Home » Afgelopen events » RWE Supplier Day 2014

Mercateo ontvangt de levanciers-award in de categorie “Quality Global”

RWE Supplier Day 2014

Mercateo heeft tijdens de 7e leveranciersdag van RWE de Supplier Award ‘Quality Global’ ontvangen en wordt daarmee geprezen als de beste internationale leverancier van het energieconcern. Op 18 november 2014 uitte de RWE-groep hiermee haar waardering voor de inspanningen van Mercateo gedurende de afgelopen vier jaar bij de voor de RWE-inkoop verantwoordelijke dochteronderneming ‘Group Business Services’ en bij de internationale dochterondernemingen, waaronder ook Essent in Nederland.

PM_lieferantentag_essen_gruppe
 
Namens Mercateo hebben Peter Ledermann (bestuurslid), Bernd Schönwälder (verkoop en marketing) en Heike Kleine (key-account management) de prijs in ontvangst genomen. Mercateo heeft voor RWE o.a. een internationaal contentmanagementsysteem en een uniforme infrastructuur inclusief standaards opgebouwd. Verder wordt het internationale industrieassortiment voortdurend uitgebreid en wordt een meertalige klantenservice ter beschikking gesteld. “De met Mercateo ontwikkelde internationale inkoopoplossing wordt sinds 2011 succesvol in alle landen gebruikt. De samenwerking tussen de RWE-groep en Mercateo is internationaal, coöperatief en constructief. Met deze onderscheiding willen we Mercateo bedanken voor de geweldige samenwerking van de afgelopen jaren”, verklaart André Lückert (Hoofd Content bij RWE).

 
De RWE-groep en Mercateo werken al sinds 2007 samen op het gebied van inkoop. Sindsdien heeft zich een intensieve en coöperatieve samenwerking ontwikkeld. Heike Kleine is vanaf het begin de contactpersoon voor deze grote klant: “Het doel was en is nog steeds om door het beschikbaar stellen van het brede Mercateo-assortiment Maverick Buying terug te dringen, en het aantal elektronische inkooporderregels te verhogen”.

Belangrijk voor een hoge penetratiegraad en het bereiken van de volgende fase van deze samenwerking, was een catalogusoplossing inclusief contentmanagement in combinatie met een intelligent viewbeheer. Sinds 2009 kunnen gebruikers meer dan 100 catalogi van aangesloten RWE-leveranciers op Mercateo inzien. Gezien het initiële succes in Duitsland, besloot de concerninkoop van RWE in 2011 het model ook internationaal te implementeren. Het platform van Mercateo is inmiddels in Nederland, Polen, Slowakije, Hongarije en Tsjechië voor RWE beschikbaar.

De RWE Supplier Award ‘Global Quality’ staat voor een positieve beoordeling van een intensieve, coöperatieve samenwerking die in de toekomst nog verder zal worden uitgebreid. “RWE is voor ons niet alleen een van onze grote klanten, maar ook een strategische ontwikkelingspartner. RWE heeft ons geholpen, de structuren en eisen aan een concernbrede inkoopoplossing beter te begrijpen en onze ontwikkelingen hierop aan te passen”, aldus Peter Ledermann, bestuurder van Mercateo AG.

Details van het evenement


Wat RWE Supplier Day 2014
Wanneer 18 november 2014
Waar RWE Duitsland
Thema Uitreiking van de RWE Supplier Award

Deel via: