitgenodigd. Team Benelux maakte gebruik van de week in Duitsland en bezocht enkele trainingen en bijeenkomsten.

Maastrichts Mooiste 2018

Van 8-10 juni 2018 vond de 15e editie van hardloopevenement Maastrichts Mooiste plaats. Met ruim 10.000 deelnemers is het één van de grootste sportevenementen van de provincie Limburg. Een aantal sportieve Mercateo-collega’s gingen de uitdaging aan en schreven zich in als team voor de 'Feel Good' bedrijvenloop op zondag 10 juni 2018.

Code Girls bij Mercateo: Programmeren is rock-’n-roll

De meesten noemen het programmeren, maar Julia Hoffmann en Natalie Sontopski van Code Girls noemen het rock-’n-roll. Sinds 2012 organiseren de twee vrouwen workshops en lezingen speciaal voor meisjes over het thema ‘leren programmeren’ in Leipzig. Op deze manier willen ze meer vrouwen in de – vaak door mannen gedomineerde – wereld van programmeren brengen. Op 16 mei 2018 waren ze te gast bij Mercateo.

Mercateo Jaaroverzicht 2017

Net zoals ieder jaar was ook 2017 een spannend jaar voor Mercateo. Samen met SAP Ariba, 's werelds grootste marktplaats voor industriële goederen en diensten, kondigden we op de Europese conferentie van SAP Ariba in Praag een verstrekkend strategisch partnerschap aan voor een Spot Buy oplossing in Europa. Daarnaast was Mercateo ook aanwezig op interessante evenementen in onder andere Nederland en België. In het jaaroverzicht vindt u een samenvatting van wat ons de afgelopen twaalf maanden bezig heeft gehouden. Veel leesplezier gewenst!

Teambuilding 2017

Touwen, ladders en andere obstakels: dat waren de uitdagingen waar de collega's van Mercateo Benelux op 4 oktober 2017 mee te maken hadden. Op de teamdag bij Europa's grootste klimpark in Landgraaf stonden spannende parcoursen en veel plezier centraal tijdens een 'avontuur op grote hoogte'.

Mercateo Zomerfeest 2017

Collega’s uit 14 Europese landen kwamen samen in Duitsland en gebruikten het jaarlijkse Mercateo Zomerfeest om terug te kijken op de eerste hoogtepunten van 2017. De vele interessante gesprekken en ontmoetingen, een drukbezochte fotobox en een heerlijk buffet maakten van het feest wederom een geslaagde midzomeravond.

Leipzig Company Run 2017

Het begon allemaal met 879 hardlopers. In 2008 kwamen zij voor het eerst bijeen voor de Leipzig Company Run. Negen jaar later is het aantal deelnemers naar een recordaantal gegroeid: 16.200 deelnemers streden op 21 juni 2017 voor hun bedrijf.

Mercateo Academy gelanceerd

Elke nieuwe Mercateo-medewerker brengt zijn of haar expertise mee naar het bedrijf. Met ruim 400 medewerkers komt hierdoor veel vakkennis samen, dus waarom zouden we er niet wederzijds van profiteren? Het idee voor de Mercateo Academy is geboren. De implementatie bracht een aantal uitdagingen met zich mee, maar na zes maanden kan er gezegd worden: wij willen meer!

Mercateo bij de ReactEurope 2016 in Parijs

Wanneer meer dan 700 informatici en ontwikkelaars onderweg zijn naar Parijs, kan dat maar één ding betekenen: de jaarlijkse ReactEurope Conferentie! Wanneer het over de nieuwste IT-trends gaat, dan mag Mercateo natuurlijk ook niet ontbreken. Daarom stuurden we onze collega's Philipp en Benjamin van 2 tot 3 juni 2016 naar Parijs. Wat zij voor ons meegebracht hebben? Spannende lezingen, nieuwe ideeën en best practices op IT-gebied van sommigen van 's werelds grootste ondernemingen.